![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici e corect cum spui, asta am spus si eu. Doar ca eu inteleg ca parintele Pruteanu spune altceva, ca apa e sfintita sau nu, in functie de credinta cuiva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...:)) Nu, e monah athonit. Simonopetrinul vine de la Simons Petras, mănăstire din Sf. Munte. Uite aici altă sursă: https://sfantulmunteathos.wordpress....imonopetritul/ Sau invers. De exemplu la Essex este rânduiala de care vorbesc eu. Last edited by simpllu; 08.10.2017 at 00:24:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu realizezi că ai intrat în sfera percepției magice? Citat:
Nimic nou că tu înțelegi altceva. În slujba de binecuvântare a casei nu e musai să sfințească preotul apa pe loc, poate veni cu agheasmă și stropească direct casa, de exemplu la Bobotează. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul face minuni prin oameni. Daca un frate penticostal se roaga pentru un bolnav si acesta se vindeca, Domnul l-a vindecat prin intermediul sfantului, desigur. Prootestantii nu au credinta in vindecari prin icoane sau moaste, insa cred ca Dumnezeu face minuni prin oamenii Lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici un otodox adevarat nu il poate contrazice pe domnul catalin2 pentru ca el este insusi esenta ortodoxiei si faptul ca ortodocsii adevarati nu-l contrazic niciodata ci doar cei cu gandirea viciata de influente ecumeniste si neoprotestante demonstreaza irefutabil acest adevar mai presus de orice tagada.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 06.10.2017 at 22:52:45. |
|
|||
|
|||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eu n-as vrea ca esti obiect de studiu pentru cel mai arogant om in viata ,dar pentru sufletul tau ar fi bine...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Legat de cum da ajutorul Dumnezeu oamenilor, m-am tot intrebat si eu mult timp lucrul asta. Departe de mine sa pretind ca stiu desavarsit lucrul asta insa pun si eu cateva ganduri. Sunt mai multe modalitati in care Dumnezeu ajuta oamenii, si toate sunt complementare. 1. Comunicare - oamenii ajuta oamenii sa se ajute intre ei, sa comunice, sa se intalneasca sa-si rezolve problemele. 2. Ajutor direct din partea Sfintilor: Sfintii vin efectiv si ne ajuta in probleme, as da aici exemplu Cuvioasei Paraschiva, care a ajutat la operarea unei fete, medicul chirurg spunand ca efectiv simtea cum mainile i se miscau singure, si ca ea ar fi facut altfel operatia; operatia era extrem de complexa a reusit, minune petrecuta in Iasi cu o fata pentru care s-au facut multe rugaciuni. 3. Interventie directa a luminii lui Dumnezeu, a harului peste un om, har care vindeca omul. Pe scurt, ce facem noi aici, adica vorbim si punem mana sa ne ajutam, fac si cei de dincolo, sfintii, ingerii si Dumnezeu Insusi, iar lumina Lui ne acopera cand ne rugam. Daca avem nevoie de o pastila sa ne vindecam cu siguranta ca ajutorul va fi sa gasim rapid pastila si sa o luam. Daca avem nevoie de un om sa ne ajute intr-o lucrare sa cerem lui Dumnezeu sa gasim pe cineva sa ne ajute, si nu sa vina cineva din cer sa ne faca lucrarea. Daca un lucru este imposibil pe pamantul asta si e nevoie de interventie directa a lui Dumnezeu, sa cerem lucrul asta. Insa as merge foarte mult pe ideea data in Scriptura, cand ingerul Domnului l-a luat pe proorocul Avacum parca si l-a dus la Daniel sa-i dea mancare in groapa cu lei, pentru ca omul prin om se ajuta. Si Dumnezeu era prezent prin ingerul Lui, insa ajutorul a venit prin om. In toate sa cerem ajutor, dar la razboi Stefan cel Mare a mers cu o armata si cu sabia in mana, dar cu preotii langa el. Cam asta e modelul de lupta si al nostru in orice. Din punctul meu de vedere e foarte importanta pozitionarea noastra in rugaciune in fata lui Dumnezeu. Pentru ca daca nu mai credem lasam cu totul ajutorul Lui, iar daca ajungem in credinta oarba ajungem sa nu mai miscam nimic si sa lasam toate in seama lui Dumnezeu crezand ca noua nu ne mai revine nimic din ce trebuie sa facem. Last edited by gpalama; 07.10.2017 at 22:12:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ignoranta ar durea... ![]() Sinodul VII a fost in principal despre cinstirea icoanelor? Sa intelelg ca sfintirea icoanelor denota necinstirea icoanelor? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ignoranța ar durea... nu ai mai râde ca prostu-n gară fără să argumentezi.
Citat:
Citat:
Da. Nu, nu s-a pus problema necinstirii icoanelor. Cei care nu le sfințesc, le cinstesc la fel ca cei care le sfințesc. |
|