![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Five day 'fasting' diet slows down ageing and may add years to life
The Fasting Mimicking Diet (FMD) improves longevity while cutting the risk of cancer and diabetes by half, scientists have found http://www.telegraph.co.uk/news/scie...s-to-life.html Fasting for three days can regenerate entire immune system, study finds http://www.telegraph.co.uk/science/2...-system-study/
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar am vrut sa ma joc nitel cu formularea din urma, deh! Am eu o iritare mai veche fata de anumite intelesuri care se tot poarta prin zona asta. Intelesuri de care, in mod evident, e plin topicul asta. Si nu, nu cred ca-i vorba de orgoliu, ci de iritarea pe care mi-o provoaca interpretarea simplista a unor lucruri care au cu totul alta noima decat crede multa lume... Cristian pune problema asa cum as zice si eu, asa cum dealtfel cred si ma straduiesc sa fac (fara prea mari ispravi) eu insumi. Raspunsul meu, daca vrei sa accepti, e o asociere la formularea aceea, strict la ea - nu la mesajul lui Cristian. Pe acesta il aplaud, ca de obicei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sufletul are posibilitatea să trăiască fie numai prin intermediul trupului, căutând să-și satisfacă aspirațiile prin simțurile acestuia – ceea ce este impropriu naturii sale necuprinse și, prin urmare, dătător de permanente insatisfacții – fie să se orienteze cu predilecție către duh, practicând o treptată desprindere de simțualitate (asceza) în favoarea unei trăiri mai înalte, nelimitate de finitudinea trupului. Deci sufletul este cel care dă conținut fie vieții trupești, fie celei duhovnicești, în primul caz chinuindu-se din pricina limitărilor, în cel de-al doilea putând afla fericirea întâlnirii cu Dumnezeu, Care este Duh. Altfel, viața biologică în sine este nevinovată și merită trăită ca un dar al lui Dumnezeu, atâta vreme cât o trăim în conformitate cu rosturile ei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Mai un paharel de lapte, un pestisor cand nu e dezlegare, din toate cate putin, gresesc? Citat:
Ca asta se tot intelege din "apologetica" ta. Daca gresesc, spune ca nu e asa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doc' Oz, Oprah? Citat:
Citat:
Nu am auzit de unii sa faca hipoglicemie sau anemie sau lipsa de calciu cu postul bisericesc. Citat:
De fapt, nu stiu nici una, dar poate ne luminezi tu, macar atat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum o mica nedumerire, una pe care o gasesc prielnica unei eventuale aprofundari: cand spui ca sufletul da continut vietii trupesti (sau celei duhovnicesti), la ce te referi mai exact? Despre ce fel de continut e vorba? Multumesc....:) Doamne ajuta! Last edited by ahilpterodactil; 17.05.2016 at 00:01:53. |
|
|||
|
|||
![]()
...:)
Uite, iarasi o exprimare care ma imboldeste la comentarii! Acest cliseu (despre care presupun ca nu-ti apartine; probabil l-ai folosit in virtutea obisnuintelor de cugetare care se poarta pre la noi...) ma amuza si ma intristeaza deopotriva. Ma si imboldeste la niscaiva ipoteze... Ma amuza, deoarece il gasesc, asa cum suna, o prostioara de toata frumusetea. Cum sa evaluezi in acest fel (cu acest termen) viata biologica? Ce, s-a terminat sacul cu criterii de evaluare a biologiei? Si cum ar putea sa fie viata asta biologica daca nu "in sine"? Poate fi altfel?.... Ma intristeaza, deoarece imi prilejuieste urmatorul gand: cat s-a latit, Doamne, axa vinovat-nevinovat in mintea noastra, a oamenilor!... Totul (pana si viata biologica) e tras pe roata plina de tepi a vinovatiei... Daca am ajuns sa ne punem problema de nu cumva respiratia omului, bataile inimii, cresterea parului ori clipitul sunt vinovate ori nevinovate: ce mai urmeaza? De unde puterea de fascinatie a acestei axe (vinovat/nevinovat) in intreaga noastra viata? De ce cugetam atat de generalizat in acesti termeni? Ce sa fie asta?... Despre ipoteze nu vreau sa scriu. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista oarecum o problema de exprimare dar ideea din spate nu e atat de greu de inteles.
Nu e vorba de biologia in sine cat de biologia care devine un scop in sine, peste care omul nu intrezareste altul mai mare.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine mai tine post negru?! | Daniel_7 | Generalitati | 55 | 09.02.2018 17:29:45 |
post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 01:38:17 |
Postul negru | bogdanc | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 20 | 04.05.2013 15:39:27 |
post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 13:40:19 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
|