Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2009, 00:53:10
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De ce privesti aceasta situatie ca pe un blestem? Gandeste-te ca tu la randul tau trebuie sa ai o viata asumata si responsabila gandidu-te la copiii tai. Toata lumea sare gandindu-se la modul de viata necunoscut poate al stramosilor...dar gandeste-te ca e randul tau sa influentezi cateva generatii
Sigur ca da, sa traiesc cu gindul ca, pentru ca aseara m-am masturbat, il nenorocesc pe nepotu-miu, nenascut inca
Mai ziceti ca stiinta e cum e

Acum chiar am o curiozitate: asa-i ca nu sinteti fericiti cind sinteti bolnavi? Sau altfel: asa-i ca nu sinteti fericiti cind altul e bolnav, chiar daca stiti ca el e fericit, crezind ca e bine ca e bolnav?
Asta ca sa nu cred ca traiesc totusi cu totul pe dos fata de majoritatea populatiei acestei tari
Vechi 18.09.2009, 01:12:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Pe parintele Teofil Paraian l-ai numit ignorant. Pe Costel, care este un om care te-ar fi putut ajuta sa iti inlaturi anumite neclaritati l-ai determinat prin lipsa de seriozitate sa nu iti mai raspunda. Pe Caminaris l-ai "ajutat" sa spuna ce a spus. Ioan Cismileanu afirmi ca este un prost. Mie mi-ai intors vorbele pe dos.
Daca ai citi mai bine am spus ca parintele e ignorant (in cazul in care exista o explicatie pentru bolile copiilor) sau nu intelege nici el nimic (pentru simplul motiv de bun simt ca nu e nimic de inteles).
Lui Ioan Cismileanu i-am spus ca e prost pentru ca foloseste acelasi motiv invechit si demodat, cu legea a doua a termodinamicii.
Pe Caminaris l-am ajutat poata sa primeasca vreo boala de nervi, pe care sint sigur ca a primit-o cu bratele deschise si e fericit acum.
Costel mi-a spus ca credinta poate face orice, iar eu l-am rugat, pentru binele a sute de milioane de potentiali credinciosi ortodocsi, care, cu ajutorul sau, s-ar apropia mai mult ca niciodata de mintuire, scopul vostru sfint, sa scrie pe japoneza cu piciorul sting si nu a vrut. Oare pentru ca e rau? Vrea sa fie singur in rai?
Tu te iei dupa un cunoscator in luna si-n stele care se da mare ca stie cite gene are omul, greseste (bineinteles), dar ai incredere oarba ca are dreptate in privinta pacatului originar si al stramosilor.
Heaven spune ca iubire incoace, iubire incolo, eu o intreb ce e aia iubire, ca sa "incoace" si eu, dar ea nu, ca fiecare pentru el.
Fani are incredere in stiinta, pentru ca vrea sa darime mitul facerii in 6 zile, dar cind ii spun de o minima dovada ca un izvor e tamaduitor zice ca reduc totul la asa putin si banal cum e stiinta.
Si, cu totii, recunoasteti ca "randuiala Dumnezeiasca este muuuuult peste logica telurica, insa, in acelasi timp desigur, sinteti fooooooarte siguri ca ce scrie in Biblie si ce au prescris Sfintele Sinoade, telurice si ele, au foooooooooarte mare dreptate si ca nu exista alta (dreptate) pe suprafata Pamintului sau in stele.
Si ca, desigur, omul e cel mai important de pe Pamint, e sacru, cel mai destept, care numai el are sentimente, si numai el cind se uita in oglinda se recunoaste dupa ce smecherii poate sa faca, si numai el schelalaie cind aude un schelalait de catelus, si numai el e destept pe lumea asta, ca poate aduna cu mare precizie numarul tamaduirilor miraculoase infaptuite de izvoarele din a patra tara din lume (sa fie cu atentie, din lume!) dupa numarul de izvoare tamaduitoare: 0+0+0+0+...
Trist, nu?
Noapte buna
Ba nu, buna dimineata
Vechi 18.09.2009, 08:07:58
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Din dorinta de a ma proteja de migrene inutile,eu una nu o sa mai scriu pe acest topic.
Se intinde pelteaua prea mult si chiar nu vad ca e ceva constructiv.Un fel de cooperativa munca (vorba) in zadar de ambele parti.
Dar,pentru tine Topcat,am gasit de lucru,pentru ca stiu ca esti fizician.Lamureste-ne si pe noi cu acest fenomen,te rog:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...966#post166966

Multumesc anticipat!
Vechi 18.09.2009, 08:35:44
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Din dorinta de a ma proteja de migrene inutile,eu una nu o sa mai scriu pe acest topic.
Se intinde pelteaua prea mult si chiar nu vad ca e ceva constructiv.Un fel de cooperativa munca (vorba) in zadar de ambele parti.
Dar,pentru tine Topcat,am gasit de lucru,pentru ca stiu ca esti fizician.Lamureste-ne si pe noi cu acest fenomen,te rog:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...966#post166966

Multumesc anticipat!
E satana gol in spate, isi bate joc de noi
Un semn, ca ceva se apropie (trenul, probabil)!
O minune!
E semn de la Dzeu, crucea incearca sa zica ceva!
Asta ar fi raspunsul pentru cei 99% din credinciosi care isi bat joc de stiinta
Sa faca ei un exercitiu de revelatie, sa intrebe parinti gen "24 de gene", care stiu cite in luna si in stele (numai culmea, la cele verificabile stiintific gresesc).

Scuze pentru raspuns, dar incep si eu sa am migrene. Desi, daca ma gindesc mai bine (noroc ca cu creierul meu de maimuta ma opresc aici), e un lucru bun, nu, "lucrarea" se infaptuieste, tot raul spre bine, m-as indrepta spre mintuire prin penitenta etc.

Last edited by topcat; 18.09.2009 at 08:42:44.
Vechi 18.09.2009, 08:52:09
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Eu nu cred ca sunt 99%,exagerezi.
Si pentru restul care nu au nimic contra stiintei,dar care nu sunt niste priceputi in domeniu,ne dai si noua un raspuns?Sau iti place sa te lasi rugat? :)
Vechi 18.09.2009, 08:57:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu nu cred ca sunt 99%,exagerezi.
Si pentru restul care nu au nimic contra stiintei,dar care nu sunt niste priceputi in domeniu,ne dai si noua un raspuns?Sau iti place sa te lasi rugat? :)
:)
De ce ai accepta raspunsul meu cu privire la fenomenul respectiv si raspunsul dat de aceeasi stiinta cu privire la dragoste, nu?
Vechi 18.09.2009, 09:06:53
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sigur ca da, sa traiesc cu gindul ca, pentru ca aseara m-am masturbat, il nenorocesc pe nepotu-miu, nenascut inca
Mai ziceti ca stiinta e cum e
Doamne-ajuta!

Nu stiinta e cum e. Tu esti cum esti.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 18.09.2009, 09:08:40
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Pentru ca,eu consider ca aici se poate explica din acest punct de vedere,in schimb,la capitolul spiritual stiinta inca are de invatat multe.
Si,te rog,nu incepe cu vesnicele intrebari:ce e iubirea,ce e spiritualul,ce e sufletul.......pentru ca orice ti-as spune nu ai cum accepta,pentru ca privim aceste lucruri din unghiuri total diferite.
Deci,cata vreme suntem ca niste persoane care vorbesc,unii congoleza si altii limba eschimosilor,fiind tare intrigati si unii si altii cum de ceilalti nu pot pricepe ce tot explicam acolo...eu zic sa ne rezumam la engleza (desi nu sunt sigura ca eschimosii au habar prea mult de ea,dar sa zicem),adica la un limbaj neutru,pe tematici neutre.
Deci,revenind,fiecare om are liberul arbitru (din cate am vazut subscrii la aceasta idee) si poate crede in absolut orice doreste,nu avem motive sa ii judecam pentru asta.
Deasemenea,personal accept ideea ca trebuie sa respectam absolut pe toti cei din jurul nostru si ca,mai mult de atat,putem invata de oriunde si de la oricine cate ceva.
Rezumand,accept ca pot invata de la tine pe anumite subiecte unde esti clar mai bine pregatit decat mine,chiar daca tu,probabil negi din start ideea ca ai putea invata vreodata ceva de la cei care cred in cai verzi pe pereti ca noi.
Sper ca te-am lamurit...
Vechi 18.09.2009, 09:11:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Nu stiinta e cum e. Tu esti cum esti.
Iar El este Cel ce este, da, stiu.

Stiinta sintem cu totii, pentru ca e singurul produs uman care e valabil in orice tara te-ai duce, e singurul limbaj comun pentru intreaga umanitate.

Last edited by topcat; 18.09.2009 at 09:31:07.
Vechi 18.09.2009, 09:38:35
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Iar El este Cel ce este, da, stiu.
Doamne-ajuta!

Nu frate, nu stii! Este evident ca nu stii.

Dar, de ce nu vrei sa afli? De ce intorci pe dos tot ce se discuta cu fratia ta?

Vezi ca a avut dreptate Costel cand ti-a scris ca nimeni nu te poate convinge sa mirosi cu nasul daca fratia ta vrei sa mirosi cu urechea?

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30