Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2011, 22:42:36
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ne zice Domnul:

24. Altă pildă le-a pus lor înainte, zicând: Asemenea este împărăția cerurilor omului care a semănat sămânță bună în țarina sa.
25. Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus.
26. Iar dacă a crescut paiul și a făcut rod, atunci s-a arătat și neghina.
27. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină?
28. Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim?
29. El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul.
30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea. (Matei 13)

Sa nu ne amagim, deci!
:)))
Parca te si vad cum te uiti urit la "oamenii-neghina" gata sa pui torta la talpile lor pentru a-i stirpi de pe pamintul tau "sfint"

Cit de departe sunt unii de crestinism!
Nu-mi vine sa cred ca pentru tine crestinism inseamna prezenta obligatorie(fara absente nemotivate) la Liturghie, fantezia rugaciunii "interiorizate" si alte basme care ti le creezi in minte.

Last edited by andreicozia; 01.03.2011 at 22:44:58.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 23:33:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Parca te si vad cum te uiti urit la "oamenii-neghina" gata sa pui torta la talpile lor pentru a-i stirpi de pe pamintul tau "sfint"

Nu-mi vine sa cred ca pentru tine crestinism inseamna prezenta obligatorie(fara absente nemotivate) la Liturghie, fantezia rugaciunii "interiorizate" si alte basme care ti le creezi in minte.
Nici mie nu-mi vine sa cred ca astfel comentezi niste versete din Evanghelia dupa Matei. Pilda o da Iisus Hristos. Cum sa fie El departe de Crestinism, cand El este Crestinismul!
Se pare ca unii nu vad padurea din cauza pomilor.

Andrei, pe tine cine te adoarme cu "basmele" pe care le scrii pe aici? Ma indoiesc ca dormi bine.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 23:54:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit "Neo-ortodox" ! ! !

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nici mie nu-mi vine sa cred ca astfel comentezi niste versete din Evanghelia dupa Matei. Pilda o da Iisus Hristos. Cum sa fie El departe de Crestinism, cand El este Crestinismul!
Se pare ca unii nu vad padurea din cauza pomilor.

Andrei, pe tine cine te adoarme cu "basmele" pe care le scrii pe aici? Ma indoiesc ca dormi bine.
Andrei, are noua lui "biserică"-neo ortodoxă după declarațile făcute în pagina de profil ! Iaca cum se naște o nouă "biserică", și noi habar nu avem , unde Hristos e în plan secundar , Sfânta Tradiție și Sfinții Părinți sunt doar simple basme pentru adormit copii ortodocși împreună cu ai lor părinți , bunici și bunicuțe ! Să-i mulțumim lui Andrei , dragă Anca, pentru efortul făcut zi de zi pe acest forum o. . . . .X , întru luminarea noastră !
Vechi 02.03.2011, 00:41:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Dumnezeu sa-l ierte si sa ne ierte pe toti, ca poate fara sa vrem suntem ispita pentru unii.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 01:27:36
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Ce spui tu Ancuta? In aceasta pilda cred ca Domnul se referea la pacate, la patimile noastre, la distincția dintre bine și rău...nu omul e 'neghina'. Noi ca si crestini suntem datori sa iubim TOTI oamenii...nu doar...selectiv. ' Daca un singur om nu iubim, atunci nu avem iubirea cea desavarsita'. Daca unii aleg cai gresite...problema lor ( si a noastra, fiind datori sa-i iubim in continuare si sa ne rugam ca ei sa vina pe calea cea dreapta )...Citeste Sf Siluan. El se ruga pentru toata faptura, fara deosebire. Se gandea si la plante, la animale, insecte si spunea ca desi ele nu au nevoie de mantuire, se ruga si pentru acestea, caci si ele sufereau din pricina rautatii oamenilor.
Poti fi sigura ca la asta se referea, nicidecum nu indemna la crima cu premeditare, "la vremea secerisului" !!

Ma ia cu groaza cand ma gandesc ca multi interpreteaza in acest hal Evanghelia!

Last edited by Melissa; 02.03.2011 at 01:30:37.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 09:02:55
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Foarte bine zici.Din cauza acestui tip de crestin pierde foarte mult ortodoxia.
Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Poti fi sigura ca la asta se referea, nicidecum nu indemna la crima cu premeditare, "la vremea secerisului" !!

Ma ia cu groaza cand ma gandesc ca multi interpreteaza in acest hal Evanghelia!
Din interpretare dupa ureche nu poate sa ajunga decat lautar de ce sa te ingrozesti.
Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Eiiii , draga George , aici ai scris un lucru mare ! Ce bine ar fi sa te citeasca toti ! Despre asta punctasem si eu in multe locuri...Ca Dumnezeu ne iubeste pe TOTI ! Cu totii suntem ai Lui, chit ca asta e ceva dezagreabil pt unii....Doamne ajuta-ne pe toti !
Da asa e si asta uita mereu lautarii
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 15:44:18
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Lautarii canta dupa ureche si nu sunt pregatiti pentru partitura serioasa , de aceea se erijaza in "invatati" si urla ca detin adevarul....Dar asa-mi vine mie in mintiuca, fabula cu greierasul si furnicutza.....Si Doamne....ca aproape-i secerisul...si greieri mult prea multi...
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 16:37:34
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Calea catre Hristos -Ellen G. White

Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumarate dovezi ale iubirii Sale din ceruri si de pe pamant. El a cautat sa ni Se descopere prin lucrurile din natura si prin cele mai profunde si gingase legaturi omenesti pe care inimile noastre le pot cunoaste. Vrajmasul a tot binele a orbit mintea oamenilor, asa incat ei privesc spre Dumnezeu cu teama, inchipuindu-si-L ca fiind sever și neiertator. Satana a determinat pe oameni sa considere pe Dumnezeu ca fiind o fiinta al carei atribut principal este judecata severa, unul care este un judecator aspru, un creditor brutal si neinduplecat. El a infatisat pe Creator ca pe unul care pandeste cu multa atentie ca sa poata observa greselile si pacatele oamenilor si sa poata aduce asupra lor judecatile cerului. Insa pentru a indeparta aceasta umbra intunecata si pentru a descoperi lumii iubirea nemarginita a lui Dumnezeu, Hristos a venit sa traiasca printre oameni.

Descriind scopul misiunii Sale aici, pe pamant, Domnul Hristos spunea: " M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea si orbilor capatarea vederii sa dau drumul celor apasati'’ (Luca 4,18). Aceasta a fost lucrarea Sa. El umbla din loc in loc, facand bine si vindecand pe toti cei ce erau apasati de diavolul. Erau sate intregi unde in nici o casa nu se mai auzea vreun geamat datorat bolii, pentru ca Domnul Hristos trecuse prin ele si vindecase toate suferintele. Lucrarea Sa dadea marturie despre misiunea Sa divina. Dragostea, mila si compasiunea erau manifestate in fiecare act al vietii Sale, inima Sa se deschidea cu multa simpatie fiilor oamenilor.
El a luat asupra Sa natura omeneasca, pentru ca in acest fel sa poata satisface mai bine nevoile omului. Oamenii cei mai saraci si cei mai umili nu se temeau sa se apropie de El. Chiar si copilasii erau atrasi de El. Acestia simteau o placere deosebita sa stea pe genunchii Sai si sa priveasca fata Sa expresiva, blanda si iubitoare.
Domnul Hristos nu ascundea adevarul, dar totdeauna il rostea cu iubire. In legaturile Sale cu oamenii, El dadea pe fata cel mai atent tact si o atentie profunda si plina de bunatate. El n-a fost niciodata nepoliticos si n-a rostit nici un cuvant aspru, nefolositor. N-a pricinuit niciodata unui suflet sensibil o durere inutila. Domnul Hristos nu critica slabiciunea omeneasca. El a rostit adevarul, dar totdeauna l-a rostit cu iubire. A denuntat fatarnicia, necredinta si nedreptatea, dar lacrimile se simteau in vocea Lui atunci cand rostea mustrarile Sale taioase.

Domnul Hristos a trait, a suferit si a murit pentru rascumpararea noastra. El a devenit "om al durerii", pentru ca noi sa putem fi partasi de bucuria vesnica. Domnul Dumnezeu a ingaduit ca Fiul Sau iubit, plin de har si adevar sa vina dintr-o lume de nedescrisa slava intr-o lume manjita si poluata de pacat si intunecata de umbra mortii si blestemului. El I-a ingaduit sa paraseasca sanul iubirii Sale si adorarea ingerilor spre a suferi rusinea, insulta, umilinta, ura si moartea. "Pedeapsa care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti" (Isaia 53,5). Priviti-L in pustie, in Ghetsemani, pe cruce! Fiul fara prihana al lui Dumnezeu a luat asupra Sa povara pacatului. El, care era una cu Dumnezeu Tatal, a ajuns sa simta in sufletul Sau teribila despartire pe care pacatul o aduce intre Dumnezeu si om. Acest fapt a smuls de pe buzele Sale strigatul plin de durere: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?" (Matei 27,46). Povara zdrobitoare a pacatului, constienta teribilei lui grozavii, a despartirii pacatosului de Dumnezeu : acestea au fost cele ce au zdrobit inima Fiului lui Dumnezeu.
Dar acest mare sacrificiu n-a fost facut pentru a trezi in inima Tatalui iubire fata de pacatos si nici pentru a-L determina sa fie binevoitor a-l mantui. O, nu! "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu" (Ioan 3,16). Tatal nu ne iubeste ca urmare a marii Sale jertfe aduse pentru noi, ci El a adus aceasta jertfa pentru ca ne iubeste.

Viata Sa a fost o viata de renuntare de sine si de o atenta purtare de grija pentru altii. Orice suflet era pretios inaintea Sa. Vedea in toti oamenii suflete cazute in pacat, pentru mantuirea carora El venise. Acesta este caracterul Domnului Hristos, asa cum este descoperit in viata Sa.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 19:01:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Teama si iubirea de Dumnezeu . . . Hristos intruchiparea dragostei. . .

Parintele Damian semneaza un articol pe site :http://www.crestinortodox.ro/diverse...zeu-69337.html
Vechi 02.03.2011, 21:10:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Esti inconfundabila ! Ti-a dat "curaj" Zaharia , si acum dai citate numai din Biblie ! Sunt de mare folos , dar exista mari pericole , atat pentru tine , cat si pentru ortodoxul de rand ! Atentie , caci astfel au inceput si vecinii sectari , uitand complet de Sfanta Traditie si mai ales de Sfintii Parinti ,. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem langa ei , precum ei , si mult mai rau de atat ! Sa nu mi-o ei in nume de rau !
Cateodata tacerea e de aur!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu - ocean nesfarsit de iubire, mila si iertare Ekaterina Dogmatica 5 16.09.2012 01:01:52
Despre iubire cu iubire dobrin7m Nunta 27 18.10.2011 14:22:52
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55