![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu văd nici o problemă să înveți să te lupți, atîta timp cît nu lupta este folosită în scop rau.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așa-zisele arte marțiale sunt forme de manifestare a dominației asupra altora. Nu e vorba de autoapărare (căci să fim serioși, câte agresiuni publice au loc în mod obișnuit?) ci de victoria asupra altora, de principiul demonic al concurenței. Citește Noul Testament și poate ai să înțelegi filozofia non-violenței și a smereniei la care ne învață Hristos. Mișcarea fizică e bună, dar nu cea sportivă și cu atât mai puțin cea combativă. Sportul solicită atenția, atenție pe care trebuie să o dăm lui Dumnezeu prin rugăciunea permanentă. E de dorit o formă de mișcare care să permită libertatea minții, cum e mersul pe jos pe care poți să-l practici atunci când mergi la serviciu. Cât despre problemele tale cu singurătatea și depresia, Andyfth ți-a dat niște sfaturi bune. Citește cărți de psihologie, problema ta vine mai mult din lipsa cunoașterii de sine.
|
|||
|
|||
![]()
Woooow Traditie1...ma tot uimesti....Dar e de bine!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste postarea de mai sus, Traditie draga, eu sunt ff rezervat. Lucrez de 20 ani in domeniul tulburarilor de comportament si, printre altele, am lucrat cu tineri tulburati psihic care erau hotariti sa se sinucida. Nu pot da detalii, amintesc doar ca o inalta fata bisericeasca (inalta, foarte sus in ierarhia Bisericii) avea o fata, studenta, care sustinea ca e demonizata si care vroia sa isi puna capat zilelor. Fata era complet scoasa din minti iar familia era disperata. Parintele insa a apelat si la mine, iar dupa ce am vazut care e situatia, i-am recomandat cu tarie tratament psihiatric apoi, sub atenta supraveghere a psihiatrului, consiliere psihologica de grup. Dupa nenumarate eforturi fata s-a insanatosit, slava lui Dumnezeu. Apoi, prin parintele au venit la mine preoti alcoolici, sotii de preoti cu grave tulburari emotionale, copii de preoti cu tulburari de comportament, studenti de la Teologie etc. In ultimii 10 ani am adunat destule dovezi ca uneori psihiatrul si psihologul trebuie sa lucreze IN ECHIPA cu preotul duhovnic. Citirea cartilor de psihologie nu vindeca pe nimeni! Dovada: noi cei care am facut facultatea de psihologie am citit mult, e firesc sa fi fost asa, dar dupa facultate nu am avut voie sa practicam psihoterapia decat DUPA ce am trecut fiecare prin analiza personala si terapie, individual si de grup, minim 300 de ore, unii mai mult. Deci cartile nu vindeca, cel mult consoleaza pentru o clipa. Sau deruteaza mult, induc in eroare, caci nu intelegem ce citim daca nu suntem indrumati cu competenta. iar pe piata sunt multe carti proaste, mincinoase. Cea care vindeca este SMERENIA: imbraca haina de client sau pacient, accepta ca ai nevoie de ajutor si intra in relatie concreta, fata in fata, cu terapeutul. Apoi accepta comunitatea celor suferinzi ca si tine si lucreaza in grup. Daca mai esti si om cu frica lui Dumnezeu, sunt toate sansele ca harul vindecator sa se pogoare asupra sufletului si corpului si sa aiba loc frumoasa transformare interioara, care aduce roade in planul relatiilor umane. Cat priveste depresia, o stie tot psihologul: este preambulul sinuciderii. Prima complicatie a depresiei si cea mai oribila este gandul la sinucidere, apoi pregatirea ei, apoi tentativa sau tentativele. Oameni buni, lasti cartile, fugiti la contactul cu semenii nu la izolare si lecturi! Ce ar fi daca am citi despre Sfanta Liturghie in loc sa participam direct la ea, daca am citi despre Maslu in loc sa cadem la Hristos impreuna cu semenii, daca am rasfoi o lista despre pomenirea mortilor in loc sa facem o pomana etc. etc. Dumnezeu e Persoana. Sa nu citim despre rugaciune, ci sa cautam contactul direct cu El, prin insusi actul concret al rugaciunii. De ce ne e frica sa ne vindecam prin contactul cu semenii? Dumnezeu lucreaza si prin oameni, in relatii concrete, de la suflet la suflet, uneori de la corp la corp. V-o spun cu mana pe inima, cu frica de Dumnezeu, si cu imens regret ca traim sub minciuna. Dar sa nu deznadajduim, sa ne indreptam doar, Domnul e cu noi. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
De ce cuminecarea euharistică este o condiție necesară pentru viața de veci? Iisus ne spune clar: "Dacă nu veți mânca Trupul Fiului Omului și nu veți bea Sângele Lui, nu veți avea viață întru voi." (Ioan 6, 53) Păi fără a fi capabili de comuniune în armonia Bisericii nu avem ce căuta în Împărăția Cerurilor, unde este dragostea perfectă a noastră unii pentru alții și a fiecăruia cu Dumnezeu. Aici se vede și motivul pentru care ar trebui să ne apropiem cît mai des posibil de Sfîntul Potir. Deci da, oameni buni, fugiți la contactul cu semenii!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și dacă deși am făcut tot ce trebuia tot suntem agresați, înseamnă că sunt niște suferințe pe care trebuie să le suportăm. Mântuitorul nu a ripostat la agresiunea nemeritată ci S-a supus până la moarte. Viața noastră trebuie să fie un exemplu de trăire sfântă, de supunere a tuturor manifestărilor ascultării lui Dumnezeu. Nu am fost puși în această lume să ne zbatem pentru cele lumești ci să mărturisim pe Dumnezeu. Dacă El vrea să murim prin mâna unui răufăcător, trebuie să ne supunem. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Conform gîndirii tale, daca vine unul la tine să te violeze, tu nu ripostezi. Ceea ce e mai mult ca sigur greșit. Deci sunt situații de viață, de evitat pe cît posibil, cînd nu ai ce face: trebuie să și dai la nevoie. Evident, în scopul de a-l imobiliza pe agresor și a-l preda autorităților sau măcar pentru a scăpa, nu din răzbunare sau mai știu eu de ce.
|
|||
|
|||
![]()
si eu sunt uimita..dar in celalalt sens...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Una e să înduri o palmă, alta e sa vezi cum îți sunt molestați copiii. Dacă vrei, mai găsesc și alte situații concrete cînd ești dator să ripostezi.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cand unul din parinti ramane singur | Carine | Generalitati | 15 | 27.08.2011 18:52:52 |
SF.Maslu cu un singur preot? | anisoara | Generalitati | 10 | 12.07.2011 02:39:11 |
O singura turma si un singur pastor! | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 4 | 16.02.2011 12:10:51 |
Isus cu un singur ''i'' | Templier Knight | Generalitati | 63 | 12.12.2010 14:20:27 |
Unul singur vindecator - DOMNUL, MANTUITORUL | LapetiteMoc | Maslul | 0 | 05.05.2009 14:51:14 |
|