Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2011, 15:39:15
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de victortiti89 Vezi mesajul
Ca Dumnezeu nu s-a ghidat dupa:,,and those who are prideful and refuse to bow down,shall be laid low and made unto dust!``....?... Stargate e unul dintre serialele mele favorite!!,ca daca Il vezi pe Dumnezeu ca un goa`uld,dc nu Ii prea detectam flota de nave si n-a venit sa ne atace cum era faza ca vine Anubis sa ne distruga tocmai cand erau schimbari la SG-1? ca daca vin extraterestrii ce facem:sapam toata Antarctica sau ne rugam sa existe Dumnezu si sa ne apere,desi L-am hulit si ne-am batut joc de El cum ne-a taiat capul!! Nu e nicio asemanare intre Sci-Fi si religie.
:)) Cred ca trebuie sa arunci o privire in VT sa vezi acolo dupa ce s-a ghidat
Auzi-o p'asta:
"For I will at this time send all my plagues upon thine heart, and upon thy servants, and upon thy people; that thou mayest know that there is none like me in all the earth." Exodus 9:14
"And he that stealeth a man, and selleth him, or if he be found in his hand, he shall surely be put to death." Exodus 21:16
"He who sacrificeth unto any god, save unto the Lord only, he shall be utterly destroyed."
22:20
Mai vrei? mai sunt:
Cateva pedepse capitale din leviticus
Both parties in adultery shall be executed. 20:10
If a man has sex with his father's wife, kill them both. 20:11
If a man "lies" with his daughter-in-law, then both must be killed. 20:12
If a man has sex with another man, kill them both. 20:13
If you "lie" with your wife and your mother-in-law, then all three of you must be burned to death. 20:14

Uite ce patesti daca ai alta credinta:
Deuteronomy 17
17:2 If there be found among you, within any of thy gates which the LORD thy God giveth thee, man or woman, that hath wrought wickedness in the sight of the LORD thy God, in transgressing his covenant,
17:3 And hath gone and served other gods, and worshipped them, either the sun, or moon, or any of the host of heaven, which I have not commanded;
17:4 And it be told thee, and thou hast heard of it, and enquired diligently, and, behold, it be true, and the thing certain, that such abomination is wrought in Israel:
17:5 Then shalt thou bring forth that man or that woman, which have committed that wicked thing, unto thy gates, even that man or that woman, and shalt stone them with stones, till they die.

Si sunt sute de exemple asa ca mai gandeste-te....
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 15:44:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Pai iti spun eu unde poate fi aflat, si anume: in TINE, acolo e adevarul, numai ca e un adevar subiectiv si nu-l putem aplica tuturor asta e problema, daca acest adevar subiectiv te face fericit atunci e perfect. Sa fie clar ma refer la adevarul religios.
Da, cunoașterea lui Dumnezeu e un fapt subiectiv, pentru că Dumnezeu însuși este Subiect pur. Și fără o experiență subiectivă nimeni nu are o legătură cu Dumnezeu, pentru că e o legătură de iubire. Însă până a ajunge la acea experiență trebuie să cunoști câte ceva despre Persoana pe care urmează să o iubești. Iar asta vine din auzite. Alții Ți-l fac cunoscut, și anume cei care L-au cunoscut deja. Pentru că așa suntem făcuți, având nu numai capacitatea de a simți, ci și pe aceea de a gândi și de a cunoaște realități, căci suntem reali și trăim și în materie și în istorie.

Dacă ne limităm la cunoașterea lăuntrică, intimă, vom ajunge la trăiri mistice (care însemnă o unire cu cineva) nesigure, periculoase, pentru că lumea spiritului e populată de multe ființe răuvoitoare.

Citat:
Acum apropo de paradoxul epicurean, ideea e ca raul si binele sunt iarasi lucruri subiective, in univers nu exista rau si bine, asta este doar optica umana. Oricum paradoxul se refera la existenta raului prin prisma presupusei existente a divinitatii.
Problema răului e legată tocmai de aceste ființe răuvoitoare. Paradoxul epicurean păcătuiește printr-un mod simplist de a-L înțelege pe Dumnezeu. Căci Epicur nu știa că Dumnezeu este Iubire și că din iubire a adus lumea la existență, din nimic. Și pentru că iubește toate ființele pe care le-a creat le-a dăruit libertate totală, inclusiv libertatea de a I se opune. Deoarece El însuși dorește să fie iubit și să fie ales din iubire, nu de frică.

Or, dacă Lucifer, mândrindu-se pentru frumusețea sa extraordinară, a vrut să ia locul lui Dumnezeu, a căzut din comuniunea de iubire cu Dumnezeu și a ajuns să I se opună pentru veșnicie. Căci îngerii, fiind ființe aproape de desăvârșire când au fost create, nu au avut posibilitatea decât a unei alegeri, care i-a desăvârșit în bine sau în rău.

Și, cum creativitatea e un atribut divin, diavolul nu poate crea nimic, și vrea, prin urmare, să distrugă tot ce a creat Dumnezeu. E un fel de creație pe dos. Și cel mai mult îl urăște pe om, pentru că în el se reflectă chipul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 15:49:46
Prior of ORI's Avatar
Prior of ORI Prior of ORI is offline
Member

Data înregistrării: 07.06.2011
Citat:
:)) Cred ca trebuie sa arunci o privire in VT sa vezi acolo dupa ce s-a ghidat
Auzi-o p'asta:
"For I will at this time send all my plagues upon thine heart, and upon thy servants, and upon thy people; that thou mayest know that there is none like me in all the earth." Exodus 9:14
"And he that stealeth a man, and selleth him, or if he be found in his hand, he shall surely be put to death." Exodus 21:16
"He who sacrificeth unto any god, save unto the Lord only, he shall be utterly destroyed."
22:20
Mai vrei? mai sunt:
Cateva pedepse capitale din leviticus
Both parties in adultery shall be executed. 20:10
If a man has sex with his father's wife, kill them both. 20:11
If a man "lies" with his daughter-in-law, then both must be killed. 20:12
If a man has sex with another man, kill them both. 20:13
If you "lie" with your wife and your mother-in-law, then all three of you must be burned to death. 20:14

Uite ce patesti daca ai alta credinta:
Deuteronomy 17
17:2 If there be found among you, within any of thy gates which the LORD thy God giveth thee, man or woman, that hath wrought wickedness in the sight of the LORD thy God, in transgressing his covenant,
17:3 And hath gone and served other gods, and worshipped them, either the sun, or moon, or any of the host of heaven, which I have not commanded;
17:4 And it be told thee, and thou hast heard of it, and enquired diligently, and, behold, it be true, and the thing certain, that such abomination is wrought in Israel:
17:5 Then shalt thou bring forth that man or that woman, which have committed that wicked thing, unto thy gates, even that man or that woman, and shalt stone them with stones, till they die.

Si sunt sute de exemple asa ca mai gandeste-te....
But remember: He loves you
Vechi 10.06.2011, 16:00:42
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Da, cunoașterea lui Dumnezeu e un fapt subiectiv, pentru că Dumnezeu însuși este Subiect pur. Și fără o experiență subiectivă nimeni nu are o legătură cu Dumnezeu, pentru că e o legătură de iubire. Însă până a ajunge la acea experiență trebuie să cunoști câte ceva despre Persoana pe care urmează să o iubești. Iar asta vine din auzite. Alții Ți-l fac cunoscut, și anume cei care L-au cunoscut deja. Pentru că așa suntem făcuți, având nu numai capacitatea de a simți, ci și pe aceea de a gândi și de a cunoaște realități, căci suntem reali și trăim și în materie și în istorie.

Dacă ne limităm la cunoașterea lăuntrică, intimă, vom ajunge la trăiri mistice (care însemnă o unire cu cineva) nesigure, periculoase, pentru că lumea spiritului e populată de multe ființe răuvoitoare.

Problema răului e legată tocmai de aceste ființe răuvoitoare. Paradoxul epicurean păcătuiește printr-un mod simplist de a-L înțelege pe Dumnezeu. Căci Epicur nu știa că Dumnezeu este Iubire și că din iubire a adus lumea la existență, din nimic. Și pentru că iubește toate ființele pe care le-a creat le-a dăruit libertate totală, inclusiv libertatea de a I se opune. Deoarece El însuși dorește să fie iubit și să fie ales din iubire, nu de frică.

Or, dacă Lucifer, mândrindu-se pentru frumusețea sa extraordinară, a vrut să ia locul lui Dumnezeu, a căzut din comuniunea de iubire cu Dumnezeu și a ajuns să I se opună pentru veșnicie. Căci îngerii, fiind ființe aproape de desăvârșire când au fost create, nu au avut posibilitatea decât a unei alegeri, care i-a desăvârșit în bine sau în rău.

Și, cum creativitatea e un atribut divin, diavolul nu poate crea nimic, și vrea, prin urmare, să distrugă tot ce a creat Dumnezeu. E un fel de creație pe dos. Și cel mai mult îl urăște pe om, pentru că în el se reflectă chipul lui Dumnezeu.
Iti respect credinta dar nu iti impartasesc viziunea asupra lui Dumnezeu, si nu mai aduc contra argumente caci ele se gasesc chiar in bestseller-ul biblia.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 16:11:41
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Iti respect credinta dar nu iti impartasesc viziunea asupra lui Dumnezeu, si nu mai aduc contra argumente caci ele se gasesc chiar in bestseller-ul biblia.
Viziunea asta decurge din Evanghelie.
Contraargumentele tale se bazează, cred, pe Vechiul Testament. Nu mi se pare onest să ataci credința creștină contraargumentând cu Vechiul Testament. Creștinii își spun așa întrucât se consideră ai lui Hristos și vor ca El să trăiască în ei.

Personal, pe mine mă depășește problema. Însă nu mi se pare necesar să-mi bat prea mult capul cu VT, pentru că nu pe el se bazează credința mea.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 16:20:33
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Viziunea asta decurge din Evanghelie.
Contraargumentele tale se bazează, cred, pe Vechiul Testament. Nu mi se pare onest să ataci credința creștină contraargumentând cu Vechiul Testament. Creștinii își spun așa întrucât se consideră ai lui Hristos și vor ca El să trăiască în ei.

Personal, pe mine mă depășește problema. Însă nu mi se pare necesar să-mi bat prea mult capul cu VT, pentru că nu pe el se bazează credința mea.
Accepta crestinismul, ortodoxia in mod special ca suntem pe forum crestin-ortodox, VT sau nu?
Daca vrei incep si cu NT ca si acolo sunt aberatii si erori mai mari decat intreaga carte, dar nu cred ca vom ajunge undeva, o sa ne tot contrazicem fara sa ajungem la consens, asa ca hai s-o lasam asa cum e, ca o sa pierdem amandoi timp pretios :P
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 16:29:09
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Accepta crestinismul, ortodoxia in mod special ca suntem pe forum crestin-ortodox, VT sau nu?
Daca vrei incep si cu NT ca si acolo sunt aberatii si erori mai mari decat intreaga carte, dar nu cred ca vom ajunge undeva, o sa ne tot contrazicem fara sa ajungem la consens, asa ca hai s-o lasam asa cum e, ca o sa pierdem amandoi timp pretios :P
Da, corect. Nici eu nu am timp de pierdut. Și pe mine m-au contrariat multe, mai ales în VT. În Noul nu cred că mă mai contrariază ceva. Da mi-am dat seama că ce e scris acolo e peste nivelul meu de înțelegere și atunci m-am sprijinit pe teologi; iar tâlcuirile găsite la ei nu numai că m-au mulțumit, ci m-au lăsat fără grai uneori.

Edit: Discuțiile privind credința sau necredința pot fi, într-adevăr, interminabile, dacă se recurge la argumente. Așa cum bine ziceai, e vorba de o experiență subiectivă.
E un lucru paradoxal: ca să înțelegi, trebuie mai întâi să crezi. Altfel, situându-te în afară, nu vei vedea decât exteriorul. Cel care se află înăuntru nu mai poate vedea din afară și îți va spune că el vede lucrurile altfel. Nu avem, deci, același punct de observare, și atunci sigur că nici concluziile nu vor putea fi aceleași. Ca să discutăm despre ceva, fie mă situez eu pe poziția ta, fie tu pe a mea.

Dar, aș mai adăuga că dinăuntru lucrurile sunt mult mai interesante (din afară le-am văzut și eu); și abia când ajungi înăuntru înțelegi că - paradoxal, din nou - ai ieșit cu adevărat.

Last edited by N.Priceputu; 10.06.2011 at 16:43:21.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 16:48:56
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
Chiar asa? Fara suparare dar tu, cred ca acolo ai ramas in clasa IV.
In caz ca nu stiai conform bibliei satana a fost creat de Dumnezeu, deci ce mai facem cu absolutul? il bagam sub pres?
Dar cand Dumnezeul vechiului testament indeamna la crime o fi tot binele absolut?
De ce copiii cand sunt mici nu stiu sa faca diferenta intre rau si bine? Iti spun eu, pt ca aceste notiuni se invata.Binele si raul nu se pot invata a priori.
Macar fi onesta cu tine si gandeste-te ca te poti insela.
Nu mai are rost sa continuam.
Numai bine!
Daca eu am ramas in clasa a patra, inseamna ca toti credinciosii de pe acest forum sunt la nivelul clasei a patra. Eu nu m-am suparat, nu ma simt jignita, te iert!Nu inteleg insa de ce te cobori tu de la nivelul tau inalt sa vb. cu noi daca suntem asa prosti.
Noul Testament a anulat prin legea noua data de IIsus Mantuitorul legea din Vechiul Testament
Lucifer s-a rasculat impotriva Domnului din cauza mandriei si atunci a aparut raul! Copiii stiu cand gresesc de cand sunt mici!
Nu ma insel! Si eu zic ca n-are rost sa continuam, eu nu inteleg de ce mai stai pe forum daca crezi ce crezi, de ce nu intri pe forumurile ateilor?
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 17:11:02
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, corect. Nici eu nu am timp de pierdut. Și pe mine m-au contrariat multe, mai ales în VT. În Noul nu cred că mă mai contrariază ceva. Da mi-am dat seama că ce e scris acolo e peste nivelul meu de înțelegere și atunci m-am sprijinit pe teologi; iar tâlcuirile găsite la ei nu numai că m-au mulțumit, ci m-au lăsat fără grai uneori.

Edit: Discuțiile privind credința sau necredința pot fi, într-adevăr, interminabile, dacă se recurge la argumente. Așa cum bine ziceai, e vorba de o experiență subiectivă.
E un lucru paradoxal: ca să înțelegi, trebuie mai întâi să crezi. Altfel, situându-te în afară, nu vei vedea decât exteriorul. Cel care se află înăuntru nu mai poate vedea din afară și îți va spune că el vede lucrurile altfel. Nu avem, deci, același punct de observare, și atunci sigur că nici concluziile nu vor putea fi aceleași. Ca să discutăm despre ceva, fie mă situez eu pe poziția ta, fie tu pe a mea.

Dar, aș mai adăuga că dinăuntru lucrurile sunt mult mai interesante (din afară le-am văzut și eu); și abia când ajungi înăuntru înțelegi că - paradoxal, din nou - ai ieșit cu adevărat.
N.Priceputu esti unul din putinii useri de pe forumul asta care priveste lucrurile cu luciditate si recunoaste ca subiectivitatea este mai puternica decat obictivitatea, pentru asta ai respectul meu.Pana la urma cred ca avem o destinatie comuna chiar daca drumul difera, cred ca amandoi vrem o lume mai buna pt noi si copiii nostri.
Putem sa filosofam cat vrem dar fiecare isi va trage propria concluzie pt ca nu exista doi oamnei identici, problema e cand incercam sa impunem proprile noaste credinte altora, eu m-am lovit de asemenea probleme.Pot spune ca si eu am fost inauntru dar poate nu am ajuns la nivelul care trebuie de iluminare, nu stiu...
La randul meu pot sa zic ca din afara lucrurile sunt mai interesante dar ne lovim de paradoxul amintit de tine.
Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 17:33:02
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983 Vezi mesajul
Daca eu am ramas in clasa a patra, inseamna ca toti credinciosii de pe acest forum sunt la nivelul clasei a patra. Eu nu m-am suparat, nu ma simt jignita, te iert!Nu inteleg insa de ce te cobori tu de la nivelul tau inalt sa vb. cu noi daca suntem asa prosti.
Noul Testament a anulat prin legea noua data de IIsus Mantuitorul legea din Vechiul Testament
Lucifer s-a rasculat impotriva Domnului din cauza mandriei si atunci a aparut raul! Copiii stiu cand gresesc de cand sunt mici!
Nu ma insel! Si eu zic ca n-are rost sa continuam, eu nu inteleg de ce mai stai pe forum daca crezi ce crezi, de ce nu intri pe forumurile ateilor?
:)) Nu generaliza, ca nu ai de unde sa stii, asta presupune sa-i cunosti pe toti personal si chiar si asa nu poti fi sigura.
Tu incerci sa ma discreditezi incercand sa asociezi "jignirea" cu ceilalti membrii ai forumului...e un demers si asta..
In primul rand tu m-ai jignit prima, ala a fost reculul, diferenta dintre bine si rau(bazata pe simturi) nu se invata in clasa a IV-a la religie ci se invata mult mai devreme. Nivelul meu nu e inalt, in schimb al tau suna ca si cum ar fi...tu fiind detinatoarea adevarului absolut, ma faci sa rad :))
NT nu a anulat nici-o lege, daca ai minime cunostinte de istorie ai sa vezi ca inchizitia s-a ghidat in mod special dupa VT.Daca era anulat nu mai exista in constiinta religioasa, ceea ce a anulat legile aberante din VT este societatea.Plus ca nu toata planeta s-a ghidat dupa VT ci doar iudeii. Aborigenii din australia habar n-aveau de existenta VT(de ex).
Ingerii inclusiv Lucifer, sfintii parinti zic ca sunt scantei iesite din Dumnezeu, cum o parte din Dumnezeu sa devina rau asa din neant? nu vezi paradoxul? Si daca Dumnezeu l-a creat de ce nu-l distruge? si gata cu raul...
Copiii stiu ca gresesc pt ca li se spune treaba asta pana cand invata...
Nu-ti mai explic ca e inutil...
Eu nu sunt ateu draga mea, venirea mea pe forum a avut alta cauza, si daca tu nu te inseli inseamna ca nici eu nu ma insel.

Last edited by Raziel; 10.06.2011 at 17:37:12.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
suflet

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este sufletul? Askeladd Generalitati 50 18.10.2009 23:56:07
Va rog din tot sufletul... quasar Generalitati 4 04.10.2007 19:20:28
Ce este sufletul luc Biserica Ortodoxa Romana 20 07.02.2007 01:32:49