![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Auzi-o p'asta: "For I will at this time send all my plagues upon thine heart, and upon thy servants, and upon thy people; that thou mayest know that there is none like me in all the earth." Exodus 9:14 "And he that stealeth a man, and selleth him, or if he be found in his hand, he shall surely be put to death." Exodus 21:16 "He who sacrificeth unto any god, save unto the Lord only, he shall be utterly destroyed." 22:20 Mai vrei? mai sunt: Cateva pedepse capitale din leviticus Both parties in adultery shall be executed. 20:10 If a man has sex with his father's wife, kill them both. 20:11 If a man "lies" with his daughter-in-law, then both must be killed. 20:12 If a man has sex with another man, kill them both. 20:13 If you "lie" with your wife and your mother-in-law, then all three of you must be burned to death. 20:14 Uite ce patesti daca ai alta credinta: Deuteronomy 17 17:2 If there be found among you, within any of thy gates which the LORD thy God giveth thee, man or woman, that hath wrought wickedness in the sight of the LORD thy God, in transgressing his covenant, 17:3 And hath gone and served other gods, and worshipped them, either the sun, or moon, or any of the host of heaven, which I have not commanded; 17:4 And it be told thee, and thou hast heard of it, and enquired diligently, and, behold, it be true, and the thing certain, that such abomination is wrought in Israel: 17:5 Then shalt thou bring forth that man or that woman, which have committed that wicked thing, unto thy gates, even that man or that woman, and shalt stone them with stones, till they die. Si sunt sute de exemple asa ca mai gandeste-te.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ne limităm la cunoașterea lăuntrică, intimă, vom ajunge la trăiri mistice (care însemnă o unire cu cineva) nesigure, periculoase, pentru că lumea spiritului e populată de multe ființe răuvoitoare. Citat:
Or, dacă Lucifer, mândrindu-se pentru frumusețea sa extraordinară, a vrut să ia locul lui Dumnezeu, a căzut din comuniunea de iubire cu Dumnezeu și a ajuns să I se opună pentru veșnicie. Căci îngerii, fiind ființe aproape de desăvârșire când au fost create, nu au avut posibilitatea decât a unei alegeri, care i-a desăvârșit în bine sau în rău. Și, cum creativitatea e un atribut divin, diavolul nu poate crea nimic, și vrea, prin urmare, să distrugă tot ce a creat Dumnezeu. E un fel de creație pe dos. Și cel mai mult îl urăște pe om, pentru că în el se reflectă chipul lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Contraargumentele tale se bazează, cred, pe Vechiul Testament. Nu mi se pare onest să ataci credința creștină contraargumentând cu Vechiul Testament. Creștinii își spun așa întrucât se consideră ai lui Hristos și vor ca El să trăiască în ei. Personal, pe mine mă depășește problema. Însă nu mi se pare necesar să-mi bat prea mult capul cu VT, pentru că nu pe el se bazează credința mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei incep si cu NT ca si acolo sunt aberatii si erori mai mari decat intreaga carte, dar nu cred ca vom ajunge undeva, o sa ne tot contrazicem fara sa ajungem la consens, asa ca hai s-o lasam asa cum e, ca o sa pierdem amandoi timp pretios :P |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Edit: Discuțiile privind credința sau necredința pot fi, într-adevăr, interminabile, dacă se recurge la argumente. Așa cum bine ziceai, e vorba de o experiență subiectivă. E un lucru paradoxal: ca să înțelegi, trebuie mai întâi să crezi. Altfel, situându-te în afară, nu vei vedea decât exteriorul. Cel care se află înăuntru nu mai poate vedea din afară și îți va spune că el vede lucrurile altfel. Nu avem, deci, același punct de observare, și atunci sigur că nici concluziile nu vor putea fi aceleași. Ca să discutăm despre ceva, fie mă situez eu pe poziția ta, fie tu pe a mea. Dar, aș mai adăuga că dinăuntru lucrurile sunt mult mai interesante (din afară le-am văzut și eu); și abia când ajungi înăuntru înțelegi că - paradoxal, din nou - ai ieșit cu adevărat. Last edited by N.Priceputu; 10.06.2011 at 16:43:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noul Testament a anulat prin legea noua data de IIsus Mantuitorul legea din Vechiul Testament Lucifer s-a rasculat impotriva Domnului din cauza mandriei si atunci a aparut raul! Copiii stiu cand gresesc de cand sunt mici! Nu ma insel! Si eu zic ca n-are rost sa continuam, eu nu inteleg de ce mai stai pe forum daca crezi ce crezi, de ce nu intri pe forumurile ateilor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Putem sa filosofam cat vrem dar fiecare isi va trage propria concluzie pt ca nu exista doi oamnei identici, problema e cand incercam sa impunem proprile noaste credinte altora, eu m-am lovit de asemenea probleme.Pot spune ca si eu am fost inauntru dar poate nu am ajuns la nivelul care trebuie de iluminare, nu stiu... La randul meu pot sa zic ca din afara lucrurile sunt mai interesante dar ne lovim de paradoxul amintit de tine. Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu incerci sa ma discreditezi incercand sa asociezi "jignirea" cu ceilalti membrii ai forumului...e un demers si asta.. In primul rand tu m-ai jignit prima, ala a fost reculul, diferenta dintre bine si rau(bazata pe simturi) nu se invata in clasa a IV-a la religie ci se invata mult mai devreme. Nivelul meu nu e inalt, in schimb al tau suna ca si cum ar fi...tu fiind detinatoarea adevarului absolut, ma faci sa rad :)) NT nu a anulat nici-o lege, daca ai minime cunostinte de istorie ai sa vezi ca inchizitia s-a ghidat in mod special dupa VT.Daca era anulat nu mai exista in constiinta religioasa, ceea ce a anulat legile aberante din VT este societatea.Plus ca nu toata planeta s-a ghidat dupa VT ci doar iudeii. Aborigenii din australia habar n-aveau de existenta VT(de ex). Ingerii inclusiv Lucifer, sfintii parinti zic ca sunt scantei iesite din Dumnezeu, cum o parte din Dumnezeu sa devina rau asa din neant? nu vezi paradoxul? Si daca Dumnezeu l-a creat de ce nu-l distruge? si gata cu raul... Copiii stiu ca gresesc pt ca li se spune treaba asta pana cand invata... Nu-ti mai explic ca e inutil... Eu nu sunt ateu draga mea, venirea mea pe forum a avut alta cauza, si daca tu nu te inseli inseamna ca nici eu nu ma insel. Last edited by Raziel; 10.06.2011 at 17:37:12. |
![]() |
Tags |
suflet |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este sufletul? | Askeladd | Generalitati | 50 | 18.10.2009 23:56:07 |
Va rog din tot sufletul... | quasar | Generalitati | 4 | 04.10.2007 19:20:28 |
Ce este sufletul | luc | Biserica Ortodoxa Romana | 20 | 07.02.2007 01:32:49 |
|