Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2010, 16:04:47
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Numai o observatie:

Nu stiu altii ce sunt, dar eu sunt om, fiinta omeneasca si de aceea am limite (omenesti).
Prin credinta in Dumnezeu nu ne pierdem fiinta umana cu tot ceea ce ii apartine, ci doar tindem spre un alt fel de persoana.
Nu stiu de ce cred unii ca ne putem schimba automat si prinde chip de sfinti, de ingeri.
Credinta nu inseamna, contrar ideilor unora, ca trebuie prin ea sa ajungem fiinte din ceruri, sau numai duhuri, fara trup.
Din toate discutiile de pe aici, lipseste, in numele credintei, componenta trupeasca. E ca si cum cereti credinciosului sa se desprinda de trup, la propriu, si sa ramana numai duh. Ca nici sufletul nu este bun in credinta (dupa unii). Nu trebuie sa ai suflet, sentimente. De ce oare?
Nici trup nu trebuie sa ai: oase, sange, dureri, boli, nimic. Totul este un pacat.

Eu una nu pot fi altceva decat om, cu trup, suflet si minte. Asa cum m-a facut Dumnezeu. Poate ca pe altii i-a facut altfel.

Din scrierile mele nu lipseste niciodata Dumnezeu. El este acolo mereu, chiar daca unii nu-l vad.
Faptul ca tindem spre Dumnezeu, cu suflet, cu rugaciune, ca facem anumite eforturi sa-i fim pe plac, nu ne face sa fim altceva decat oameni.
Eu asa gandesc. Mi se spune ca sunt...in toate felurile. Asa m-a facut Dumnezeu, si El stie asta, el ma judeca, el ma corecteaza, el ma pedepseste, etc.
Dar m-a facut om, cu un anumit trup. Si n-am cum sa schimb asta.
Unii poate ca reusesc sa "uite" ca au trup. Poate ca le merge o vreme, dar vine la toti si boala, si moarte si asta arata trupul.
Parerea mea, Sophia, este ca daca te iubesti pe tine, nu poti "sa-i faci pe plac" lui Dumnezeu.
Este si ipocrizie in aceasta atitudine : "a-i face pe plac lui Dumnezeu". Ca si cum i-ai da un pic din ceea ce ai - in speranta ca El este multumit.. si daca te nevoiesti un pic mai mult in post si rugaciune, gata, ti se pare ca meriti raiul (vorbesc la modul general, nu ma refer neparat la tine).

Eu nu m-am ridicat la acea masura (sunt prea pacatoasa si iubitoare de sine), dar TOATA viata noastra trebuie sa i-o dam lui Hristos!
De altfel chiar aceasta se spune in timpul Sfintei Liturghii: "toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam".
Deci nu suntem datori doar cu prezenta fizica in biserica si cu doua rugaciuni.. ci ni se cere sa-i inchinam Lui toata viata noastra.
(Lucru firesc, caci ce este un crestin fara de Hristos?)

Revenind la banci..
In timpul Sfintei Liturghii preotul nu slujeste singur. Ci ingerii Domnului slujesc impreuna cu el. Insusi Domnul nostru Iisus Hristos este jertfit, Sfanta Maica a Domnului este prezenta si Ea.
Spune preotul:
„Stăpâne Doamne Dumnezeul nostru, Cel ce ai așezat în ceruri cetele și oștile îngerilor și ale arhanghelilor spre slujba slavei Tale, fă ca împreună cu intrarea noastră să fie și intrarea sfinților îngeri care împreună cu noi slujesc și împreună slăvesc bunătatea Ta. Că Ție se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.
In timpul Sfintei Liturghii se implinesc cuvintele:
"Adevărat, adevărat zic vouă, de acum veți vedea cerul deschizându-se și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul Omului." (Ioan 1:51)

Sunt lucruri care au fost descoperite de Dumnezeu oamenilor, nu sunt doar simboluri, ci o realitate nevazuta de ochii multora.. dar unii vrednici le-au vazut si au povestit.

In concluzie, cand este prezent Mantuitorul (si este jertfit in fata noastra), cand este prezent Duhul Sfant, cand Insusi Dumnezeu Tatal coboara, cand in biserica este Maica Domnului, Sf. Ioan Botezatorul, cetele ingeri.. toate in chip nevazut pt omul pacatos.. noi ne gandim la neputintele noastre? La durerea de spate?
Sophia, asta este ispita de la diavol care nu vrea ca noi sa ne bucuram de Sf. Liturghie, nu vrea sa ni se deschida ochii, nu vrea sa ne curatam sufletul si trupul.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 21:20:20
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Numai o observatie:

Nu stiu altii ce sunt, dar eu sunt om, fiinta omeneasca si de aceea am limite (omenesti).
Prin credinta in Dumnezeu nu ne pierdem fiinta umana cu tot ceea ce ii apartine, ci doar tindem spre un alt fel de persoana.
Nu stiu de ce cred unii ca ne putem schimba automat si prinde chip de sfinti, de ingeri.
Credinta nu inseamna, contrar ideilor unora, ca trebuie prin ea sa ajungem fiinte din ceruri, sau numai duhuri, fara trup.
Din toate discutiile de pe aici, lipseste, in numele credintei, componenta trupeasca. E ca si cum cereti credinciosului sa se desprinda de trup, la propriu, si sa ramana numai duh. Ca nici sufletul nu este bun in credinta (dupa unii). Nu trebuie sa ai suflet, sentimente. De ce oare?
Nici trup nu trebuie sa ai: oase, sange, dureri, boli, nimic. Totul este un pacat.

Eu una nu pot fi altceva decat om, cu trup, suflet si minte. Asa cum m-a facut Dumnezeu. Poate ca pe altii i-a facut altfel.

Din scrierile mele nu lipseste niciodata Dumnezeu. El este acolo mereu, chiar daca unii nu-l vad.
Faptul ca tindem spre Dumnezeu, cu suflet, cu rugaciune, ca facem anumite eforturi sa-i fim pe plac, nu ne face sa fim altceva decat oameni.
Eu asa gandesc. Mi se spune ca sunt...in toate felurile. Asa m-a facut Dumnezeu, si El stie asta, el ma judeca, el ma corecteaza, el ma pedepseste, etc.
Dar m-a facut om, cu un anumit trup. Si n-am cum sa schimb asta.
Unii poate ca reusesc sa "uite" ca au trup. Poate ca le merge o vreme, dar vine la toti si boala, si moarte si asta arata trupul.
La staruinta acerba asupra si despre trupesc nu pot sa va raspund decit cu cuvintele Mintuitorului , prin care intentionez sa va sugerez ca s-ar putea sa fi gresit metoda de mintuire . Nu trebuie sa va speriati sau sa va nelinistiti ci doar sa reflectati ! Asadar , spune insusi Hristos ca ce este trupesc , trupesc ramine si ce este carne , carne neputincioasa va fi mereu . Duhul este rivnitor dar carnea neputincioasa , pt. aceasta trebuie sa ne si rugam neincetat. A ne ruga este un mod generic de a spune pt,. ca in realitate trebuier sa facem tot ceea ce este duhovnicesc neincetat ca sa ne putem mintui . Pt. a anihila efectele carnii ne si botezam , pt. a ne naste cu adevarat , adica din duh si adevar . Nu puneti pret pe carne si pe trup mai mult decit o grija minim necesara . Trupul este doar un vehicul pt. lumea aceasta, o sluga buna sau un stapin prost fata de suflet . Cei mai rivnitori decit noi mirenii, adica cei calugariti, incep chiar din viata aceasta sa traiasca in chip ingeresc acordind trupului doar f. putina atentie. Nu va lasati atrasa si impresionata de lucrurile simple si ieftine precum trupul ci fiti cu virtute multa si struniti-l barbateste . Astfel veti avea ocazia sa vedeti ca dupa ce-si arata coltii la inceput , incercind sa va sperie, se domoleste si se face ascultator precum mieluselul . Daca veti pleca urechea la el, alintindu-va impreuna, in scurt timp se va face imparat mare peste putinul suflet pe care il aveti. Adica , cam asa cum stati acum . Ori aceasta stare este una a valorilor rasturnate, nefireasca, neduhovniceasca, neinalta spiritual !
Nu mi-ati raspuns, nu va impresioneaza si nu va pune pe ginduri cit de greu consimte Hristos la unire ? Chiar nu v-a atras atentia ? V-a uimit doar stressul produs de nemincare ? Trupul rivneste la mincare deasa dar duhul nu cugeta la nimic in legatura cu Hristos ?Doar atit ati trait, ati simtit ? Ia sa va mai ginditi, va propun ! Cugetati si va nevoiti neincetat la si pt. Hristos si numai astfel puteti gindi (macar gindi !) la mintuire !

Sa ne auzim cu pace si cu folos !

Last edited by zaharia_2009; 14.06.2010 at 21:27:22.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 18:09:45
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Pentru ca discutia a ajuns sa ia o turnura mai riguroasa, imi permit a spune si eu cateva lucruri.

1. Lesinurile (lipotimiile) si sincopele din biserica sunt cel mai adesea mediate vagal, adica au un mecanism fiziologic declansat, in cazul particular de care discutam, de statul mult in picioare. Luand exemplul unui tanar sanatos (si exceptand si femeile care sunt in diferite situatii fiziologice speciale) aceasta inseamna ca mentinerea pozitiei de ortostatism prelungit poate produce lipotimii, mai ales daca se sumeaza cu alti factori: hipovolemie (prin aport lichidian insuficient si eventual si transpiratii abundente), emotii, hipoxie (prin aerisirea insuficienta a bisericii). Dovada ca este asa: la trecerea in pozitia culcat- creierul se iriga mai bine si revenirea este rapida si completa.

2. Hipoglicemia este rareori cauza lipotimiei la persoanele fara alte boli, organismul uman fiind in stare sa mentina glicemia la nivel acceptabil facand glucoza din tot ce poate, inclusiv din grasimi si proteine (pe termen mediu si lung) si sa mobilizeze rezerve de glucoza din ficat, in principal. Deci nemancatul pentru Impartasanie nu constituie neaparat cauza de hipoglicemie. Dovada: foarte multi oameni sar in mod obisnuit peste masa de dimineata (cel mult beau o cafea) si totusi isi desfasoara activitatea normal. Nu vorbesc aici de oamenii cu diabet si care iau tratament pentru asta (sper din tot sufletul ca cei pe insulina stiu sa nu isi faca doza daca nu manaca), de copii, gravide sau alte situatii speciale.

3. Glicemia este mentinuta la nivel de functionare pe termen lung si de mancarea "proasta", dar carentele se vad la multe alte nivele, pana la lesinurile din biserica.

Sumarea unor variati factori poate duce la lipotimii pentru orice oameni; cei care au situatii speciale ar trebui sa stie sa aiba grija de ei.

Fara a vrea sa polemizez cu Andrei, ma intreb daca aparitia bancilor in biserica ar rezolva problema; banci- oameni mai multi asezati sau care isi tin locul unul altuia cu sacosica, pana la urma si capacitatea bancilor e depasita, nu mai vorbesc de inghesiuala de pe ele! Si, Doamne, am vazut biserici din centru cu multe scaune asezate in rand- si preotul atragand atentia participantilor SA SE RIDICE IN PICIOARE, CA SE CITEA DIN EVANGHELIE!
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 22:02:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Pentru ca discutia a ajuns sa ia o turnura mai riguroasa, imi permit a spune si eu cateva lucruri.

1. Lesinurile (lipotimiile) si sincopele din biserica sunt cel mai adesea mediate vagal, adica au un mecanism fiziologic declansat, in cazul particular de care discutam, de statul mult in picioare. Luand exemplul unui tanar sanatos (si exceptand si femeile care sunt in diferite situatii fiziologice speciale) aceasta inseamna ca mentinerea pozitiei de ortostatism prelungit poate produce lipotimii, mai ales daca se sumeaza cu alti factori: hipovolemie (prin aport lichidian insuficient si eventual si transpiratii abundente), emotii, hipoxie (prin aerisirea insuficienta a bisericii). Dovada ca este asa: la trecerea in pozitia culcat- creierul se iriga mai bine si revenirea este rapida si completa.

2. Hipoglicemia este rareori cauza lipotimiei la persoanele fara alte boli, organismul uman fiind in stare sa mentina glicemia la nivel acceptabil facand glucoza din tot ce poate, inclusiv din grasimi si proteine (pe termen mediu si lung) si sa mobilizeze rezerve de glucoza din ficat, in principal. Deci nemancatul pentru Impartasanie nu constituie neaparat cauza de hipoglicemie. Dovada: foarte multi oameni sar in mod obisnuit peste masa de dimineata (cel mult beau o cafea) si totusi isi desfasoara activitatea normal. Nu vorbesc aici de oamenii cu diabet si care iau tratament pentru asta (sper din tot sufletul ca cei pe insulina stiu sa nu isi faca doza daca nu manaca), de copii, gravide sau alte situatii speciale.

3. Glicemia este mentinuta la nivel de functionare pe termen lung si de mancarea "proasta", dar carentele se vad la multe alte nivele, pana la lesinurile din biserica.

Sumarea unor variati factori poate duce la lipotimii pentru orice oameni; cei care au situatii speciale ar trebui sa stie sa aiba grija de ei.

Fara a vrea sa polemizez cu Andrei, ma intreb daca aparitia bancilor in biserica ar rezolva problema; banci- oameni mai multi asezati sau care isi tin locul unul altuia cu sacosica, pana la urma si capacitatea bancilor e depasita, nu mai vorbesc de inghesiuala de pe ele! Si, Doamne, am vazut biserici din centru cu multe scaune asezate in rand- si preotul atragand atentia participantilor SA SE RIDICE IN PICIOARE, CA SE CITEA DIN EVANGHELIE!
Nu doresc sa va contrazic sau sa polemizam cu sau fara rost dar fac urmatoarele adnotari :
- din politete si respect pt. confratii useri va rog sa va marcati la profilul public profesia. Era de dorit sa nu asteptati invitatii politicoase. Asta doar in contextul in care intrati in discutii strict profesionale (legate de o anumita profesie).
- nu considerati fratii cu cunostinte medicale inexistenti pe forum . Lipsa aportului lichidian nu este in cazul lesinului din biserica nici factor declansator si nici favorizant. Nu este obiceiul ca toti sa venim la slujba cu sticluta de apa ca sa nu ne deshidratam iar cei care nu o au vor lesina . Glumiti sau mai sigur vorbiti prosti. De asemenea ,,transpiratiile abundente" se intilnesc in cazuri rare sau chiar exceptionale(munca fizica sau incordare psihica excesiva in conditii de temperatura ambianta peste 40 grade C cu umiditate redusa a aerului ambiant sub 60% si intinsa pe durata care depaseste minim 3 ore ! ; ar fi posibil daca am fi in Sahara). Sa mai cititi despre asa zisele ,,transpiratii profuze" ... tot ce gasiti despre ele ! De asemenea ,,emotiile" sunt excluse in declansarea lesinului bisericesc. Biserica este un loc unde emotiile sunt rare. Emotia eutrofica, benefica, inaltatoare , profund traitoare care se intilneste in mod firesc in timpul slujbelor sunt , asa cum am spus, eutrofice, adica benefice , inaltatoare sufleteste, facatoare de bine si nici decum lesinatoare . Exista insa cu adevarat si emotiile negative, ca sa le zic asa, cele infricosatoare , cele cu care ispititorul te bate si nu-ti lasa pacea necesara . Acestea da, produc cele mai bizare reactii si acestea sunt defapt cauzele reale ale lesinului sporadic .
- hipoxia cerebrala prin aport volemic (hipovolemie relativa , adica ,,furt volemic" produs prin jocul vasomotor) scazut ... da , aici ati spus corect !
- cu ceilalti factori asa zisi declansatori ai lesinului introdusi in discutie de sora Sophia ati facut observatiile corecte . Sunt extrem de rari in declansare .

Dar , dar, concluzia este alta : lesinul in biserica este un incident extrem de rar si nu o obisnuinta iar atunci cind se produce nu necesita interventia SMURD ci doar scoaterea la aer curat , proaspat (daca se gaseste pe undeva). Dar la noi la romani goana dupa senzational este maladiva si pretabila la orice : oricine, oricum si pt. orice se preteaza la senzationalul nesenzational . Si uite asa s-a mai deschis un thread de ... mare interes ! Ce sa ne mai facem cu alimentatia asta nealimentoasa si cu toti infometatii ? Vai, vai, cine mai stie pe unde vom scoate camasa ? Saraca natie infometata de vitamine si minerale !

Last edited by zaharia_2009; 14.06.2010 at 22:07:22.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 22:43:38
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Implicit

In Biserica nu se sta in picioare pentru ca asa spune preotul,ci omul vrea sa aduca astfel jertfa lui Dumnezeu.Cei care sunt mai slabiti,se pot aseza fie in genunchi,fie pe un scaun.
Starea de lesin este ocazionala,eu de cand merg la Biserica nu am vazut niciunul.Mie mi-a fost rau cand am mers primele dati la Biserica,aveam stari de lesin,imi era rau,dar cred ca era o ispita de la vrajmas.Acele stari au disparut apoi cu totul.
Este adevarat ca avem o alimentatie saraca fata de ceea ce aveau bunicii nostri,dar sa spream ca Dumnezeu prin harul care ni-l da ,sa le suplineasca.Stie El ceea ce ne lipseste! Si daca trupul e slabit datorita alimentatiei sarace ,sa incercam sa dam hrana mai multa spiritului,si atunci sufletul va insufla putere si trupului.E nevoie de lupta,de nevointa si aceasta este poate mucenicia vremurilor noastre,ca slabiti fiind cu trupul,sa ne inaltam sufletul catre cer.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 22:55:38
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Nu doresc sa va contrazic sau sa polemizam cu sau fara rost dar fac urmatoarele adnotari :

Nu am scris-o cu gandul de a intra in polemici, ci tocmai de a arata ca biserica nu este un mediu.. care sa necesite "antrenament" pentru frecventare.

- din politete si respect pt. confratii useri va rog sa va marcati la profilul public profesia. Era de dorit sa nu asteptati invitatii politicoase. Asta doar in contextul in care intrati in discutii strict profesionale (legate de o anumita profesie).

Nu toti userii forumului si-au marcat profesia. Dar nici nu o ascund: sunt medic. Este relevant cumva?

- nu considerati fratii cu cunostinte medicale inexistenti pe forum . Lipsa aportului lichidian nu este in cazul lesinului din biserica nici factor declansator si nici favorizant. Nu este obiceiul ca toti sa venim la slujba cu sticluta de apa ca sa nu ne deshidratam iar cei care nu o au vor lesina . Glumiti sau mai sigur vorbiti prosti. De asemenea ,,transpiratiile abundente" se intilnesc in cazuri rare sau chiar exceptionale(munca fizica sau incordare psihica excesiva in conditii de temperatura ambianta peste 40 grade C cu umiditate redusa a aerului ambiant sub 60% si intinsa pe durata care depaseste minim 3 ore ! ; ar fi posibil daca am fi in Sahara). Sa mai cititi despre asa zisele ,,transpiratii profuze" ... tot ce gasiti despre ele ! De asemenea ,,emotiile" sunt excluse in declansarea lesinului bisericesc. Biserica este un loc unde emotiile sunt rare. Emotia eutrofica, benefica, inaltatoare , profund traitoare care se intilneste in mod firesc in timpul slujbelor sunt , asa cum am spus, eutrofice, adica benefice , inaltatoare sufleteste, facatoare de bine si nici decum lesinatoare . Exista insa cu adevarat si emotiile negative, ca sa le zic asa, cele infricosatoare , cele cu care ispititorul te bate si nu-ti lasa pacea necesara . Acestea da, produc cele mai bizare reactii si acestea sunt defapt cauzele reale ale lesinului sporadic .

Nu doresc polemizare de specialitate. Nu am zis nicaieri ca trebuie venit cu sticluta cu apa.

- hipoxia cerebrala prin aport volemic (hipovolemie relativa , adica ,,furt volemic" produs prin jocul vasomotor) scazut ... da , aici ati spus corect !
- cu ceilalti factori asa zisi declansatori ai lesinului introdusi in discutie de sora Sophia ati facut observatiile corecte . Sunt extrem de rari in declansare .

Inca o data, a fost o postare de informare pentru cei mai putin avizati in domeniu, de la cineva care se loveste zilnic de problemele medicale, nu un referat pentru alti confrati.

Dar , dar, concluzia este alta : lesinul in biserica este un incident extrem de rar si nu o obisnuinta iar atunci cind se produce nu necesita interventia SMURD ci doar scoaterea la aer curat , proaspat (daca se gaseste pe undeva). Dar la noi la romani goana dupa senzational este maladiva si pretabila la orice : oricine, oricum si pt. orice se preteaza la senzationalul nesenzational . Si uite asa s-a mai deschis un thread de ... mare interes ! Ce sa ne mai facem cu alimentatia asta nealimentoasa si cu toti infometatii ? Vai, vai, cine mai stie pe unde vom scoate camasa ? Saraca natie infometata de vitamine si minerale !
ASTA e discutie de dragul discutiei!

Apreciez mult cunostintele dumneavoastra in domeniul teologic, consider ca stilul dumneavostra este aparte si are farmec (stilul apologetic), DAR va rog, nu creati conflicte din schimburi pasnice de idei!
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 23:14:41
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Cel mai rau, dupa cum am constatat pe propria-mi piele, nu este neaparat postul in sine. Ca mai bei apa, suc, ceva, mai mananci cate ceva.
Cel mai rau este postul negru din ziua impartasaniei. Acolo se combina lipsa de hrana totala, cu lipsa de lichide totala, oboseala, daca femeile mai au si probleme hormonale.
Cum momentul impartasaniei ajunge f.tarziu, mai pe la pranz si tu tii postul negru din dupa amiaza de dinainte, este greu. Sunt oameni care nu pot rezista. Ori pica mult nivelul unor minerale, ori cade circulatia sanguina.
Ajunarea pentru Sf Impartasanie se tine de la miezul noptii, nu de la amiaza sau dupa-amiaza.
Vechi 15.06.2010, 00:45:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Ajunarea pentru Sf Impartasanie se tine de la miezul noptii, nu de la amiaza sau dupa-amiaza.
Vă împărtășiți catolic și ajunați ortodox ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 00:50:51
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sau ,sunteti catolic si vreti sa invatati pe ortodocsi religia,pe un forum ortodox?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 01:05:02
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Hahahaha, da. Dar din cate stiu si in BC era aceeasi regula inainte de Vatican II. Apoi regula de o ora este regula minimala. Cine vrea si poate, poate sa ajuneze mai mult, nu-i asa?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Bogdan N Generalitati 114 22.06.2011 17:25:19
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16