Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2010, 02:16:13
inorog
Guest

Implicit

"Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului."

Referitor la pasajul invocat ca dificil de inteles (daca s-ar referi la David sau la Iisus), de fapt intr-un anume sens pasajul se refera la amandoi, intrucat David ca toti proorocii pana la Ioan a fost o prefigurare a lui Iisus. Pe de alta parte, este evident ca David nu a primit el in persoana "neamurile mostenire" intrucat n-a ajuns stapanitor al planetei, dar Iisus, in sens spiritual, a primit aceasta stapanire si a desavarsit-o.

De ce Dumnezeu nu ne spune "in clar"... Pentru ca nici macar un om nu ar da pe mana unui copil formula unei bombe termonucleare. Biblia nu contine un fel de reteta din cartea de bucate despre cum amestecam exact niste ingrediente si iese o mancare gustoasa numita "mantuire", desi in ultima instanta sacramentul euharistic se mananca si se bea. Dar ganditi-va la ceva: Iisus a fost predat ca un copil nou nascut unei fecioare (Preacurata) si unui dreptcredincios, in stare de maxima vulnerabilitate SI CHIAR CU TOATA TAINA IN CARE A FOST PRIMIT IROD A FOST LA UN PAS SA-L UCIDA. Azi episodul acesta e istorie, dar daca Biblia ar vorbi explicit si "matematic" despre cum s-a intrupat Iisus si cine exact cu ce a contribuit, credeti ca ar fi numai de bine? Nu sunt oare de secole in activitate cercuri de rataciti cu mintea care sacrifica ce apuca intre cocosi negri si propriul lor suflet innegrit ca sa-i procure un trup locuibil Satanei? Si era de asteptat ca Biblia sa faca accesibila aceasta taina la simpla lectura... hmm... pai eu nu ma astept ca Dumnezeu, de dragul curiozitatii mele la o cafeluta pe net, sa-mi puna la dispozitie material pentru venitul pe lume mai repede decat e cazul a "cumatrului cu coarne". :D
Iar cand intr-adevar avem nevoie de ceva, sa fiti convinsi ca ni se da dinainte de a cere...
Reply With Quote
Vechi 24.01.2010, 12:28:59
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Floar3 Vezi mesajul
Mai astept, poate ca aduce cineva vreun argument :) nu cred ca biserica se bazeaza numai pe revelatii, altfel n-ar mai avea nici o credibilitate, autoritate.
Raspunsul ti l-a dat Windorin,citeste Filocalia si Vietile Sfintilor.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2010, 14:46:46
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Religia: Ortodox
Implicit Iarta-ma !!

Citat:
6. Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.
7. Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!
8. Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului.
9. Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!"

Nu inteleg de ce "Eu", "Fiul" sunt scrise cu "E" si "F" mare, pentru ca nu e nici un indiciu ca aici s-ar referi la Iisus. Eu asa am inteles ca e vorba de David.
Si va rog sa ma iertati daca vi se pare ca vreau sa insinuez ceva, nu doresc decat sa inteleg Biblia cat se poate de just, poate ca am omis eu ceva! E prima oara cand citesc Biblia, asadar nu am foarte multe cunostinte.
Corectati-ma daca gresesc :P Multam!
Citeste mai departe pana ajungi la Noul Testament si vezi ce raspunde Iisus Hristos celor care il numesc fiul lui David !! Cred ca iti va clarifica problema. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 27.01.2010, 00:13:55
inorog
Guest

Implicit

Nu exista scriere cu majuscule in vremea redactarii textelor, deci nu avem de unde sti exact din surse directe. Cu toate acestea, interpretarile parintilor bisericii primare sunt destul de omogene, mai ales la capitolul profetiilor mesianice ale psalmilor.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2010, 00:17:29
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Daca argumentatia era clara ca la matematica atunci credinta nu ar mai fi fost decat o disciplina de studiu la scoala. Dumnezeu nu poate fi invatat, el poate sa se deschida, sa se reveleze. Daca ar fi fost totul pus pe tava, relatia cu Dumnezeu, credinta si mantuirea nu ar mai fi fost taine ci o stiinta. Cred ca nici nu putea sa fie pus astfel pe tava pentru ca nu exista o tava suficient de mare, creierul nostru nu cred ca are capacitatea de a-L cuprinde pe Dumnezeu, probabil nici macar o farama. Si atunci omul a fost creat astfel incat sa cuprinda atat cat ii este cu folos, cat sa poata sa aiba o relatie completa cu Dumnezeu, completa pentru nivelul sau. De aceea se si spune ca nu poti avea o relatie cu Dumnezeu decat prin TRAIRE, nu prin intelegere. Prin traire ajungi sa intelegi. Si atunci probabil ca intrebari de acest gen ni se vor parea ridicole si ne vom amuza de noi cei din trecut si de intrebarile pe care ni le puneam. Asta daca vom ajunge vreodata acolo, evident.
@
Sunt tari in care religia este STATUL.
Acolo regia se invata la scoala, la biserica, pe strada si hirtia higienica are versete ca sa poti folosi timpul "de gindire" in favoarea cauzei.
Chestia cu mintuirea este interesanta. La baza ideii sta pricipiul optimist ca ne nastem pentru a muri. In virtutea bolii asteia apar "eroi" care se sinucid intr-un autobuz, sa spunem, trecind curcubeul impreuna cu multi copii nevinovati, morti in numele cauzei comune. Copiii primesc pasaport pt. iad, insa shahidul pentru rai si acolo in asteapta cu tot felul de brate deschise niste virgine recalciclate de medicul Berkovitzi, fostul evreu.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2010, 00:25:18
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de inorog Vezi mesajul
"Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului."

Referitor la pasajul invocat ca dificil de inteles (daca s-ar referi la David sau la Iisus), de fapt intr-un anume sens pasajul se refera la amandoi, intrucat David ca toti proorocii pana la Ioan a fost o prefigurare a lui Iisus. Pe de alta parte, este evident ca David nu a primit el in persoana "neamurile mostenire" intrucat n-a ajuns stapanitor al planetei, dar Iisus, in sens spiritual, a primit aceasta stapanire si a desavarsit-o.

De ce Dumnezeu nu ne spune "in clar"... Pentru ca nici macar un om nu ar da pe mana unui copil formula unei bombe termonucleare. Biblia nu contine un fel de reteta din cartea de bucate despre cum amestecam exact niste ingrediente si iese o mancare gustoasa numita "mantuire", desi in ultima instanta sacramentul euharistic se mananca si se bea. Dar ganditi-va la ceva: Iisus a fost predat ca un copil nou nascut unei fecioare (Preacurata) si unui dreptcredincios, in stare de maxima vulnerabilitate SI CHIAR CU TOATA TAINA IN CARE A FOST PRIMIT IROD A FOST LA UN PAS SA-L UCIDA. Azi episodul acesta e istorie, dar daca Biblia ar vorbi explicit si "matematic" despre cum s-a intrupat Iisus si cine exact cu ce a contribuit, credeti ca ar fi numai de bine? Nu sunt oare de secole in activitate cercuri de rataciti cu mintea care sacrifica ce apuca intre cocosi negri si propriul lor suflet innegrit ca sa-i procure un trup locuibil Satanei? Si era de asteptat ca Biblia sa faca accesibila aceasta taina la simpla lectura... hmm... pai eu nu ma astept ca Dumnezeu, de dragul curiozitatii mele la o cafeluta pe net, sa-mi puna la dispozitie material pentru venitul pe lume mai repede decat e cazul a "cumatrului cu coarne". :D
Iar cand intr-adevar avem nevoie de ceva, sa fiti convinsi ca ni se da dinainte de a cere...
@

Pasajul de la inceput nu se refera la Iisus, caci El s-a exclus din neamul evreilor suparindu-i pe ei si pe Creator cu false afirmatii. A face aluzie la Iisus e cam absurd si nepoliticos, caci este vorba aici de psalmii lui David din Biblie si nu din testamentul cel nou aparut.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2010, 00:36:50
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu te supara, dar tu de revelatie nu ai auzit?
Cum poti sa nu crezi ceva revelat unor Sfinti Parinti?
Data aviatoare sa nu mai faci greseli dintr-astea, credinta ordotoxa le cuprinde si pe acestea
Eu, personal, cred in Dumezeu unicul si nu ecunosc nici treimea, nici sfintii cu icoanele lor cu tot.
Sfintii Parinti pentru mine sunt trei: Avraham, Izhak si Iaacov-Israel.
Dupa Biblie ultimul proroc a murit acum 2300 de ani.
Daca vine un contemporan cu pretentie de viziuni, il sfatuiesc sa mearga la psiholog. Motivul e ca Biblia explica in mod clar cine este solul Domnului si cine e doar "artist".

PS: Data viitoare sa nu mai faci greseli dintr-astea
CLAR?
Reply With Quote
Vechi 06.02.2010, 00:46:42
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
Eu, personal, cred in Dumezeu unicul si nu ecunosc
Mai astept, poate ca aduce cineva vreun argument :) nu cred ca biserica se bazeaza numai pe revelatii, altfel n-ar mai avea nici o credibilitate, autoritate
Revelatiile nu sunt necesare.
Unii oameni au nevoie de credinta.
Bineinteles ca mai sunt si din aceia care ii inseala pe bietii naivi.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2010, 00:50:17
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de floar3 Vezi mesajul
6. Iar Eu sunt pus împărat de El peste Sion, muntele cel sfânt al Lui, vestind porunca Domnului.
7. Domnul a zis către Mine: "Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut!
8. Cere de la Mine și-Ți voi da neamurile moștenirea Ta și stăpânirea Ta marginile pământului.
9. Le vei paște pe ele cu toiag de fier; ca pe vasul olarului le vei zdrobi!"

Nu inteleg de ce "Eu", "Fiul" sunt scrise cu "E" si "F" mare, pentru ca nu e nici un indiciu ca aici s-ar referi la Iisus. Eu asa am inteles ca e vorba de David.
Si va rog sa ma iertati daca vi se pare ca vreau sa insinuez ceva, nu doresc decat sa inteleg Biblia cat se poate de just, poate ca am omis eu ceva! E prima oara cand citesc Biblia, asadar nu am foarte multe cunostinte.
Corectati-ma daca gresesc :P Multam!
Nu gresesti. Majusculele induc in eroare.
Referirea e la evrei.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2010, 00:52:39
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de inorog Vezi mesajul
Nu exista scriere cu majuscule in vremea redactarii textelor, deci nu avem de unde sti exact din surse directe. Cu toate acestea, interpretarile parintilor bisericii primare sunt destul de omogene, mai ales la capitolul profetiilor mesianice ale psalmilor.
Precizez si completez:
la capitolul profetiilor mesianice ale psalmilor LUI DAVID, Regele si poetul evreu din Biblie [evreilor].
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stim ce sa cerem? costel Generalitati 7 03.04.2012 23:42:07
Steaua lui David - Scutul lui David olaru stefan Intrebari utilizatori 6 20.02.2012 09:47:02
Unde a fost Iisus in timpul celor trei zile dintre moartea si invierea Sa? lacrimi Din Noul Testament 18 24.09.2010 07:18:50
Intrebari esentiale - ce nu stim inca Eugen7 Teologie si Stiinta 10 22.09.2010 20:11:48
De unde stim ca GAVRIIL era ARHANGHEL. gavriil Din Noul Testament 2 05.01.2010 16:00:13