![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate. |
|
|||
|
|||
![]()
poate nu am inteles eu cum trebuie. dar sa stii ca de multe ori neoprotestantii vin si zic ca numai ortodocsi savarsesc astfel de pacate si ei sunt curati. e bine sa ne vedem fiecare de pacatele noastre.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cica nu-l deranjeaza za eu sunt ortodoxa, dar e de datoria lui "sa-mi deschida ochii"... Iti dai seama, ca predici si jigniri sunt frecvent, dar am inceput sa invat sa-l ignor si sa vedem cat va mai putea vorbi peretilor... In ceea ce priveste copiii, nu indrazneste, ca stie ca printr-un singur cuvant, mi-a deschis usa si voi disparea cu tot cu copii pentru totdeauna. Insa, spera "ca Dumnezeu sa le iasa si lor in cale mai tarziu si sa nu fie orbi ca mine"... Doamne fereste si ai mila de noi....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?... In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea ceabuna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei... Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta. Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu stiu ca exista "un singur botez"... El a fost botezat In Numele Tatatlui, al Fiului si al Sfantului Duh in Biserica Ortodoxa... Apoi a "vandut" acest botez pentru unul intr-o piscina, facut de doi "pastori" care i-au cerut sa se lepede de ortodoxie si sa creada ca asta e adevarata biserica pana la moarte... Care o fi botezul cel adevarat?.... Sunt de acord cu tine in privinta despartirii... Cine sunt eu sa despart ce Dumnezeu a unit?.. Dar daca el vrea sa plece, eu trebuie sa-l las... (considerandu-l necredincios)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu stiu daca te ajuta, ieri am ascultat un interviu al parintelui Arsenie Papacioc, in spunea de un batran care era casatorit cu o sectara, timp de 25 de ani. si parintele spunea: va dati seama, acel om a aparat ortodoxia 25 de ani, nu s-a lepadat de Dumnezeu. eu sper sa nu dureze asa mult la tine, si sper sa nu mai suferi. bine ca de copii nu s-a legat, dar fii cu bagare se seama. imi dau seama cat de greu iti este si te apreciez ca nu cedezi si nu-ti vinzi sufletul. Dumnezeu sa te aibe in grija pe tine si familia ta. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar prin faptul ca Isus ne cere a ierta pe cei ce isi cer iertare la fel trebuie inteles aceasta si in alte relatii, iar riscul trebuie asumat pe baza marturiei fiecaruia in parte, ptr. care raspunde, iar datoria altuia este de a-l ajuta, ierta,... in cazul ca este constient ca a pacatuit, ca altfel cred ca degeaba si nu este ajutor. Tot asa de acestia spune in Biblie, de cei care se indeletnicesc cu minciunile, hotiile, curviile, desfranarile, betiile, inselatoriile,... si se numesc crestini sa nici nu se stea la masa cu ei, probabil se refera ca la masa omul trebuie sa se inchine,... Lui D-zeu, iar unul care face aceste lucruri nu poate fi de la D-zeu sau este tare suparat pe Domnul, sau este viclean,profitor,... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumesc, Anna. Ca de obicei, apreciez mult cuvintele tale. Dumnezeu sa te ocroteasca de tot ce-i rau
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau daca ti-ar fi spus cum ai fi reactionat, tot la fel? Citat:
Citat:
Citat:
Unde frecventez acum (de vreo 8-9 ani) o biserica penticostala nu am auzit niciodata a se vorbi in limbi, cel putin in timpul slujbei. In alte biserici am mai auzit dar sa stii ca nu erau incurajati a se ruga in timpul slujbei, in rest nu stiu. Aici intervine si teologia si asa spun si baptisti de ei ca si ortodocsi. Eu nu ma incumet a spune ca este rau sau neadevarat, ca nu stiu, vad ca sunt crestini si-mi ajunge, iar eu nu m-am rugat niciodata in limbi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|