Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 13:07:22
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
in legatura cu avorturile, vrei sa spui ca numai ortodocsi le savarsesc? esti tu chiar asa de sigur ca protestantii nu fac.
apropo zicea unul dintre adventistii de pe forum ca tarile neoprotestante o duc bine. ei bine, daca s-ar uita la capii guvernului, ar obserba ca sunt numai adventisti, baptisti etc. daca neoprotestantii sunt asa morali, de ce acesti conducatori care fac parte din randurile neoprotestantilor aproba tot ce li se impune din afara in legatura cu homosexualitatea, avorturile etc? unde le e moralitatea cu care tot iesiti voi in fata? ca va tot bateti cu pumnul in piept ca vai voi neoprotestantii ce sfinti sunteti si noi ortodocsii ce pacatosi nenorociti, fara nici o sansa de scapre.
nici tu nu intelegi ce vreau sa zic, ideea e ca atat timp cat omul traieste in pacat, nu poate fi numit crestin, indiferent de confesiunea din care face parte.
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 13:19:20
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Si in alte culte se fac avorturi Mihai, dar dupa cum am auzit si vazut, cei ce comit sunt exclusi, pedepsiti ptr. o perioada din biserica, pana se doreste omul a se caii,...
Asta nu inseamna ca nu au voie a merge la biserica ci calitatea de membru a acelei biserici. Consider ca este bine deoarece trebuie pedeapsa ptr. a nu trece, justifica, scuza, a nu se juca, asa usor cu pacatele si mai ales cu viata cuiva fara aparare.
omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 13:20:54
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
nici tu nu intelegi ce vreau sa zic, ideea e ca atat timp cat omul traieste in pacat, nu poate fi numit crestin, indiferent de confesiunea din care face parte.
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva.
poate nu am inteles eu cum trebuie. dar sa stii ca de multe ori neoprotestantii vin si zic ca numai ortodocsi savarsesc astfel de pacate si ei sunt curati. e bine sa ne vedem fiecare de pacatele noastre.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 13:23:39
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
si pana la urma el ce va face? daca s-a "diavolizat" (ca nu-i pot spune botezat) o sa mai vrea sa fie casatorit cu o ortodoxa? pe copii a inceput sa-i sminteasca?

Cica nu-l deranjeaza za eu sunt ortodoxa, dar e de datoria lui "sa-mi deschida ochii"... Iti dai seama, ca predici si jigniri sunt frecvent, dar am inceput sa invat sa-l ignor si sa vedem cat va mai putea vorbi peretilor... In ceea ce priveste copiii, nu indrazneste, ca stie ca printr-un singur cuvant, mi-a deschis usa si voi disparea cu tot cu copii pentru totdeauna. Insa, spera "ca Dumnezeu sa le iasa si lor in cale mai tarziu si sa nu fie orbi ca mine"... Doamne fereste si ai mila de noi....
Vechi 22.02.2010, 13:33:53
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Lacrima, dupa cum scri nu cred ca a nu ti-a spus deoarece nu doarea a-ti spune ci ptr. ca probabil nu vroia a te supara, nu dorea certuri, amenintarea,... si poate avea si rusine fata de cum vorbea inainte de ei iar acum invers. Botezul in general nu are cum fi grabit deoarece omul care alege si cine doreste a se boteza nu este facut in pripa doar a fi.
Eu cred ca amenintarea cu parasitul,... l-a deranjat cel mai mult si apoi intervine si neincrederea,... prin faptul ca se apeleaza la altii.
Gandeste-te ca ai tai copii pot a-si schimba religia in budisti, musulmani,... ceea ce este rau si ce vei face atunci, ii vei parasii? Nu cred. Iar omul tau se inchina Domnului Isus nu altor dumnezei.

Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?...
In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva
Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea ceabuna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei...
Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta.
Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi....
Vechi 22.02.2010, 13:38:36
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ana, dar cine este botezat in Numele Domnului Isus cum poate fi diavolizat? Iti pui intrebarea daca nu cumva diavolizezi gresit si pui cuvinte unde nu trebuie?
Sunt sigur ca cel pe care il faci smintit prin ce a facut si face este sotul Lacrimei iar el sau ea nu are voie a se desparti doar din pricina de curvie. Ai cumva alt sfat ,,biblic,,?

Eu stiu ca exista "un singur botez"... El a fost botezat In Numele Tatatlui, al Fiului si al Sfantului Duh in Biserica Ortodoxa... Apoi a "vandut" acest botez pentru unul intr-o piscina, facut de doi "pastori" care i-au cerut sa se lepede de ortodoxie si sa creada ca asta e adevarata biserica pana la moarte... Care o fi botezul cel adevarat?....
Sunt de acord cu tine in privinta despartirii... Cine sunt eu sa despart ce Dumnezeu a unit?.. Dar daca el vrea sa plece, eu trebuie sa-l las... (considerandu-l necredincios)
Vechi 22.02.2010, 13:38:37
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Cica nu-l deranjeaza za eu sunt ortodoxa, dar e de datoria lui "sa-mi deschida ochii"... Iti dai seama, ca predici si jigniri sunt frecvent, dar am inceput sa invat sa-l ignor si sa vedem cat va mai putea vorbi peretilor... In ceea ce priveste copiii, nu indrazneste, ca stie ca printr-un singur cuvant, mi-a deschis usa si voi disparea cu tot cu copii pentru totdeauna. Insa, spera "ca Dumnezeu sa le iasa si lor in cale mai tarziu si sa nu fie orbi ca mine"... Doamne fereste si ai mila de noi....

nu stiu daca te ajuta, ieri am ascultat un interviu al parintelui Arsenie Papacioc, in spunea de un batran care era casatorit cu o sectara, timp de 25 de ani. si parintele spunea: va dati seama, acel om a aparat ortodoxia 25 de ani, nu s-a lepadat de Dumnezeu.
eu sper sa nu dureze asa mult la tine, si sper sa nu mai suferi. bine ca de copii nu s-a legat, dar fii cu bagare se seama. imi dau seama cat de greu iti este si te apreciez ca nu cedezi si nu-ti vinzi sufletul.
Dumnezeu sa te aibe in grija pe tine si familia ta.
Vechi 22.02.2010, 15:30:00
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.
Stiu ca nu justifici si la fel ai dreptate deoarece ce este in inima omului care chiar daca vrea binele nu are putere de multe ori sa-l faca, deci faptul ca se caieste sau nu, nu putem sti daca nu va face asa si alta data.
Dar prin faptul ca Isus ne cere a ierta pe cei ce isi cer iertare la fel trebuie inteles aceasta si in alte relatii, iar riscul trebuie asumat pe baza marturiei fiecaruia in parte, ptr. care raspunde, iar datoria altuia este de a-l ajuta, ierta,... in cazul ca este constient ca a pacatuit, ca altfel cred ca degeaba si nu este ajutor.
Tot asa de acestia spune in Biblie, de cei care se indeletnicesc cu minciunile, hotiile, curviile, desfranarile, betiile, inselatoriile,... si se numesc crestini sa nici nu se stea la masa cu ei, probabil se refera ca la masa omul trebuie sa se inchine,... Lui D-zeu, iar unul care face aceste lucruri nu poate fi de la D-zeu sau este tare suparat pe Domnul, sau este viclean,profitor,...
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 15:51:59
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
nu stiu daca te ajuta, ieri am ascultat un interviu al parintelui Arsenie Papacioc, in spunea de un batran care era casatorit cu o sectara, timp de 25 de ani. si parintele spunea: va dati seama, acel om a aparat ortodoxia 25 de ani, nu s-a lepadat de Dumnezeu.
eu sper sa nu dureze asa mult la tine, si sper sa nu mai suferi. bine ca de copii nu s-a legat, dar fii cu bagare se seama. imi dau seama cat de greu iti este si te apreciez ca nu cedezi si nu-ti vinzi sufletul.
Dumnezeu sa te aibe in grija pe tine si familia ta.

Multumesc, Anna. Ca de obicei, apreciez mult cuvintele tale. Dumnezeu sa te ocroteasca de tot ce-i rau
Vechi 22.02.2010, 15:56:03
amarius
Guest

Implicit

Citat:
Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?...
Bine Lacrimi, vad ca te consideri tradata ptr. ca nu ti-a zis sau ti-a spus printre ultimii si eu m-as simti la fel, dar el ce ti-a spus?
Sau daca ti-ar fi spus cum ai fi reactionat, tot la fel?

Citat:
In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva
Inainte de botez stiu ca se face caticheza sau catiheza, nu stiu denumirea sigur, si poate dura de la o luna,...pana la cateva. Aici depinde de fiecare biserica in parte, perioada.
Citat:
Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea cea buna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei...
Lacrimi am cunoscut si baieti si fete care au ales alte religii necrestine sau chiar sunt ateii. Ca mama trebuie sa te rogi ai tine D-zeu langa El, care este Calea, Adevarul si Viata.
Citat:
Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta.
Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi....
Da Lacrimi stiu ca la acelasi Domn Isus, tu esti inca in suparari si nu esti nevoita sa mergi cu el daca nu-ti place sau ti-este rusine.
Unde frecventez acum (de vreo 8-9 ani) o biserica penticostala nu am auzit niciodata a se vorbi in limbi, cel putin in timpul slujbei. In alte biserici am mai auzit dar sa stii ca nu erau incurajati a se ruga in timpul slujbei, in rest nu stiu. Aici intervine si teologia si asa spun si baptisti de ei ca si ortodocsi. Eu nu ma incumet a spune ca este rau sau neadevarat, ca nu stiu, vad ca sunt crestini si-mi ajunge, iar eu nu m-am rugat niciodata in limbi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05