![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asta face pana la urma diferenta intre dvs si ortodocsii practicanti si chiar si cei care nu merg duminica de duminica la biserica tot dau, in schimb dvs nu dati pentru ca nu TREBUIE si daca nu trebuie ce rost are sa va cheltuiti banii. cunosc 2 persoane ca dvs si stiu ce vorbesc, stiu ce vad. si la intrebare tot nu mi-ati raspuns. ce inseamna EREZIA in conceptia dvs, inca astept raspuns, am mai adresat aceasta intrebare cu multe pagini in urma, dar niciunul nu are curajul sa raspunda pentru ca nu stiti ce sa raspundeti. veniti si ne dati citate din biblie si atat, sa stii biblia pe derost nu este o conditie pentru a intra in Rai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ortodoxia nu este însăși "calea" mântuirii, cum se mai susține afirmația de mai sus, de la pct. 2? Mulțumesc anticipat pentru raspuns. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]()
Îmi cer mii de scuze, am verificat acum și într-adevăr am scris "Cadou" cu C mare, deci se poate înțelege că e vorba de Har/Dar și nu de un simplu pachețel. Deși unii creștini au înțeles că și mântuirea se poate cumpăra cu bani: vezi indulgențele și plata acatistelor (a fost chiar un scandal legat de aceasta pe portalul CreștinOrtodox). Eu mă gândeam de fapt la comparația Harului/Darului/Mântuirii cu cadourile făcute între noi. Cum s-ar simți ființa iubită dacă ai scoate portofelul să-i plătești cadoul făcut cu atâta dragoste? Cam așa cred că Se simte ofensat Dumnezeu când creștinul are impresia că poate plăti darul mântuirii prin asceză și fapte bune.
Citat:
Citat:
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21 - versiunea Sinodală) Citat:
Ontopic: nici acest lucru nu-l fac pentru a-și plăti mântuirea. Citat:
Ontopic: dacă este să vă dau citatul din Biblie "și atât" trebuie să vă spun că "omul eretic" (Tit 3,10) de care ortodoxul este sfătuit să se depărteze, înseamnă altceva decât se crede în general în Biserica Ortodoxă. O simplă privire asupra contextului ne lămurește că nu e vorba de omul de altă confesiune, ori de Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase, ci de creddinciosul (mai corect necredinciosul) din propria biserică. Citat:
Ontopic: neoprotestanții în general și adventiștii în special nu consideră că-și pot plăti mântuirea prin studiul Scripturii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
exact ce spuneam mai devreme, cum nu mai aveti argumente cum ne acuzati ca va judecam, eu imi cer scuze daca a parut asa, nu e vorba de judecata, pur si simplu mi-am sustinut parerea. cunosc un adventist care ma judeca pentru faptul ca am ales sa tin post pe principiul ca nu conteaza ce bagi in gura ci ce scoti din gura, in schimb nu mananca, carne de porc, iar pe Maica Domnului o considera o femeie oarecare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite eu vorbeam cu un strain si el ma tot intreba de ce nu judec eu cu capul meu.De ce anume urmez o invatatura.E o tema pe care o sa o regasesti de fiecare data in discutiile cu ceilalti : "Dumnezeu nu a creat biserica Ortodoxa sau Catolica , lasa invataturile deoparte si judeca singur ce e scris in Carte ".Si intreb in care Carte ? Zic uite Cartea mea are si alte carti pe care Cartea ta nu le are.Cand anume au disparut ? Uite biblia KJV veche avea cele 14 carti incluse dar tu nu le ai . Si omul ala care ma indemna sa uit invatatura si sa judec cu capul meu s-a dus si a copiat de pe un site neoprotestant argumentele lor impotriva celor 14 carti. ![]() Deci despre ce vorbim ? Daca maine cineva decide ca numai A doua Epistola a lui Ioan e " inspirata " ? O sa fii frate si cu acela ? Stiu ca si noi santem rai , mi se rupe inima cand ma uit cat de rau sant eu si cat de rai sant altii dar lasa-ma sa separ lucrurile asa cum cred eu.Sant frate cu toti ca om si sant tovaras de drum cu toti cei care cred in Dumnezeu pentru ca avem unele interese comune.Si cel mai mare interes este sa ne pastram dreptul la credinta pentru ca ni-l pierdem in fiecare zi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste duhul, aici e pe de o parte invatatura Bisericii, pe care eu nu o contest (ce exprimare si pe mine, acum...! - cum as putea sa o contest tocmai eu???), pe de alta parte legatura personala a fiecaruia cu Dumnezeu. Vroiam ceea ce am voit mereu: sa nu omoram buna vietuire ca oameni intre oameni in numele asazisei credinte. Altfel trecem la jihad, la musulmanii care au daramat Gemenii cu avioane. Asa voiti sa fim? Eu nu voiesc. Fiecare cum voieste, cum considera. Alegerea e personala, desigur. Biserica e alcatuita din oameni. De aici mare variabilitate. Nu imi plac extremele, decat in directia sfintilor... Ori aici nu a sfintenie miroase, cat mai degraba a osindire permanenta si alte lucruri cu totul necompatibile cu conditia de crestin. Ma tin cat pot deoparte. Uneori cad si eu. sa fiu iertat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dar trebuie sa stim ca toate invataturile BO au un scop si de asta trebuie sa le marturisim de cate ori putem.Cum putem impaca asta cu incercarea de a nu osandi depinde de fiecare dintre noi.Sant persoane pe forum chiar si din afara BO care reusesc lucrul asta. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cred în viața de după moarte, dar nu cred în viața din timpul morții. Citat:
Cât privește iubirea lui Dumnezeu față de noi e mai mult necondiționată: El îi iubește și pe cei buni și pe cei răi: "Dar Dumnezeu Își arată dragostea Lui față de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoși." (Rom.5,8 - versiunea Sinodală) Citat:
Citat:
![]() Da, așa a părut și vă accept scuzele. Citat:
Vă asigur că nu sunt eu acela... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ati spus ca dati 10% la adunare, inafara adunarii inteleg ca nu dati...
eu cred ca orice om, bun sau rau, isi doreste sa ajunga in rai dupa ce moare, asa ca e bine sa nu-l judecam pe cel din carciuma ca vrea sau nu sa se mantuiasca, el poate are sansa sa se caiasca, sa se intoarca la Dumnezeu. inteleg ca dvs nu incalcati niciodata poruncile pentru ca ati acceptat darul mantuirii? mandria este pacatul cel mai mare, iar din replicile ironice pe care mi le-ati dat eu asta vad, dar Dumnezeu stie mai bine sufletul omului. care este diferenta intre faptul ca eu dau 1 leu in cutia milei in Biserica si faptul ca dvs dati 10% din venituri la adunare, cu ce vi se pare ca eu sunt mai prejos? va spun eu care e diferenta. dvs dati 10% din venituri pentru ca daca dati mai putin se uita fratii stramb ei stiind ca aveti un venit mai mare, la noi in schimb nu trebuie sa dam socoteala nimanui, macar ca ne trece prin gand, dam cat ne da mana, cat ne permitem. as vrea sa va intreb ce se intampla cu sufletul unei persoane care moare inainte sa primeasca botezul Domnului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|