Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2012, 09:16:12
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Si eu impartasesc aceasta incredintare.
incredintarea mea este urmatoarea: nu cred ca Duhul Sfant face o lucrare incompleta in sensul de a da daruri precum vorbire in limbi, tamaduiri, profetii (deci lucrari mari de putere) si invataturi ...ioc!

adica vindeci bolnavul insa nu-l inveti corect adevarul care l-ar face liber spiritual (Ioan 8:32)? il lasi in invataturi stricate, ca dracii chinuie pe pacatosi in iad si altele asemenea care dezonoreaza numele Domnului? nu cred eu ca Duhul e in felul acesta, El care e Calauzitor! (1 Ioan 2:20)
Vechi 10.05.2012, 09:59:28
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Darurile Duhului Sfantne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste.
Vechi 10.05.2012, 12:09:12
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Darurile Duhului Sfantne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste.
Ai pus punctul pe i, in modul cel mai simplu si limpede.
As mai aminti ravagiile pe care le face imaginatia intr-o minte si inima lipsite de curatie, de iubire jertfelnica.
Vechi 10.05.2012, 14:30:10
Banned

Implicit

Citat:
sa inteleg ca dumneavoastra credeti ca limbile (vorbirea in ~) nu au incetat? dar asta contravine conceptiei prezentata in cadrul Bisericii Ortodoxe.
Vechi 10.05.2012, 15:01:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
sa inteleg ca dumneavoastra credeti ca limbile (vorbirea in ~) nu au incetat? dar asta contravine conceptiei prezentata in cadrul Bisericii Ortodoxe.
Am vorbit eu despre asa ceva? Reciteste! Am subliniat ca darurile speciale nu se pot primi in lipsa unei baze spirituale, un om induhovnicit le primeste.

Last edited by ioanna; 10.05.2012 at 15:08:21.
Vechi 10.05.2012, 15:11:38
Banned

Implicit

Citat:
Am vorbit eu despre asa ceva? Reciteste! Am subliniat ca darurile speciale nu se pot primi in lipsa unei baze spirituale, un om induhovnicit le primeste.
dar ati enumerat glossolalia printre aceste daruri pasibile de a se primi de un crestin induhovnicit.
Vechi 10.05.2012, 15:17:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
dar ati enumerat glossolalia printre aceste daruri pasibile de a se primi de un crestin induhovnicit.
Tu si Nicolae44 intelegeti ce vreti voi din mesajele mele :)
Vechi 10.05.2012, 15:25:10
Banned

Implicit

Citat:
Tu si Nicolae44 intelegeti ce vreti voi din mesajele mele :)
cu tot respectul, dar exact asta se intelege:

În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul:
Darurile Duhului Sfant ne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste.

deci crestinul care-si cultiva trasaturi precum: blandete, smerenia, curatia, se poate astepta sa primeasca darurile asa-numite speciale de catre dumneavoastra si ati enumerat: profetii, tamaduiri, glossolalie, ceea ce denota ca dumneavoastra credeti ca vorbirea in limbi neintelese (pentru ca asta e glossolalia, nu ne referim la alte tipuri de vorbire in limbi precum xenolalia) poate exista si in ziua de astazi.
Vechi 10.05.2012, 15:39:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Am vorbit la modul general despre darurile speciale, nu m-am referit la o perioada anume . Evidentele ne indica ca harisma glosolaliei a fost specifica Bisericii primare si deasemenea stim ca ea va inceta (1 Corinteni 13:8). Am o mare rezerva fata de formele actuale de "neo-glosolalie", de multe ori insotite de inconstienta (mai ales in mediul sectelor desprinse din miscari np americane) si cred ca este mai de dorit a grai cinci cuvinte cu inteles, ca sa invete si altii, decat mii de cuvinte intr-un limbaj neinteligibil, indus. Daca ei chiar cred ca manifestarile extrem de dese din cadrul comunitatii lor sunt autentice, atunci ar trebui sa realizeze ca sunt o comunitate extrem de necredincioasa , care a luat-o pe un drum gresit, doar "minunile" sunt in primul rand pentru oamenii necredinciosi, o rechemare la ordine.

Last edited by ioanna; 10.05.2012 at 15:56:20.
Vechi 10.05.2012, 20:36:10
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dumnezeu le-a dat putere Apostolilor sa vesteasca Evanghelia in limba pe care o vorbea poporul unde ei propovaduiau. Glosolalia din zilele noastre inseamna a grai intr-o limba nestiuta de poporul in care te afli. Este o diferenta radicala intre grairea Apostolilor si cea din prezent. Si pentru acest motiv nu trebuie sa o primim pe cea din urma.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13