![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Prietene și ziua aceea era veche... de când lumea! Chiar așa... e prima zi a Creației. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci iudeii care căutau să-L omoare aveau dreptate, cu alte cuvinte... Hristos era un nelegiuit (călcător al Legii) și un blasfemiator? Asta vrei să spui? Acei iudei mai spuneau ceva: că face minuni cu ajutorul demonilor. Aveau cumva dreptate și în privința aceasta? Cum răspunzi la aceste întrebări?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Legătura e paranteza ta : În original, termenul nu este "epistolé" (cum ar fi normal dacă era scrisoare), ci "biblion". Citat:
Nu contează că era "doar un mic grup", pentru mine contează că din acel "mic grup" făceau parte Domnul Iisus Hristos și sfinții apostoli. În rest, tot mapamondul poate să țină duminica, eu n-o voi face chiar dacă mi se va lua dreptul de a vinde și a cumpăra! |
|
|||
|
|||
![]()
asa considerau evreii farisei, ca Domnul dezlega sambata (nu se supunea adaugirilor lor la Lege, asta era de fapt)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Revenind la mesaj, de obicei cineva devine mai iritat cand afla un adevar si nu-l mai poate combate. Pe de o parte e si un lucru bun in asta, se pare ca ai gasit ceva caruia nu-i mai gasesti o explicatie in nota adventista. Sarbatorim ziua Invierii Domnului, ar fi fost culmea sa nu o facem sarbatorind zilele multor sfinti si tocmai ziua Invierii si mantuirii sa nu o sarbatorim. Cum mentionam in mesajul precedent, nu ai de unde sa stii tot ce a spus Iisus, in Noul Testament e logic ca e doar o mica parte din ce a spus Iisus. Nu stiu daca voi tineti Craciunul, dar nici despre asta nu a spus Mantuitorul. Nici despre numirea episcopilor nu a spus Mantuitorul. Noi avem alte sarbatori dupa venirea lui Iisus, nu degeaba am spus ca se pare ca adventistii au intelegerea prin prisma Vechiului Testament. Noi sarbatorim pe Iisus, cei din Vechiul Testament nu aveau cum, pentru ca nu se intrupase Iisus. Din moment ce chiar tu ai spus ca din secolul II exista o confirmare ca tineau Pastile crestinii, nu mai e nimic de spus. Nu inseamna ca nu se tinea inainte, ci ca abia acea notita s-a pastrat scrisa, restul ce scrii e doar datul cu presupusul. Nici macar nu ai de unde sa stii daca nu tineau Apostolii Pastile, pentru ca nu stii decat ce a ramas scris. Si totusi exista ceva scris, in Canoanele Apostolice, pe care Biserica le considera transmise de apostoli. Iata canonul 7 Apostolic: "Dacă vreun episcop sau presbiter sau diacon va sărbători Sfânta Zi a Pastelor cu iudeii, înaintea echinocțiului de primăvară, să se caterisească." In legatura cu ziua Domnului, am mai discutat, nu am de gand sa imi pierd timpul reluand aceeasi discutie ca oricum nu vei asculta ce scriu. Voi tineti ziua iudaica, noi tinem ziua Domnul Iisus. P.S. Ma refeream ca e ziua intai raportat la saptamana tinuta de evrei si pe timpul lui Iisus, nu la ziua intai a creatiei. Asta e doar o speculatie a adventistilor, fara a avea si baza, am mai discutat asta. Doar in mod figurat se face referire in ortodoxie la zilele creatiei, in analogie cu zilele saptamanii. Last edited by catalin2; 20.03.2012 at 21:07:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinii tineau duminica, la fel cum scrie in Sfanta Scriptura si in scrierile pastrate. Cei ce tineau ziua iudaica erau un mic grupulet, probabil considerati in afara Bisericii in secolul IV. |
|
||||
|
||||
![]()
si unde scrie in Bblie ca Iisus Hristos ne-a indemnat sa tinem ziua sambetei sau vreun apostol? Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
nu scrie, insa Domnul nu a dezlegat Sabatul, Domnul a tinut Sabatul fiind evreu nascut sub Lege; Domnul a observat ca tinerea Sabatului era facuta intr-un mod gresit (de ex. fariseii stabilisera cat sa fie un drum de Sabat mi se pare 1100m, deci foarte mic, sau considerau ca ucenicii lui Isus daca culegeau niste grau inseamna ca fac munca!), iar fariseii, deoarece Isus nu se supunea regulilor lor aberante, L-au acuzat ca incalca (dezleaga) Sabatul insa asta nu era adevarat.
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Despre întărirea episcopilor (prezbiterilor) prin punerea mâinilor (hirotonire, ordinare) se spune în NT. Drept care, în biserica mea există această practică. Citat:
![]() Citat:
"Și acestea, fraților, le-am zis ca despre mine și despre Apollo, dar ele sunt pentru voi, ca să învățați din pilda noastră, să nu treceți peste ce e scris, ca să nu vă făliți unul cu altul împotriva celuilalt." (1 Cor.4,6 - versiunea Sinodală) Aici greșești fundamental!
"Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstignește-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul." (Ioan 19,15 - versiunea Sinodală). Să ne ferească Dumnezeu a face aceeași tragică alegere! Nu e nicio speculație. Săptămâna evreilor e aceeași cu săptămâna românilor: are tot 7 zile, începe tot cu ziua întâia și se termină tot cu ziua a 7-a. Tadaaam! Last edited by osutafaraunu; 21.03.2012 at 10:03:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știi la fel de bine ca și mine că în Sfânta Scriptură nu scrie nimic despre ținerea duminicii, ca să nu mai vorbim de poruncirea ținerii ei... Nu încerca să-i înșeli pe cei neștiutori că-ți faci mari păcate! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 19:22:06 |
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 17:06:14 |
sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 13:23:00 |
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 18:14:32 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|