![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, cand ne bucura doar numarul si nu si calitatea celor care vin acolo..
Sa facem o comparatie cu primii crestini care au ales catacombele in locul confortului social si crestinii din ziua de azi care nu vin la biserica ca este inghesuiala, nu au unde sta jos, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa eviti remarci mai coltzoase de la unii ca bmd (desi indreptatite pe undeva) ar fi mai bine daca ai spune cum faceau parintii din Pateric: "am cunoscut pe cineva care a spus ca.."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mi se pare cine stie ce jertfa sa stai 2-3 ore in picioare odata de saptamina ,dar pentru cei mai putin sanatosi poate fi o jertfa. Nu avem noi sa stim care este starea de sanatate a fiecaruia ,chiar si a celor de pe forum care au scris ca stau in picioare la slujba mai mult ca un argument , dar nu ca o lauda. Deci mie nu mi s-a parut ca cei de aici ar fi considerat ca este o virtute sa stai in picioare ,ei au incercat sa argumenteze ,dar fiecare gandeste din punctul lui de vedere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar este o virtute si pentru cei care stau pentru ca prin osteneala incearca sa fie alaturi de Cel care mult s-a ostenit pentru ei.. Dar asa nu inseamna ca trebuie impusa si altora cu forta aceasta atitudine sau inteles al lucrurilor daca ei insis nu s-au ridicat la intelesul lor, pentru ca asa se ajunge la formalism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu s-a falit nimeni pe aici cu asta ,doar cei care s-au simtiti lezati ,din nu stiu ce motive , au vazut-o ca pe o lauda. Se acorda prea multa importanta trupului ,trebuie sa avem grija de el dar sa nu cadem in extrema cealalata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii sunt iritati de lucrurile astea, poate uneori pe buna dreptate pentru ca razbate din ele ceva care in conjunctie cu "eu stiu, am facut, fac, pot" miroase a slava desarta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate si noi am simtit in unele din postari oarece slava desarta ,poate si eu am scris ceva necuvenit desi evit sa vorbesc despre mine ,dar nu trebuie sa ne deranjeze asta. Vezi ,cand sensibilitatea ajunge sa se transforme in suspiciune nu e bine. Eu una nu am vazut in ce a scris Costel o lauda ci mai degraba un indemn spre a face si noi la fel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
La noi, desi sunt banci, nu toti stau jos; sunt si persoane care stau in picioare. Probabil ca, atunci cand devii constient ca Domnul Iisus Hristos este prezent in biserica in timpul Liturghiei, nu-ti mai vine sa stai jos decat daca esti obosit sau bolnav.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? | Bogdan N | Generalitati | 114 | 22.06.2011 17:25:19 |
veste proasta - par iustin | emanuel2007 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 27.03.2009 15:38:16 |
|