Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2009, 22:53:27
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asa este Jenica, in bisericile vechi ca cea din poza ta nu ai cum sa introduci banci deoarece nu sunt proiectate ergonomic in acest sens de la inceput si deci nu numai ca nu ai spatiul necesar insa este chiar interzis sa blochezi anumite cai de evacuare in caz de urgenta.
Evident vorbim doar de ce se POATE FACE pe ici -colo, si mai ales in Bisericile noi
In Occident introducerea bancutelor a avut un efect formidabil. Din citeva miscari inteligente bisericile ortodoxe s-au umplut de credinciosi, care vin la Liturghie in grupuri de cite 3-400 de oameni, CIND vad ca au un minim de spatiu si comfort ceea ce este un lucru imbucurator...si va dati seama ce alte implicatii si ramificatii aduc aceste mici detalii
Sa inteleg ca au venit credinciosii pentru ca erau banci?!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 12:29:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Intr-adevar, cand ne bucura doar numarul si nu si calitatea celor care vin acolo..

Sa facem o comparatie cu primii crestini care au ales catacombele in locul confortului social si crestinii din ziua de azi care nu vin la biserica ca este inghesuiala, nu au unde sta jos, etc.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 12:33:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Marius, la picioare nu am rani si nici curgere de viermi. Asta denota ca nu sunt sfant. Asa ca te rog sa ma accepti ca pe un pacatos care nu sta pe scaun la slujba.
Ca sa eviti remarci mai coltzoase de la unii ca bmd (desi indreptatite pe undeva) ar fi mai bine daca ai spune cum faceau parintii din Pateric: "am cunoscut pe cineva care a spus ca.."
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 13:19:58
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Fantastic domnule cum pe Costel de cind il cauta pe Dumnezeu il tin picioarele si pe atitia calugari atoniti NU!!!
Mai fratilor care puteti sa stati 3-5-8 ore in picioare faceti-o, ba ce spun eu stati doar in unul si cind puteti doar pe virfurile degetelor, mai bine doar pe cel mare; DAR NU O MAI SPUNETI CA SI CUM AR FI O VIRTUTE!
Ca va tin picioarele, ca sinteti sanatosi, ca nu stati 8-16 ore in picioare..... NU-I MERITUL VOSTRU!
Ce varsta aveau calugarii atoniti care stateau jos?
Nu mi se pare cine stie ce jertfa sa stai 2-3 ore in picioare odata de saptamina ,dar pentru cei mai putin sanatosi poate fi o jertfa.
Nu avem noi sa stim care este starea de sanatate a fiecaruia ,chiar si a celor de pe forum care au scris ca stau in picioare la slujba mai mult ca un argument , dar nu ca o lauda.
Deci mie nu mi s-a parut ca cei de aici ar fi considerat ca este o virtute sa stai in picioare ,ei au incercat sa argumenteze ,dar fiecare gandeste din punctul lui de vedere.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 13:31:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ce varsta aveau calugarii atoniti care stateau jos?
Nu mi se pare cine stie ce jertfa sa stai 2-3 ore in picioare odata de saptamina ,dar pentru cei mai putin sanatosi poate fi o jertfa.
Nu avem noi sa stim care este starea de sanatate a fiecaruia ,chiar si a celor de pe forum care au scris ca stau in picioare la slujba mai mult ca un argument , dar nu ca o lauda.
Deci mie nu mi s-a parut ca cei de aici ar fi considerat ca este o virtute sa stai in picioare ,ei au incercat sa argumenteze ,dar fiecare gandeste din punctul lui de vedere.
Este o virtute pentru cei care stau in picioare pentru ca uita ca stau in picioare desi nu e cazul sa se faleasca cu asta pentru ca au poate doar o constitutie mai buna..

Dar este o virtute si pentru cei care stau pentru ca prin osteneala incearca sa fie alaturi de Cel care mult s-a ostenit pentru ei..

Dar asa nu inseamna ca trebuie impusa si altora cu forta aceasta atitudine sau inteles al lucrurilor daca ei insis nu s-au ridicat la intelesul lor, pentru ca asa se ajunge la formalism.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 14:03:12
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este o virtute pentru cei care stau in picioare pentru ca uita ca stau in picioare desi nu e cazul sa se faleasca cu asta pentru ca au poate doar o constitutie mai buna..

Dar este o virtute si pentru cei care stau pentru ca prin osteneala incearca sa fie alaturi de Cel care mult s-a ostenit pentru ei..

Dar asa nu inseamna ca trebuie impusa si altora cu forta aceasta atitudine sau inteles al lucrurilor daca ei insis nu s-au ridicat la intelesul lor, pentru ca asa se ajunge la formalism.
Nu impune nimeni nimanui acesta atitudine.
Nu s-a falit nimeni pe aici cu asta ,doar cei care s-au simtiti lezati ,din nu stiu ce motive , au vazut-o ca pe o lauda.
Se acorda prea multa importanta trupului ,trebuie sa avem grija de el dar sa nu cadem in extrema cealalata.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 14:08:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu impune nimeni nimanui acesta atitudine.
Nu s-a falit nimeni pe aici cu asta ,doar cei care s-au simtiti lezati ,din nu stiu ce motive , au vazut-o ca pe o lauda.
Se acorda prea multa importanta trupului ,trebuie sa avem grija de el dar sa nu cadem in extrema cealalata.
Ideea este (expusa si mai sus pentru Costel) ca ar fi bine sa evitam sa dam exemple personale pozitive, daca se poate evita lucrul asta pastrand totodata valoarea marturisirii.

Unii sunt iritati de lucrurile astea, poate uneori pe buna dreptate pentru ca razbate din ele ceva care in conjunctie cu "eu stiu, am facut, fac, pot" miroase a slava desarta.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 14:47:01
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ideea este (expusa si mai sus pentru Costel) ca ar fi bine sa evitam sa dam exemple personale pozitive, daca se poate evita lucrul asta pastrand totodata valoarea marturisirii.

Unii sunt iritati de lucrurile astea, poate uneori pe buna dreptate pentru ca razbate din ele ceva care in conjunctie cu "eu stiu, am facut, fac, pot" miroase a slava desarta.
Alin pare slava desarta pentru cei care se simt lezati oricum ,pentru ca asa se simt ei, poate pentru ca sunt mai sensibili.
Poate si noi am simtit in unele din postari oarece slava desarta ,poate si eu am scris ceva necuvenit desi evit sa vorbesc despre mine ,dar nu trebuie sa ne deranjeze asta.
Vezi ,cand sensibilitatea ajunge sa se transforme in suspiciune nu e bine.
Eu una nu am vazut in ce a scris Costel o lauda ci mai degraba un indemn spre a face si noi la fel.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 16:17:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Intr-adevar, cand ne bucura doar numarul si nu si calitatea celor care vin acolo..

Sa facem o comparatie cu primii crestini care au ales catacombele in locul confortului social si crestinii din ziua de azi care nu vin la biserica ca este inghesuiala, nu au unde sta jos, etc.
Daaaa, este trist, nu?, toti nemernicii pacatosi, oameni de nimic, lipsiti de calitate se duc in masa atrasi de bancute. Ce bine ca mai exista Romania, ca exemplu, unde vin numai oameni alesi de inalta tinuta si calitate.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 00:44:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

La noi, desi sunt banci, nu toti stau jos; sunt si persoane care stau in picioare. Probabil ca, atunci cand devii constient ca Domnul Iisus Hristos este prezent in biserica in timpul Liturghiei, nu-ti mai vine sa stai jos decat daca esti obosit sau bolnav.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Bogdan N Generalitati 114 22.06.2011 17:25:19
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16