![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
am raspuns la aceasta chestiune. cauta in paginile precedente. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa vedem daca sunt mincinos.
Citat:
Daca sufletul nu se desprinde de trup inseamna ca sunt impreuna nu? Daca sufletul este trup+suflare de viata iar sufletele sunt judecare abia la a doua venire inseamna ca trupul ramane impreuna cu suflarea de viata, nu? Cu singuranta am interpretat eu tendentions nu? Atunci poate ne lamuritu privire la "localizarea" sufletelor in perioada de "somn".
|
|||
|
|||
![]()
care oameni? nu spune Iuda ca sunt ingeri? in tartar, tinuti in lanturi, ca intr-o inchisoare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul. Cum adica a fost mort ? Cuvantul lui Dumnezeu a fost mort ? Pai la noi in biserica se canta : "În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce ești necuprins " Nu auzi ca a fost mort cu trupul dar viu cu Duhul ? "Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare." Nu vezi ca chiar invierea lui Iisus e cel mai bun exemplu ca ceea ce este in noi de la Dumnezeu nu poate muri ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce faci prietene, TE CONTRAZICI SINGUR? Pai nu tu ai zis ca mortii NU STIU NIMIC? Atunci cum putea bogatul care "a murit...și a fost înmormântat" sa simta suferinte trupesti dupa moarte, cand el nu ar trebui sa simta nimic (asta dupa invatatura voastra)? Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
pt prietenii grasu77 si osutafaraunu, cum comentai acest verset, voi care negati existenta sufletului (spiritului): "Vedeți mâinile Mele și picioarele Mele, că Eu Însumi sunt; pipăiți-Mă și vedeți, că duhul nu are carne și oase, precum Mă vedeți pe Mine că am". (Luca 24:39)
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-ai ridicat la fileu cel mai nefericit exemplu: acela al saducheilor ce nu credeau în înviere. O extremă ce se opune chiar problemei esențiale pentru discuția noastră: după viață vine moartea, iar după moarte învierea! Contemporanii Domnului Hristos credeau Scripturile și învățătura Mântuitorului cu privire la moarte și înviere. Excepție făceau bineînțeles saducheii și imortaliștii filosofarzi. Și aici îți contrapun exemplul unei femei simple dar credincioase, care deși nu înțelegea cum poate avea loc învierea din moarte, avea o filosofie simplă dar corectă cu privire la chestiune: "Marta i-a zis: Știu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi." (Ioan 11,24) Citat:
Citat:
Dacă știi tu cumva că Scriptura vorbește despre altceva, dă acele versete. Dar te rog, nu aceleași perdele de fum de până acum, ci versete concrete cu "nemurirea sufletului", "desprinderea sufletului de trup", călătoria sufletului după moarte prin locurile cunoscute, vizitarea acestuia de către draci înfiorători până "să ajungă la Domnul", și alte basme horror ortodoxe. Mulțumesc dacă în sfârșit ai înțeles mesajul meu! ... aa și să nu uit: "La mulți ani" și un an nou cu binecuvântări cerești! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|