Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2013, 14:11:20
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sa speram ca cei de la punctele a si b nu vor ajunge ca cei de jos, incercand sa devieze, sa traga la mal Corabia Crestinatatii :)

@Eliza-Georgiana, o mica curiozitate: sunteti doua persoane care scrieti de pe acelasi cont?
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iqGAfWRUmN8

http://www.scribd.com/doc/2270389/Il...lor-doctrinare
Ecumenismul s-a născut în sânul Protestantismului la începutului secolului al XX-lea, ca un efort de redobândire a unității pentru o lume protestantă împărțită în nenumărate grupări și ramificații. Ecumenismul nu are absolut nici o legătură cu ecumenicitatea și catolicitatea Bisericii, care este pe deplin păstrată, atât geografic cât și ecleziologic, în Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică, adică Biserica Ortodoxă. Nici un sfant ortodox nu a fost vreodata ecumenist, nu a participat la intalniri cu ereticii ca sa faca schimb de experienta, nu s-a rugat impreuna cu ereticii. Ba din contra, falsele "uniri" care s-au realizat in Istoria Ortodoxiei au fost anatemizate si cei care s-au opus tradarii au fost trecuti in randul sfintilor si cinstiti de poporul drept-credincios care nu s-a unit cu minciuna si a aparat dreapta si sfanta credinta ortodoxa cu pretul sangelui.

Observație: toți preoții care vorbesc împotriva ecumenismului, vorbesc și împotriva actelor biometrice! coincidență? or fi în ei două persoane care vorbesc prin aceeași gură?
eu sunt una și aceeași persoană care postez pe acest cont! Devierea? păi e de-ajuns să ieși din lumea virtuală ca s-o vezi în toată "splendoarea"
precizarea lui Cezar e justă: teama există, pluteste in aer, e clar!
și fiecare se apara cum poate de propria teama, de irascibilitatea proprie, mai ales din cauza neîncrederii! românii nu au încredere nici în umbra lor, iar cei care mai sunt cu adevărat credincioși Adevărului stau cât mai bine ascunși fiind în minoritate în fața balenei ăleia.
prin suspiciunea ta cu "cele două persoane" îți exersezi mecanismele de expresie în apărarea afinității ce-o ai față de "frații" din alte confesiuni?
Vechi 05.02.2013, 14:56:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
He he… ce vorbe mari! Când preoții strigă din rărunchi in biserici să nu venim la slujbe doar ca act de prezență, ca noi suntem hristofori și trebe să ne purtăm ca atare, viața și comportamentul, faptele să vorbească în locul nostru și nu noi!! Da cine crezi că-și mai bate capu cu “nimicurile” astea….
Așa este, mai important este să vedem doar răul (cipuri peste tot, oameni necredincioși)? Binele, ce-o mai fi și ăsta? Nu?

Citat:
Părintele meu ne reproșează că nu-L cunoaștem pe Hristos, că habar avem Cine este și ce vrea de la noi!! Că ne complacem in statutul de creștini-ortodocși și asta e de-ajuns pentru a ne justifica nepăsarea, stând cuminți fiecare în bârlogul nostru, că nu ne cunoaștem credința si are dreptate!
Și atunci cum pleci la luptă, așa de una singură? Și cu cine te lupți? Cu frica din tine?

Citat:
Dă un ocol pe forumul ăsta și uită-te pe topicul „ereziile romano-catolice” și mergi în linie dreaptă spre săptămâna de „rugăciune comună”, și-ai să-ți dai seama că adevăratul focar, acel grav Țara Arde reprezintă dihania ecumenismului.
Crezi că se va înduhovnici cineva activând pe forumul ăsta? Sau crezi că pe aici sunt numai sfinți?

Citat:
Uită-te ce bine a surprins-o Dragoș pe „dilaila” în rânduielile credinței catolice și-ai să înțelegi că una e să fii prieten cu un catolic sau din oricare altă confesiune și alta... să te rogi împreună cu el! Or, câtă vreme nu cântăm toți într-un glas: Am văzut lumina cea adevărată, am primit Duhul cel ceresc, am aflat credința cea adevărată Nedespărțitei Sfintei Treimi închinându-ne, că Aceasta ne-a mântuit pre noi!!! Nu poate exista rugăciune comună! Rugăciune unii pentru alții, pentru binele tuturor, pentru pace, da, dar împreună cu dilaila never ever!!
Având-o deja pe „dilaila” in viata lui, acela care nu-și cunoaște credința e ușor de pregătit (manevrat/ manipulat) din punct de vedere psihic pentru acest nou babilon al evoluției științei, iar ”legătura” tehnologiei cu scop de „ajutor” gen reclamă pentru o viață mai „ușoară” cu duhovnicia, e tocmai iluzia ca ti se lasa mai mult timp pentru ea (pentru viata duhovniceasca), doar stii refrenu' - noi lucram, tu bucura-te de viata - de care viata vrei, dar vezi ca de fapt, e doar chipul imparatiei răului care crește încet dar sigur și de mult timp, insa face asta cu contribuția noastra, a celor care desi vedem, ne întoarcem privirea.
Aici e adevăratul duh sectar!! Și Cristi l-a sesizat foarte bine, iar Cezar l-a argumentat și mai bine!! Și eu consider la fel, cine dintre ortodocși este ecumenist să ia aminte că este într-un mare pericol, mai mare decât acceptarea actelor electronice, de fapt…. acea acceptare e doar consecința…. alegerii! Iar alegerile ne definesc!

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1023
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1025

citește cu atenție ce scrie în postările aceastea, vezi si postarile celor care nu considera nimic rau cu biometria in viata omului și să ne ferească Dumnezeu de ecumenism!! Am spus și o repet: cine este de accord cu idea “rugăciunii în comun”, va fi și cu cipul și cu tot ce se va propune din partea Cezarului…
Ca deobicei răspunzi mai mult pe lângă subiect, de fapt m-am obișnuit cu răspunsurile tale evazive. Poate pe viitor încerci să răspunzi concret discuților în care te atrenezi, fără să mai bați câmpii.

Revin cu întebările cărora nu mi-ai răspuns: Vouă celor care tot vă complaceți în ”lupta” asta anti-cip, duhovnicii voștri ce vă spun? Să propagați isteria sau să luați aminte la ce ne învață Biserica?

ps: postările alea două se pare că sunt prea greu de înțeles, mai citește-le o dată cu multă atenție și încearcă să nu-ți distribui atenția numai pe ceea ce vrei tu să auzi și să vezi.

Last edited by ovidiu b.; 05.02.2013 at 23:02:01.
Vechi 05.02.2013, 14:58:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
prin suspiciunea ta cu "cele două persoane" îți exersezi mecanismele de expresie în apărarea afinității ce-o ai față de "frații" din alte confesiuni?
Nu, era o curiozitate; de aceea am intrebat daca de pe contul Eliza-Georgiana posteaza doua persoane. E curios cum folosesti diacritice, iar in postul urmator, dupa cateva minute, nu le mai folosesti deloc, ca sa nu mai spun de stilul diferit de exprimare :) Imi cer scuze, n-am vrut sa te superi, dar chiar am avut senzatia ca Eliza de #734 e diferita de Eliza de la #735 .

Last edited by ioanna; 05.02.2013 at 15:24:21.
Vechi 05.02.2013, 15:37:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Crezi că se va înduhovnici cineva activând pe forumul ăsta?
DA, la inceputurile acestui forum se puteau induhovnici oamenii, nu ca acum.
Dialogul era unul crestinesc, nu ca acum.
La intrebari se dadeau raspunsuri pertinente, nu mistocareli ca acum.
Pe atunci forumul era unul crestin-ortodox, nu ca acum.
Vechi 05.02.2013, 16:39:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Așa este, mai important este să vedem doar răul (cipuri peste tot, oameni necredincioși)? Binele, ce-o mai fi și ăsta? Nu?

Și atunci cum pleci la luptă, așa de una singură? Și cu cine te lupți? Cu frica din tine?

Crezi că se va înduhovnici cineva activând pe forumul ăsta? Sau crezi că pe aici sunt numai sfinți?

Ca deobicei răspunzi mai mult pe lângă subiect, de fapt m-am obișnuit cu răspunsurile tale evazive. Poate pe viitor încerci să răspunzi concret discuților în care te atrenezi, fără să mai bați câmpii.

Revin cu întebările cărora nu mi-ai răspuns: Vouă celor care tot vă complaceți în ”lupta” asta anti-cip, duhovnicii voștri ce vă spun? Să propagați isteria sau să luați aminte la ce ne învață Biserica?

ps:postările alea două se pare că sunt prea greu de înțeles, mai citește-le o dată cu mai multă atenție și încearcă să nu-ți distribui atenția num ai pe ceea ce vrei tu să auzi și să vezi.
Eu te-as ruga, ovidiu b., avand in vedere ca nu ai studii teologice, fii amabil si nu te irija in duhovnic pe acest site. Nimeni nu iti datoreaza tie raspunsuri, care se dau doar duhovnicului.
In plus, vad ca repede ti-ai insusit tehnicile de manipulare. Am subliniat acele pasaje. Nu e frumos din partea ta. In fapt nu esti decat un coleg de forum, nici mai mult, nici mai putin decat atata. Asa ca vino-ti in fire si lasa tonul in jos.
Daca continui cu acest stil, nu meriti raspuns.
Incearca sa arati mai mult respect Elizei-Georgiana, si nu o mai agresa, ca nu ti-a dat nici un motiv in acest sens.
Sau vrei cumva sa impui celorlalti punctul tau de vedere, pe care, tu singur ai spus ca nu il ai inca?!?
Avem libertatea de a alege sau de a respinge cipurile. Noi ne-am nascut cu aceasta libertate si nu ne-o va lua nimeni, cat timp suntem ai lui Hristos si ne inchinam Lui.
Vezi-ti deci de propria ta mantuire si lasa-ne si pe noi sa ne vedem de a noastra. Ce ne spune fiecaruia duhovnicul nu e treaba publica, ci foarte personala, deci nu se discuta pe forum.
Si, DA, cred ca cineva se poate induhovnici accesand acest forum; dar nu citind topicurile pe care unii dau mesaje in pur stil mistocaresc dambovitean, ci acele topicuri, in care userii raspund cu dragoste si evlavie intrebarilor, care li se pun, folosindu-se de scrierile Sfintilor Parinti.
Vechi 05.02.2013, 16:45:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
DA, la inceputurile acestui forum se puteau induhovnici oamenii, nu ca acum.
Unde spune că trebuie să accesăm un forum în vederea înduhovnicirii noastre? Mai nou intrăm pe forum decât să plecăm genunchii la rugăciune sau să mergem la biserică. Asta îmi sună și mie, nu e doar pentru tine.

Citat:
Dialogul era unul crestinesc, nu ca acum.
Mă faci să râd. E ca și cum ai spune: mai demult nu erau erezii ca acum, nu erau certuri între creștini.

Citat:
La intrebari se dadeau raspunsuri pertinente, nu mistocareli ca acum.
Păi la ce poliloghie aduceți este normal să primiți răspunusuri pe măsură. Nici eu nu sunt de acord cu "miștocărerile" și recunosc că uneori m-am făcut părtaș lor. Îmi pare rău și îmi cer iertare.

Citat:
Pe atunci forumul era unul crestin-ortodox, nu ca acum.
Nu înțeleg de ce ne tot plângem atât. Nu spune nicăieri că numai un creștin ortodox poate intra pe forum și oricum e foarte greu să ții sub control o asemenea cerință, adică e chiar imposibil.
Vechi 05.02.2013, 17:03:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Eu te-as ruga, ovidiu b., avand in vedere ca nu ai studii teologice, fii amabil si nu te irija in duhovnic pe acest site. Nimeni nu iti datoreaza tie raspunsuri, care se dau doar duhovnicului.
Citat:
Intrebarea pe care a pus-o nu tine de secretul spovedaniei, doar daca nu cumva cipofobii cu duhovnici cu tot fac parte dintr-o secta secretomana care incearca sa-si ascunda cat mai bine actiunile subversive indreptate impotriva BOR.

Ce e atat de greu de dat un raspuns?
A. nu am duhovnic deci n-am cum sa-i spun ce ma bantuie
B. am duhovnic dar nu i-am vorbit despre asta
C. am vorbit duhovnicului despre asta si el mi-a spus sa-mi bag mintile in cap dar nu vreau
D. am vorbit cu duhovnicul despre asta si el este cipofob deci mi-a zis sa cipofobesc si pe altii cat se poate

Citat:
Vezi-ti deci de propria ta mantuire si lasa-ne si pe noi sa ne vedem de a noastra. Ce ne spune fiecaruia duhovnicul nu e treaba publica, ci foarte personala, deci nu se discuta pe forum.
Remarca ta cred ca ascunde mai degraba de fapt raspunsul A.
Nici una din voi doua (Miha si Eliza) nu aveti duhovnic.
Probabil nici macar o biserica in jur care sa o frecventati macar saptamanal.
Si credeti ca puteti compensa instrainarea de Biserica si Dumnezeu insusindu-va niste teorii "fancy" prezentate de unii drept "cutting-edge" ortodox.

Citat:
In plus, vad ca repede ti-ai insusit tehnicile de manipulare. Am subliniat acele pasaje. Nu e frumos din partea ta. In fapt nu esti decat un coleg de forum, nici mai mult, nici mai putin decat atata. Asa ca vino-ti in fire si lasa tonul in jos.
Daca continui cu acest stil, nu meriti raspuns.
Incearca sa arati mai mult respect Elizei-Georgiana, si nu o mai agresa, ca nu ti-a dat nici un motiv in acest sens.
Citat:

ps: postările alea două se pare că sunt prea greu de înțeles, mai citește-le o dată cu mai multă atenție și încearcă să nu-ți distribui atenția numai pe ceea ce vrei tu să auzi și să vezi.
Mai nou, clasificam obiectiile indreptatite sunt tehnici de manipulare? Asta da manipulare

Elizei i s-a atras nu o data atentia ca bate campii, cu copy-paste -uri "duhovnicesti" (la sursa da, din condeiul ei ba) doar ca sa evite intrebari incomode.

Citat:
Sau vrei cumva sa impui celorlalti punctul tau de vedere, pe care, tu singur ai spus ca nu il ai inca?!?
Asta da tehnica de manipulare, folosita nu o data - cand cineva isi expune punctul de vedere, tu tzip sus tare si tragic ca "si-l impune".
Cu alte cuvinte, doar cei care sunt de aceeasi parere cu tine au dreptul "sa-si impuna" (de fapt sa spuna) punctul de vedere.

Iar ovidiu cred ca are un punct de vedere destul de bine conturat si de fapt i-ai si reprosat asta nu o data (ca nu gandeste ca tine) daca tie iti place sa te pacalesti cu ideea ca nu prea e hotarat....

Citat:
Avem libertatea de a alege sau de a respinge cipurile. Noi ne-am nascut cu aceasta libertate si nu ne-o va lua nimeni, cat timp suntem ai lui Hristos si ne inchinam Lui.
Din moment ce esti pe Internet de pe un calculator doldora de cipuri, nu le-ai respins.

Citat:
Si, DA, cred ca cineva se poate induhovnici accesand acest forum; dar nu citind topicurile pe care unii dau mesaje in pur stil mistocaresc dambovitean, ci acele topicuri, in care userii raspund cu dragoste si evlavie intrebarilor, care li se pun, folosindu-se de scrierile Sfintilor Parinti.
Iarasi un exemplu cum facem caz de Sfintii Parinti ca sectarii de Biblie, ca in rest, doar pareri personale si "tehnici de manipulare".

Cerem altora sa nu judece, dar noi judecam, cerem altora sa-si masoare vorbele dar noi nu ni le masuram, si tot asa.

Cand cineva aduce un argument solid, fluturam atac la parintele Iustin si alte adevarate tehnici de manipulare.

Si culmea ipocriziei, vorbim de manipulare in dreptul altora.

Last edited by AlinB; 05.02.2013 at 17:10:43.
Vechi 05.02.2013, 17:13:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Observație: toți preoții care vorbesc împotriva ecumenismului, vorbesc și împotriva actelor biometrice! coincidență? or fi în ei două persoane care vorbesc prin aceeași gură?
Ia sa facem o alta paralela
Q1: Cine foloseste anti-ecumenismul ca instrument de atac la adresa BOR?
R: BOSV

Q2: Cine a adoptat doctrina cipofobica la nivel oficial?
R: BOSV

Deci, calca ca o rata, macane ca o rata, ce poate sa fie, porumbel??

Last edited by AlinB; 06.02.2013 at 11:32:19.
Vechi 05.02.2013, 17:35:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Unde spune că trebuie să accesăm un forum în vederea înduhovnicirii noastre? Mai nou intrăm pe forum decât să plecăm genunchii la rugăciune sau să mergem la biserică. Asta îmi sună și mie, nu e doar pentru tine.

Mă faci să râd. E ca și cum ai spune: mai demult nu erau erezii ca acum, nu erau certuri între creștini.

Păi la ce poliloghie aduceți este normal să primiți răspunusuri pe măsură. Nici eu nu sunt de acord cu "miștocărerile" și recunosc că uneori m-am făcut părtaș lor. Îmi pare rău și îmi cer iertare.

Nu înțeleg de ce ne tot plângem atât. Nu spune nicăieri că numai un creștin ortodox poate intra pe forum și oricum e foarte greu să ții sub control o asemenea cerință, adică e chiar imposibil.
DAr unde spune ca nu trebuie accesat acest forum pentru induhovnicirea noastra?!? Lumea intra si intreaba, atunci cand cauta un raspuns; si de multe ori a si primit raspunsul cautat. Dar pe atunci inca nu erai membru al forumului; accesand insa topicurile din 2006 vei vedea diferenta de ton in adresare. Pe atunci forumul era inca crestin-ortodox.

Nu amesteca ereziile cu certurile.

Nu e suficient sa iti ceri iertare pentru mistocareli, mai trebuie sa iti propui sa nu repeti greseala, si chiar sa nu o faci. Cand esti tentat, mai bine stergi mesajul.

Oare faptul ca numele forumului este "Crestin-Ortodox", nu inseamna ca este dedicat celor, care sunt ortodocsi?
Vechi 05.02.2013, 17:50:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
DAr unde spune ca nu trebuie accesat acest forum pentru induhovnicirea noastra?!? Lumea intra si intreaba, atunci cand cauta un raspuns; si de multe ori a si primit raspunsul cautat.
Nu confunda duhovnicul cu forumul. Forumul este util în măsura în care îți dă o informație. Dar atenție informația poate fi sau nu utilă. Este adevărat că există și informație utilă și ziditoare de suflet. Și eu mă folosesc de cele pe care le consider utile.

Citat:
Dar pe atunci inca nu erai membru al forumului; accesand insa topicurile din 2006 vei vedea diferenta de ton in adresare. Pe atunci forumul era inca crestin-ortodox.
Poate vei reuși să te adaptezi la vremurile de acum și să nu te mai tot plângi.

Citat:
Nu e suficient sa iti ceri iertare pentru mistocareli, mai trebuie sa iti propui sa nu repeti greseala, si chiar sa nu o faci. Cand esti tentat, mai bine stergi mesajul.
Dacă nu vei renunța la aberații probibil că nu vei mai primi nici "miștocăreli", tu ești cea care le generezi, nu te mai plânge de alții. Vezi ce simplu e.

Citat:
Oare faptul ca numele forumului este "Crestin-Ortodox", nu inseamna ca este dedicat celor, care sunt ortodocsi?
Adminul poate îți va răspunde. Te consideri ortodoxă și pe restul nu? Apropo pe cei care nu sunt de acord cu cipofobia, ce îi consideri?

Last edited by ovidiu b.; 05.02.2013 at 18:29:10.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34