Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2009, 20:47:50
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Da.N-am mai intrat de mult pt discutia nu se poarta intre persoane dornice de studiu,
Observ aceleasi argumente pline de ignoranta in care cuvintul Domnului e dat pe dupa colt ,numai sa iasa propria interpretare.
Cei care il cititi pe Pavel,aveti grija ce ochelari tineti pe ochi.

As avea o intrebare in ce priveste simboliastica numarului 7 ,care este onsiderat de numerologi numarul perfectiunii ,numarul lui Dumnezeu.

M-am intrebat ,oare e o coincidenta ca exista un ciclu de 7 zile dupa care ne orientam viata activa si repausul?
7note de baza in muzica,7 culori de baza , simetria corpului uman e legat de numarul 7.
De ce s-o fi bazat scriitorii Scripturii pe aceast numar?

Doar niste concidente?
numarul 6-numarul omului si tot ce face el cu tinta spre 666 si inchinarea la oameni
numarul 7- numarul lui Dumnezeu si tot ce a creat El,implicit forma de inchinare legata de porunca a doua pe care majoritatea oamenilor o ignora sau o interpreteaza dupa bunul plac.

Dati tot inainte fratilor in lupta cu Dumnezeu
Adevarat numarul 7 ca simbol reprezinta tot ce tine de Dumnezeu, reprezinta Sfintenia si Desavarsirea Dumnezeiasca.Am si pentru tine o intrebare : Ziua a saptea din Geneza s-a terminat?Si Odihna Domnului, s-a terminat si ea?(Ma refer la textul Geneza 2:2-3)
Vechi 20.12.2009, 21:04:15
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Adevarat numarul 7 ca simbol reprezinta tot ce tine de Dumnezeu, reprezinta Sfintenia si Desavarsirea Dumnezeiasca.Am si pentru tine o intrebare : Ziua a saptea din Geneza s-a terminat?Si Odihna Domnului, s-a terminat si ea?(Ma refer la textul Geneza 2:2-3)
Tot ce a creat si stabilit Dumnezeu va functiona atita timp cit va permite El sa functioneze.

La intrebarea ta leaga urmatorul verset
Ioan 5:17 Dar Isus le -a răspuns: ,,Tatăl Meu lucrează pînă acum; și Eu de asemenea lucrez.`

Odihna la care probabil faci referire legata de creatiune esta in primul rind una de natura spirituala .Dumnezeu nu are nevoie neaparat de odihna fizica ,pe cind creaturile au nevoie de asa ceva datorita limitarilor fizice.
Perioada de odihna aduce in fata in primul rind stabilirea unei relatii puternice cu Dumnezeu ,care aduce cu sine pace,linistea ,revigorare fizica si spirituala.
Pe aceasta directie ,ziua Sabatului nu poate fi desfiintata pt ca nu le place unora sau pt ca altii prefera o politica bisericeasca a oamenilor.
Eu am fost un opozant al Sabatului si am cautat mult tot felul de argumente,si asa m-am lamurit ca nu e ceva cu care eu sa ma pot lupta impotriva lui Dumnezeu.
A ,ca oamenii vor neaparat o alta zi ca asa au apucat si asa vor ei , e treaba lor .Dar ce a stabilit si sfintit Dumnezeu e pentru vesnicie,oricit nu ne place noua asta.
Vechi 20.12.2009, 21:21:43
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha
Dar ce a stabilit si sfintit Dumnezeu e pentru vesnicie,oricit nu ne place noua asta.
Exact, exact, tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.”

Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta!

Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”
Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”.
Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ispășirii „e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.
Vechi 20.12.2009, 21:39:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Tot ce a creat si stabilit Dumnezeu va functiona atita timp cit va permite El sa functioneze.

La intrebarea ta leaga urmatorul verset
Ioan 5:17 Dar Isus le -a răspuns: ,,Tatăl Meu lucrează pînă acum; și Eu de asemenea lucrez.`

Odihna la care probabil faci referire legata de creatiune esta in primul rind una de natura spirituala .Dumnezeu nu are nevoie neaparat de odihna fizica ,pe cind creaturile au nevoie de asa ceva datorita limitarilor fizice.
Perioada de odihna aduce in fata in primul rind stabilirea unei relatii puternice cu Dumnezeu ,care aduce cu sine pace,linistea ,revigorare fizica si spirituala.
Pe aceasta directie ,ziua Sabatului nu poate fi desfiintata pt ca nu le place unora sau pt ca altii prefera o politica bisericeasca a oamenilor.
Eu am fost un opozant al Sabatului si am cautat mult tot felul de argumente,si asa m-am lamurit ca nu e ceva cu care eu sa ma pot lupta impotriva lui Dumnezeu.
A ,ca oamenii vor neaparat o alta zi ca asa au apucat si asa vor ei , e treaba lor .Dar ce a stabilit si sfintit Dumnezeu e pentru vesnicie,oricit nu ne place noua asta.
Adevarat, odihna din Geneza este intradevar o odihna spirituala.Iar daca spui ca odihna si "ziua" a saptea nu s-a sfarsit atunci de ce interpretati(unii dintre voi) - personal esti primu aici pe forum din putina mea observatie care nu a facut asa - versetul in mod literal. Iar daca ziua a saptea nu s-a sfarsit , inseamna ca nu e "o zi" precum zilele noastre ci o zi statica.Nu e atunci nici o zi 24h , si nu e nici sambata si nici duminica.Sambata a fost prima zi care a fost conectata la odihna lui Dumnezeu, prin eliberarea din Egipt(Deut 5:15).Insa Scriptura ne zice ca Dumnezeu hotareste din nou o zi in care sa intram in odihna lui , o alta zi (Evrei 4:6-9), o zi mai buna decat prima.Iar Odihna asta este Raiul lui Dumnezeu , odihna mai buna decat prima.Caci evrei cei drepti nu ajungeau in Rai ci intr-un loc de asteptare , nu de pedeapsa ca nedreptii dar intr-un loc de asteptare si toti ajungeau in Locuinta Mortilor si in Iad.Sambata era o umbra a duminicii , la fel cum si eliberarea din Egipt era o umbra a eliberarii din robia pacatului si a mortii.Caci pana la Hristos nimeni nu ajungea in Rai.Iar aceasta odihna , mai buna a venit prin Invierea Sa din Morti.

1Corinteni 15:16-17 Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;
Vechi 20.12.2009, 22:54:12
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Exact, exact, tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.”

Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta!

Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”
Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”.
Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ispășirii „e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.
1. Te intreb: Esti curvar? De ce ari cu juncana altuia?
2. Citesti Scriptura sau doar ce-ti convine? Iti lipseste cultura generala minima, Avraam era Evreu.
3. Preotia ai luat-o din Noul Testament sau si tu esti indragostit de Vechiul Testament?
4. Decalogul este valabil, ca lege morala, pentru toti oamenii iar legea jertfelor(Isus Mielul lui Dumnezeu) ramane valabila pentru vesnicie, jertfa prin care vei fi si tu (Doamne ajuta) mantuit.

Facerea 14:13. Dar venind unii din cei scapati, au vestit pe Avram Evreul, care traia pe atunci la stejarul lui Mamvri, pe Amoreul, fratele lui Escol si pe fratele lui Aner, care erau uniti cu Avram.
Vechi 20.12.2009, 23:12:58
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Pt Valy72001
Mi se pare mie sau nu ai dat nici o explicație la aspectele biblice pe care ți le-am prezentat. Te las să mai încerci. Le reiau mai jos. Dacă se poate, explică fiecare verset prin întrebarea care îl urmează, totul raportat la doctrina adventistă. Succes!!

Tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:

Vechi 21.12.2009, 01:18:32
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu
Cum ziceam - iti lipseste ceva din cultura generala: Avraam este numit Evreu inca din Fac cap. 14. Avraam nu a aparut inaintea poporului evreu el a fost primul
Citat:
și era o lege veșnică:
...Si o ramane o lege vesnica pentru neamul lor.
Insa tu stii bine ca toate referirile in care apar cuvintele vesnic-vesnice sunt circumstantiale. De exemplu :

Iezechiel 43:7 “Fiul omului, acesta este locul tronului Meu si locul pe care-Mi pun talpile picioarelor Mele, unde voi locui vesnic in mijlocul fiilor lui Israel; casa lui Israel nu va mai intina numele Meu cel sfant, nici ea, nici regii ei, prin desfranarile lor, prin cadavrele regilor lor, cu locurile lor inalte
Sekina n-a mai ramas in Templu. Dumnezeu i-a parasit.

Facerea 17: 7. Voi pune legamantul Meu intre Mine si intre tine si urmasii tai, din neam in neam, sa fie legamant vesnic, asa ca Eu voi fi Dumnezeul tau si al urmasilor tai de dupa tine.

Facerea 17: 8. Si-ti voi da tie si urmasilor tai pamantul in carte pribegesti acum ca strain, tot pamantul Canaanului, ca mostenire vesnica, si va voi fi Dumnezeu”.

Israelitii au stat mult timp alungati de pe meleagurile lor si nici acum nu stau bine.

15. Apoi a zis Dumnezeu iarasi catre Moise: “Asa sa spui fiilor lui Israel: “Domnul Dumnezeul parintilor nostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov m-a trimis la voi. Acesta este numele Meu pe veci; aceasta este pomenirea Mea din neam in neam!”
Te adresezi asa Dumnezeului tau?

7. Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor care, in acelasi chip ca acestea, s-au dat la desfranare si au umblat dupa trup strain, stau inainte ca pilda, suferind pedeapsa focului celui vesnic.

Sodoma si Gomora nu mai exista. Si nici focul care le arde vesnic. Consecintele raman totusi pentru vesnicie.

Citat:

Eu m-am nascut pe alte meleaguri. Nu stiu sa am stramosi din neamul lui Avraam, si nici macar brunet nu sunt

Ceea ce n-ai inteles tu (sunt mai multe care nu vrei sa le intelegi pentru ca darama afacerea care probabil te sustine) este ca noi adventistii, si nu numai, facem diferenta intre Legea morala si cea ceremoniala.

Pe cand prima este sustinuta de Hristos si Apostoli ca lege si pentru crestini, cea de a doua s-a implinit in Hristos. Treaba cu taierea imprejur nu are legatura cu legea morala. De aceea nici tu nu te tai imprejur (insa in schimb sustii pacatul stramosesc si botezul pruncilor - nebiblic) insa esti curat atunci cand nu incalci cele 10 porunci.

Tu ce zici - cele 10 porunci mai sunt valabile? (este o intrebare la care te rog sa-mi raspunzi.
Citat:

Sabate, zile de odihna ceremoniale.
Citat:
Ziua a saptea a fost data ca Sabat in context ceremonial sau ca porunca a decalogului? Decalogul a fost dat doar evreilor?

Cum am raspuns punctual intrebarilor tale te rog sa faci de asemenea.

PS: Cautand versetele care tineau de vesnicie in Biblia Ortodoxa am gasit acest fals. Daca ai bunavointa sa mi-l lamuresti.... Traducerile alternative vorbesc de un ”sot de sange” si nu de ”un sot crud”. Acest verset ar da explicatia la nelamurirea ta cu taierea imprejur.

Iesirea 4:25. Dar Sefora, luand un cutit de piatra, a taiat imprejur pe fiul sau si atingand picioarele lui Moise a zis; “Tu-mi esti un sot crud!”
26. Si S-a dus Domnul de la el; iar ea, din pricina acestei taieri imprejur, i-a
zis lui Moise: “Sot crud!”

In Varianta Cornilescu suna asa:
Iesirea 4:24 În timpul călătoriei, într-un loc unde a rămas Moise peste noapte, l-a întâlnit Domnul, și a vrut să-l omoare.

25Sefora a luat o piatră ascuțită, a tăiat prepuțul fiului său, și l-a aruncat la picioarele lui Moise, zicând: "Tu ești un soț de sânge pentru mine."

26Și Domnul l-a lăsat. Atunci a zis ea: "Soț de sânge!" din pricina tăierii împrejur.

In spaniola : ”esposo de sangre
In engleza :”a bloody husband art thou to me”.

Imi dezlegi enigma? Este un fals sau o traducere defectuasa a Bibliei Ortodoxe? - ce iti scapa piele in acest caz
Vechi 21.12.2009, 11:28:42
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001
De aceea nici tu nu te tai imprejur (insa in schimb sustii pacatul stramosesc si botezul pruncilor - nebiblic) insa esti curat atunci cand nu incalci cele 10 porunci.
Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.

Tăierea împrejur de exemplu e o altă poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:

Vă rog încă o dată să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc, adică doar anumite porunci ce le-a dat Dumnezeu evreilor, iar altele nu ?

De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?
Să vedem ce mai spunea legea veche:
Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”.

Citat:
În prealabil postat de valy72001
...Eu m-am nascut pe alte meleaguri. Nu stiu sa am stramosi din neamul lui Avraam, si nici macar brunet nu sunt
Ce replică prostească. Cine s-a luat de rasa ta?
Îmi spui că tu nu ești evreu, dar întrebarea era, dacă îți amintești, de ce țineți din Vechiul Testament, din poruncile date lui Moise de către Dumnezeu, doar poruncile pe care vi le-a spus Ellen White să le țineți. Adică: sâmbăta, zeciuiala și interdicțiile alimentare. De ce nu le țineți pe toate, așa cum a spus Dumnezeu fiilor lui Israel, dacă tot vă luați după legea veche?

Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți.

Am reluat întrebările acestea d-le Valy, pentru că niciodată un adventist nu a reușit să răspundă la ele, fiecare le-a ocolit sau a încercat să se fofileze ca tine spunând că el nu este evreu ca să țină legea veche. Însă atunci când vine vorba de cinstirea sabatului săptămânal, și de interdicțiile alimentare atunci nu mai au nici un fel de ezitare în a spune că ei țin și legea veche. Asta pentru că aceste aspecte coincid cu punctele doctrinare ale sectei voastre, puncte doctrinare stabilite de o profetesă mincinoasă și obscură.

Last edited by ovidiu-s; 21.12.2009 at 11:55:25.
Vechi 22.12.2009, 02:50:24
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.

Tăierea împrejur de exemplu e o altă poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:

Vă rog încă o dată să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc, adică doar anumite porunci ce le-a dat Dumnezeu evreilor, iar altele nu ?

De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?
Să vedem ce mai spunea legea veche:
Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”.

Ce replică prostească. Cine s-a luat de rasa ta?
Îmi spui că tu nu ești evreu, dar întrebarea era, dacă îți amintești, de ce țineți din Vechiul Testament, din poruncile date lui Moise de către Dumnezeu, doar poruncile pe care vi le-a spus Ellen White să le țineți. Adică: sâmbăta, zeciuiala și interdicțiile alimentare. De ce nu le țineți pe toate, așa cum a spus Dumnezeu fiilor lui Israel, dacă tot vă luați după legea veche?

Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți.

Am reluat întrebările acestea d-le Valy, pentru că niciodată un adventist nu a reușit să răspundă la ele, fiecare le-a ocolit sau a încercat să se fofileze ca tine spunând că el nu este evreu ca să țină legea veche. Însă atunci când vine vorba de cinstirea sabatului săptămânal, și de interdicțiile alimentare atunci nu mai au nici un fel de ezitare în a spune că ei țin și legea veche. Asta pentru că aceste aspecte coincid cu punctele doctrinare ale sectei voastre, puncte doctrinare stabilite de o profetesă mincinoasă și obscură.
Prietene, eu am raspuns la o parte din intrebari. Cu ceea ce am stiut eu. Insa dumneata te abtii in a face comentarii sau a da raspunsuri la ceea ce te-am intrebat. Nu mi se pare onest.

Tu ai ceva cu Ellen White. Ok. Nu esti de acord. Ok. Nu vorbim despre ea. Vorbim despre taierea imprejur care avea legatura cu descendenta lui Avraam. Eu nu stiu de ce l-a ales Dumnezeu pe Avraam. Or mai fi fost si alti oameni cuviosi pe vremea lui?!? Cert este ca lui si barbatilor din samanta lui li s-a cerut lucrul acesta.Poporului evreu.

Sabatul se gaseste la Creatiune. N-a fost dat lui Moise si nici mai inainte lui Avraam. Ci cu mult mai inainte. Inainte de caderea in pacat. Inca din Eden. Putem spune ca Sabatul este bucuria Raiului! Ok? Atunci Dumnezeu s-a bucurat impreuna cu omul.

Sabatul apare apoi si in mijlocul celor 10 porunci, date mai apoi oamenilor prin INTERMEDIUL poporului Evreu. De aceea tu crezi in cele 10 porunci ca fiind valabile. Insa contesti Sabatul ca fiind Sambata. Problema ta. Ca vrei sa tii invierea- sa fii iubit!

Zeciuiala este un sistem organizatoric intern de sustinere financiara. Putea fi un altul. Dar acesta este cel Biblic. Membrilor care nu sunt in ordine cu acest sistem nu li se taie calitatea de membru al bisericii. Daca traieste cu alt partener/a in afara casatoriei, daca il gasim baut, daca fura, daca vorbeste obscen, etc - el este cercetat, sustinut in rugaciune pentru a se indrepta. Iar daca nu se indreapta el este exclus. Se intampla si la voi asa? Sunt exclusi cei care isi inseala nevestele? Care stau prin santuri? Care vorbesc ce nu trebuie? Dansurile diavolesti din discoteci cine le danseaza? Mirenii vostrii? Aveti grija de ei?

Se pare ca pe porcul lui Petru il chema Corneliu. Daca nu crezi citeste:

Fapte 10:11. Si a vazut cerul deschis si coborandu-se ceva ca o fata mare de panza, legata in patru colturi, lasandu-se pe pamant.
12. In ea erau toate dobitoacele cu patru picioare si taratoarele pamantului si pasarile cerului.13. Si glas a fost catre el: Sculandu-te, Petre, junghie si mananca.
14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, caci niciodata n-am mancat nimic spurcat si necurat.

15. Si iarasi, a doua oara, a fost glas catre el: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate.

28. Si a zis catre ei: Voi stiti ca nu se cuvine unui barbat iudeu sa se uneasca sau sa se apropie de cel de alt neam, dar mie Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat.

Sa-mi fie cu iertare dar n-o sa cred niciodata ca Sangele Domnului Hristos a curs la Golgota pentru a curati Porcul - necuratul. Iar daca nu crezi, aduti aminte cum a dat Isus Hristos dracului pe porcii din tinutul Gadarenilor. Matei 8, Marcu 5 si Luca 15.

Inca o data citeste si pasajul cu Noe si arca sa si vei vedea o distinctie, mult inainte de aparitia poporului Evreu intre animalele care se mananca si cele care nu se mananca, curate si necurate. Deci nu este o lege data poporului Evreu ci este independenta de acesta. Pe cand circumcizia este legata de Avraam si urmasii lui.

Raspunde macar la o parte din intrebarile mele si tu ca sa vad si eu ce stii!! Mult succes!!!

1. Preotia ai luat-o din Noul Testament sau si tu esti indragostit de Vechiul Testament?
2.Tu ce zici - cele 10 porunci mai sunt valabile?
3. Dezleaga enigma falsului din Biblia Sinodala:

Cautand versetele care tineau de vesnicie in Biblia Ortodoxa am gasit acest fals. Daca ai bunavointa sa mi-l lamuresti.... Traducerile alternative vorbesc de un ”sot de sange” si nu de ”un sot crud”. Acest verset ar da explicatia la nelamurirea ta cu taierea imprejur.

Iesirea 4:25. Dar Sefora, luand un cutit de piatra, a taiat imprejur pe fiul sau si atingand picioarele lui Moise a zis; “Tu-mi esti un sot crud!”
26. Si S-a dus Domnul de la el; iar ea, din pricina acestei taieri imprejur, i-a
zis lui Moise: “Sot crud!”

In Varianta Cornilescu suna asa:
Iesirea 4:24 În timpul călătoriei, într-un loc unde a rămas Moise peste noapte, l-a întâlnit Domnul, și a vrut să-l omoare.

25Sefora a luat o piatră ascuțită, a tăiat prepuțul fiului său, și l-a aruncat la picioarele lui Moise, zicând: "Tu ești un soț de sânge pentru mine."

26Și Domnul l-a lăsat. Atunci a zis ea: "Soț de sânge!" din pricina tăierii împrejur.

In spaniola : ”esposo de sangre”
In engleza :”a bloody husband art thou to me”.

Imi dezlegi enigma? Este un fals sau o traducere defectuasa a Bibliei Ortodoxe? - ce iti scapa piele in acest caz
Vechi 22.12.2009, 09:12:50
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur?
Citat:
Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur?
Citat:
Vă rog încă o dată să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur?
Domnule ovidiu-s, nu vă mai obosiți în a insista cu această întrebare. Noi nu spunem că ținem legea veche. Și nici n-o ținem. Punct
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12