Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2013, 10:48:54
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ia sa facem o alta paralela
Q1: Cine foloseste anti-ecumenismul ca instrument de atac la adresa BOR?
R: BOSV

1. Cine a adoptat doctrina cipofobica la nivel oficial?
R: BOSV

Deci, calca ca o rata, macane ca o rata, ce poate sa fie, porumbel??
Admirabila demonstratie, Alin. Q.E.D.
Vechi 06.02.2013, 11:27:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ce vreți să vă demonstrați unii altora oameni (și femei) buni?
Ca doamna este offtopic reprosand altora chestii care ea si tovarasii ei le face in mod curent si mai mult - nu ai voie sa le reprosezi asta ca e manipulare, nu e voie sa-ti argumentezi parerea ca o impui, etc.

Last edited by AlinB; 06.02.2013 at 11:30:57.
Vechi 06.02.2013, 13:55:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mai dar chiar nu va plictisiti de prostii?
Sunteti mai rau ca la gradinita.
Ca bine zici, sophia! Nivel de gradinita!
Vechi 06.02.2013, 23:03:51
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Intrebarea pe care a pus-o nu tine de secretul spovedaniei, doar daca nu cumva cipofobii cu duhovnici cu tot fac parte dintr-o secta secretomana care incearca sa-si ascunda cat mai bine actiunile subversive indreptate impotriva BOR.

Ce e atat de greu de dat un raspuns?
A. nu am duhovnic deci n-am cum sa-i spun ce ma bantuie
B. am duhovnic dar nu i-am vorbit despre asta
C. am vorbit duhovnicului despre asta si el mi-a spus sa-mi bag mintile in cap dar nu vreau
D. am vorbit cu duhovnicul despre asta si el este cipofob deci mi-a zis sa cipofobesc si pe altii cat se poate

Remarca ta cred ca ascunde mai degraba de fapt raspunsul A.
Nici una din voi doua (Miha si Eliza) nu aveti duhovnic.
Probabil nici macar o biserica in jur care sa o frecventati macar saptamanal.
Si credeti ca puteti compensa instrainarea de Biserica si Dumnezeu insusindu-va niste teorii "fancy" prezentate de unii drept "cutting-edge" ortodox.

Mai nou, clasificam obiectiile indreptatite sunt tehnici de manipulare? Asta da manipulare

Elizei i s-a atras nu o data atentia ca bate campii, cu copy-paste -uri "duhovnicesti" (la sursa da, din condeiul ei ba) doar ca sa evite intrebari incomode.

Asta da tehnica de manipulare, folosita nu o data - cand cineva isi expune punctul de vedere, tu tzip sus tare si tragic ca "si-l impune".
Cu alte cuvinte, doar cei care sunt de aceeasi parere cu tine au dreptul "sa-si impuna" (de fapt sa spuna) punctul de vedere.

Iar ovidiu cred ca are un punct de vedere destul de bine conturat si de fapt i-ai si reprosat asta nu o data (ca nu gandeste ca tine) daca tie iti place sa te pacalesti cu ideea ca nu prea e hotarat....

Din moment ce esti pe Internet de pe un calculator doldora de cipuri, nu le-ai respins.

Iarasi un exemplu cum facem caz de Sfintii Parinti ca sectarii de Biblie, ca in rest, doar pareri personale si "tehnici de manipulare".

Cerem altora sa nu judece, dar noi judecam, cerem altora sa-si masoare vorbele dar noi nu ni le masuram, si tot asa.

Cand cineva aduce un argument solid, fluturam atac la parintele Iustin si alte adevarate tehnici de manipulare.

Si culmea ipocriziei, vorbim de manipulare in dreptul altora.
Actiunile subversive indreptate impotriva BOR???
Pai ce, BOR are opinie separata atat in privinta Tainei spovedaniei cat si a celor sapte Taine fata de Biserica Ortodoxa de pretutindeni?
Si daca am duhovnic rezulta ca sunt absolvita de greseli/ pacate? sau ca daca parintele nu-mi da voie sa ma impartasesc foarte des, fiind mai sever, inseamna ca Sfanta Impartasanie are termen de garantie? Ma uit la ceas si vad ca la ora 12 a expirat timpul de la ultima Euharistie si deci gata a plecat Hristos de la mine??
Sau tu consideri (in nesfarsita simpatie ecumenista fata de cei de alte confesiuni - dupa ale caror aplauze tanjesti) ca….. “Practic, o data spovedit, se poate impartasi toata viata fara spovedanie”?? ca vorba ceea... "unde scrie", daca nu exista norme....
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=381
Nu cumva e mult mai confortabil sa “demonstrezi” public legandu-te de remarca lui Miha/Anca cum ca n-am duhovnic si ca implicit nu stiu cum o fi aia Biserica din moment ce “m-ai prins” ca nu o freventez si astfel iti asiguri “succesurile” admiratorilor, decretand ca imi …..“insusesc niste teorii fancy prezentate de unii drept 'cutting-edge' ortodox”!! admirabil jucat! Ia uite ce rapid m-ai “demascat”!!!

Cred ca lucrurile trebuie lamurite: faptul ca m-ai ironizat si ridiculizat in toate felurile, inclusiv cu “chatter robot”ul, treaca/mearga, erai chiar mai amuzant decat Mihai cu “cititul profilului biometric de pe partia de schi”, dar sa insiunezi c-as fi “stilista” sau si mai si…. ca sunt dintr-o “secta care incearca sa-si ascunda cat mai bine actiunile subversive indreptate impotriva BOR” deja consider ca te departezi mult prea mult de bunul simt cu care ar trebui discutat cu cineva! Adica tu, un ecumenist convins strigi la mine c-as fi “sectara”? bravo tovarase!!
Cel mai bine ne regasim cu adevarat autentic in cuvantul marelui Petre Tutea - Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti! – astia suntem fara suparare

Un semnal de alarma ca e “ceva” ce da de banuit la tine l-am constatat prin replicile despre Miscarea Legionara cand am postat Acatistul Sfintilor Inchisorilor: http://www.crestinortodox.ro/acatist...ori-67112.html la care tu de pe “metereze” ai sarit calul cu gratia cu care te-a caracterizat Ovidiu: “Si in ziua de azi fostii legionari si simpatizantii lor incearca sa legitimeze asasinatele politice pe care le-au comis. In schimb, unii din cei care se dau peste cap cu canonizarea lor, scriu acatiste chiar si pentru ucigasi.”
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=591
are deci vreo importanta pentru tine care atat de senin te intrebi “Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat?” - cand se cunoaste prea bine ce s-a intamplat atunci, cum prin diferite taieri si “ajustari” din Crez s-a ajuns la ideea ca Sfântul Duh purcede de la Tatăl și de la Fiul (Filioque) – are deci vreo importanta faptul ca martirul Valeriu Gafencu, un Sfant al Inchisorilor comuniste, a fost canonizat? http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...or-123622.html intrebarea e retorica!

Alt semnal de alarma e acela ca te bucuri nespus de mesajul purtatorului de cuvant al Patriarhiei cand spune ca ar fi primul care-si va face pasaport biometric. Chiar ti-a “uns” inima de informatician declaratia asta nu? Lucru care ti-a dat un asemenea curaj (a se citi tupeu de ultima speta) sa faci harcea-parcea pe toti preotii care striga precum glasul in pustie al Inaintemergatorului Domnului: Nu luati actele biometrice!! Culmea e ca aceiasi Parinti sunt si impotriva ereziei ecumeniste, calificand-o ca fiind Hula impotriva Duhului Sfant!! si intre timp tu cu nonsalanta arunci la plesneala vorba: “Cine foloseste anti-ecumenismul ca instrument de atac la adresa BOR”?!!
Adica Parintele Staniloae, vorbind impotriva ecumenismului si afirmand ca - Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre! Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie!! Părinții erau foarte îngăduitori cu toate păcatele, însă când vedeau o erezie, când vedeau că este atacat adevărul lui Hristos, atunci săreau cu toată puterea ca arși! O dată ce păstrezi integritatea învățăturii, păstrezi o posibilitate să-i readuci pe oameni din păcat. Pe când dacă, o dată ce te-ai despărțit ca eretic de adevăr, pierzi orice șansă să realizezi unitatea!! – se face “instrument de atac la adresa BOR”????
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...0%9D-si-audio/

Sau Parintii Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?", Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX", Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!", Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica", Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa", Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."
Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!
http://www.credo.ro/ecumenism.php
Toti acesti marturisitori sunt parte din “instrumentul” ala de care tot bolborosesti acolo??

Cat despre acel infam cuvant de deruta “Cine a adoptat doctrina cipofobica la nivel oficial? R: BOSV” iti dovedeste “calitatea” de lup in blana de oaie! – adept al ecumenismului! Esti obsedat de BOSV-ul asta ca nici nu mai distingi “nivelurile oficiale”. in Romania e declarata oficiala “doctrina cipofobica”???? sunt preotii nostri membri BOSV si se impun "oficial"? Poftim cine te elogiaza, un “frate” catolic! Tu “pupa-te” cu cine vrei dar ai grija ca ti se vad cornitele. sau coltii…. ca de in tehnologia moderna te poti “transforma” in ce vrei tu….

Rugamintea mea din tot sufletul e ca pe viitor cand vei lua piatra cea mare s-o arunci ca sa-mi arati greseala colosala in privinta “postarilor pe langa subiect” , “tehnici de manipulare” si alte asemenea bobarnace (meritate sau nu) e sa-ti speli mai intai bine fata de balele dilailei, altfel lovitura ta poate avea efect de bumerang!
Q.E.D. iti zice prietenul? As crede mai repede ca vae victis – pentru ca din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit (Matei 12:37)
sa dea Domnu' sa-ti revii, ca daca te ia de tot valul "unitate in diversitate" crezi ca mai conteaza un cip in muschi ca sa te stii lepadat?
cat priveste "argumentele solide" si "fluturatul cu atac la parintele Iustin" comentariile sunt de prisos
Vechi 06.02.2013, 23:17:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Așa este, mai important este să vedem doar răul (cipuri peste tot, oameni necredincioși)? Binele, ce-o mai fi și ăsta? Nu?

Și atunci cum pleci la luptă, așa de una singură? Și cu cine te lupți? Cu frica din tine?

Crezi că se va înduhovnici cineva activând pe forumul ăsta? Sau crezi că pe aici sunt numai sfinți?

Ca deobicei răspunzi mai mult pe lângă subiect, de fapt m-am obișnuit cu răspunsurile tale evazive. Poate pe viitor încerci să răspunzi concret discuților în care te atrenezi, fără să mai bați câmpii.

Revin cu întebările cărora nu mi-ai răspuns: Vouă celor care tot vă complaceți în ”lupta” asta anti-cip, duhovnicii voștri ce vă spun? Să propagați isteria sau să luați aminte la ce ne învață Biserica?

ps: postările alea două se pare că sunt prea greu de înțeles, mai citește-le o dată cu multă atenție și încearcă să nu-ți distribui atenția numai pe ceea ce vrei tu să auzi și să vezi.
Stiu ca tu le cam vrei mura-n gura dar vezi, afirmatia “raspunzi pe langa subiect” mai poate insemna si ignorarea provocarii interlocutorului, pentru ca ironia “fina” gen.... “sa propagati isteria” se subintelege ca e capcana tocmai din continuarea ideii prin neluarea in seama la ce ne invata Biserica! Dovada? Chiar din inceputul frazei aduci acuze “va complaceti in lupta anti-cip”, adica si parintele meu o fi vreun “isteric” nu? desi are parohia pe mosilor plina-ochi la fiecare Liturghie de “isterici”! Si acel “sau” dintre idei, denota clar ca indiferent cum raspundeam, insemna fie ca parintele ma indeamna sa “propag isteria” fie ca nu iau seama la ce invata Biserica.
te rog sa tii minte pe viitor ca atunci cand nu raspund la “intrebari incomode” adica intrebari-capcana, e tocmai pentru a nu cadea… in capcana!

Si ca sa-ti fac totusi hatarul, am sa-ti raspund ca parintele ne-a sfatuit sa atentionam si pe altii, dar greseala mea e ca intrand pe acest forum am crezut ca deja se cunosc intentiile despre semnificatia actelor electronice si cum spui, m-am antrenat in discutii, tocmai pentru ca mi s-a parut o impotrivire superficiala cum sunt postarile Ioanei cu nanotehnologia si suflatul in ceafa al vanzatoarei, dar in fapt, ea stie ce inseamna atat 666 cat si perspectiva implantarii. Parintele meu spunea de discutii personale (face to face) da’ de unde era sa stiu ca pe forumul crestin-ortodox danseaza dilaila?? Acum stiu: dilaila e la ea acasa

s-ar putea sa ai mare dreptate cu ideea ca cine se va înduhovnici activând pe forumul ăsta!! m-am inscris in 2011 pentru ca mi-au placut articolele postate pe site mai ales cele din Agenda Crestinului si am urmarit diverse subiecte discutate pe aici si nu mi-a fost frica sa particip si eu la discutii, sa ma…."antrenez" dar sincer, nu ma asteptam la un asemenea “upercut” din partea... confratilor! Sau depinde, unii ma “vad stilista cipofoba ce propaga isteria” deci punct ochit–punct lovit nu?…. Stiu ca netul e plin de capcane si chiar imi pare rau ca n-am mai mult timp liber sa ma plimb pe el da’ ce vrei…. ispita!!!

Referitor la p.s.-ul tau cu postarile alea doua si ca imi distribui atentia numai pe ce vreau eu e inutil sa-ti precizez ca fac parte din categoria “razboi cu morile de vant” indicata atat de generos de Mihai. Si drept sa-ti spun nu m-as urca in vreo barca fie cat o coaja de nuca alaturi de Mihai si prietenii lui simtind deja ce “curent” ii impinge…

la intrebarea cu cine lupt, cu frica din mine? nu avem toti prin acest trup adevarat dusman pe calea mantuirii? ne cam impiedicam singuri fara "ajutorul" cuiva dar raspunderea e greu de asumat
Vechi 06.02.2013, 23:32:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Eliza hai să nu o mai lungim, nu are sens. Toată lumea știe de cipurile astea, ai impresia că doar tu știi de ele? Dar ce facem noi? Suntem peste hotărârea BO? Nimeni nu te obligă să iei actul, ești liberă să faci ce îți dictează conștiința! Trebui să conștientizezi că BO are ultimul cuvânt și nu ce spune un duhovnic. Nici eu nu am întâlnit duhovnic care să spună să luăm actele biometrice. Dar duhovnici isterici încă nu am întâlnit. Aici e diferența între voi ”luptătorii” și duhovnicii pe care îi tot citați. Te rog pleacă ureche și sfătuiește-te cu duhovnicul tău, s-ar putea să ai surprize. Îți risipești energia degeaba, liniștea ta sufletească și așa mai departe.
Vechi 06.02.2013, 23:35:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nu, era o curiozitate; de aceea am intrebat daca de pe contul Eliza-Georgiana posteaza doua persoane. E curios cum folosesti diacritice, iar in postul urmator, dupa cateva minute, nu le mai folosesti deloc, ca sa nu mai spun de stilul diferit de exprimare :) Imi cer scuze, n-am vrut sa te superi, dar chiar am avut senzatia ca Eliza de #734 e diferita de Eliza de la #735 .
daca senzatia a fost diferita e din cauza ca nu terminasem de scris mesajul ca sa-l trimit direct din casuta de pe site si l-am salvat in word ca a trebuit sa inchid calculatorul, wordu meu e in romana si-mi subliniaza cuvintele fara diacritice, asa ca l-am continuat pe pagina separata si cand l-am postat n-am mai facut conversia. imediat insa am observat si mistocarelile lui Alin si evident ca m-am suparat!
s-ar parea ca asa se procedeaza: se aplica tehnica intimidarii in discutiile pe forum pentru a "potoli" revolutionarii! Se muta discutia de la subiectul topicului fie la cel care a lansat topicul fie la cel/ cea care doreste sa obiecteze constructiv. De obicei, pe astfel de oameni, nu ii intereseaza discutia ci doar sa "puna la colt" pe cei care deschid astfel de subiecte-problema! noi nu vrem probleme! vrem sa "pastem fericiti"...
Cand un om nu e in stare sau ii e mai dificil sa aduca contra-argumente, ataca persoana! Un simplu joc psihologic.....
si tocma' cine constata asta?? un "ateu-agnostic" care-a fugit mancand pamantul din fata "iubirii" credinciosilor ortodocsi Doamne apara si pazeste!! te pomenesti ca pe el l-o primi mai repede Dumnezeu in Imparatie daca-l vede cautand Adevarul cu toata ravna!

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=13

aici se merge pe principiul "toti vor pieri numa' eu ma voi mantui", cand Parintii ne spun ca-i exact invers

Last edited by eliza-georgiana; 06.02.2013 at 23:37:14.
Vechi 06.02.2013, 23:43:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eliza hai să nu o mai lungim, nu are sens. Toată lumea știe de cipurile astea, ai impresia că doar tu știi de ele? Dar ce facem noi? Suntem peste hotărârea BO? Nimeni nu te obligă să iei actul, ești liberă să faci ce îți dictează conștiința! Trebui să conștientizezi că BO are ultimul cuvânt și nu ce spune un duhovnic. Nici eu nu am întâlnit duhovnic care să spună să luăm actele biometrice. Dar duhovnici isterici încă nu am întâlnit. Aici e diferența între voi ”luptătorii” și duhovnicii pe care îi tot citați. Te rog pleacă ureche și sfătuiește-te cu duhovnicul tău, s-ar putea să ai surprize. Îți risipești energia degeaba, liniștea ta sufletească și așa mai departe.
cred si eu ca nu ma pot compara cu duhovnicul meu!! dansul are o pace, o liniste si-o limpezime in priviri ca n-as mai pleca de-acolo, i-as cere sa vorbeasca intr-una normal ca eu sunt mai slaba si mai usor de influentat de duhul lumesc
ai dreptate insa cu risipitul energiei... cel mai bine e sa vorbesti cu oamenii pe care-i cunosti, oameni in care ai incredere... sa te arunci in discutii aiurea pe internet chiar e pierdere de liniste.... mare greseala!
Vechi 07.02.2013, 00:06:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Mă bucur că începi să înțelegi. Nu vei reuși tu să schimbi lumea, tu roagă-te...lasă propaganda asta cipofobă de pe internet, nu vei ajunge la nici un rezultat.
Să nu trasformăm ceea ce au spus părinții în isterie. Să luăm aminte la ceea ce au spus, dar să nu ne pierdem pacea. Atâta timp cât noi ne pierdem pacea, cum putem fi noi cu Hristos? La ce folos lupta asta oarbă? La rugăciunea unui drept, Dumnezeu le poate schimba astora de la conducere ideile. Fii tu acel drept.

Last edited by ovidiu b.; 07.02.2013 at 00:19:49.
Vechi 07.02.2013, 00:35:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
s-ar parea ca asa se procedeaza: se aplica tehnica intimidarii in discutiile pe forum pentru a "potoli" revolutionarii! Se muta discutia de la subiectul topicului fie la cel care a lansat topicul fie la cel/ cea care doreste sa obiecteze constructiv. De obicei, pe astfel de oameni, nu ii intereseaza discutia ci doar sa "puna la colt" pe cei care deschid astfel de subiecte-problema! noi nu vrem probleme! vrem sa "pastem fericiti"...
Cand un om nu e in stare sau ii e mai dificil sa aduca contra-argumente, ataca persoana! Un simplu joc psihologic.....
La treaba cu divagatiile si atacul la persoana Miha si Eliza sunt expertele.

Miha e specializata pe atacul la persona si acuzatul de "manipulare" si "impusul ideilor" iar Eliza la divagatii nesfarsite pe langa subiect si injuraturi "duhovnicesti" maraite printre degetele care alearga harnice sa dea copy/paste din texte fara nici o legatura cu subiectul discutiei, dar trebuie sa arate ce persoana "bazata" este ea, nu-i asa?

Bine ca macar nu ne mai chinuie si cu trimiterile la materiale youtube in limba engleza din care ea insasi nu pricepe o iota, engleza nefiind punctul ei forte.
Ca sa nu mai vorbim de bancurile seci si jocurile de cuvinte la fel de seci cu care incearca cumva, saracutza, sa-si puna in inferioritate adversarul.

Daca intelectual nu poate, cumva trebuie sa incerce si ea, nu?

Incep deja sa o vad pe antonia intr-o alta lumina, una mai pozitiva - ea macar una stie, despre aia vorbeste, repetat, papagaliceste, absurd pe alocuri dar este macar capabila sa ramana pe subiect si rareori se da la divagatii si atacuri la persoana.

Last edited by AlinB; 07.02.2013 at 01:01:36.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34