Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2010, 22:04:16
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
fata de sectari, in familiile ortodoxe nu se face spalare de creier. nimeni nu m-a invatat, doar viata. asta ma intreb si eu, la ce-i ajuta sa-i sminteasca pe altii? or avea un plan de realizat, din placere diabolica, cine stie.... sunt multi care doar s-au nascut ortodoxi si nu stiu nimic din Sfanta Scriptura, deci nu sunt surprinsa. eu nu spun ca cineva-i forteaza, se auto sesiseaza singuri sau ii apuca nu-s ce probleme si trebuie neaparat se-i termine psihic pe altii. pe mine ma deranjeaza sa fiu trasa de maneca si sa mi se spuna care-i adevarul, eu proasta sunt dupa cu pluta, merg pe o cale gresita si trebe musai sa fiu trezita .... mi-e sila ca trebie sa spun ca sunt ortodox practicant de mai mult de 3 ori. e chinuitor.....
eu nu ma apuc sa intru la sectari si sa dau cu barda, nici sa-i luminez. as deschide gura daca intradevar vor sa gaseasca niste raspunsuri, in rest e pierdere de timp.
de ce nu te duci si tu la ei? Hristos a spus sa ducem Evanghelia celor ce nu o cunosc, tu de ce nu o faci daca consideri ca stii adevarul si altii nu-l stiu?Castiga-i tu pentru Hristos daca ei sunt pierduti.
Vechi 28.06.2010, 22:04:38
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eu sugerez sa le dovedesti ca esti ortodoxa practicanta...Sa vezi ce fain este sa-ti arati dragostea crestina fata de niste eretice...Ori vor incepe sa planga si vor trece la ortodoxie, ori vor fugi imediat pentru ca nu vor suporta atata dragoste...
nu tine. sar ca dracul de tamaie daca le vobesc de ortodoxism. nu vor sa auda, vor doar sa se auda pe ei. daca spun ceva de Maica Domului, de Sfintii Parinti.... ce se mai perpelesc, zici ca-si pusi la rotisor.intradevar incep sa planga, dar de ciuda... si fug. aici ai dreptate. ei nu pot suporta.... uite ca ma apuca pe mine plansul de mila lor....
Vechi 28.06.2010, 22:07:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
uite ca ma apuca pe mine plansul de mila lor....
Asa, foarte bine, concretizeaza-ti plansul intr-o rugaciune pentru ei si vei fi o buna crestina. Poate nu degeaba le-a trimis Dumnezeu la usa ta. Cineva trebuie sa se roage si pentru ele. Religia lor le obliga sa mearga din usa-n usa, nu ca le-ar place...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.06.2010, 22:09:23
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
de ce nu te duci si tu la ei? Hristos a spus sa ducem Evanghelia celor ce nu o cunosc, tu de ce nu o faci daca consideri ca stii adevarul si altii nu-l stiu?Castiga-i tu pentru Hristos daca ei sunt pierduti.
uite ce am invatat si eu in umila mea viata: nu incerca sa ajuti pe cine care care nu-ti cere ajutorul. nu obliga pe unul care uraste cartofii prajiti sa-i manance. nu te duce unde nu esti chemat.
alcoolicul daca nu-si da seama ca-i alcoolic, degeaba ii spun ceilati. daca unii isi doresc sa cunoasca vor citi, vor intreba, vor cauta si vor fi indrumati. nu ma apuc eu sa ma iau de lume pe strada aiurea-n tramvai.
Vechi 28.06.2010, 22:15:50
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa, foarte bine, concretizeaza-ti plansul intr-o rugaciune pentru ei si vei fi o buna crestina. Poate nu degeaba le-a trimis Dumnezeu la usa ta. Cineva trebuie sa se roage si pentru ele. Religia lor le obliga sa mearga din usa-n usa, nu ca le-ar place...
gata, stai sa-mi streg lacrimile. mai, ma lasi, cu vrajelile astea sectare, da-ti vina de Dumnezeu ca ne haituiti. stai linistita, la Liturghie ma rog si pentru sectari. religia nu obliga sa bati din usa-n usa si nici sa stai ca lipitoare de om. si daca nu le place sa se lepede de asa religie, ca nu-i in regula.
Vechi 28.06.2010, 22:19:22
Senior Member

Implicit

Citat:
gata, stai sa-mi streg lacrimile. mai, ma lasi, cu vrajelile astea sectare, da-ti vina de Dumnezeu ca ne haituiti. stai linistita, la Liturghie ma rog si pentru sectari. religia nu obliga sa bati din usa-n usa si nici sa stai ca lipitoare de om. si daca nu le place sa se lepede de asa religie, ca nu-i in regula.
Nu, mai eu vorbeam serios. Daca si Iisus si apostolii ar fi facut ca tine eram toti morti acum...Adica de ce mi-ar pasa de altii care nu au fost luminati asa ca mine? Eu si secta mea, restul n-au decat sa crape, atat e crestinismul meu... Da` de unde...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.06.2010, 22:22:34
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Implicit

Citat:
uite ce am invatat si eu in umila mea viata: nu incerca sa ajuti pe cine care care nu-ti cere ajutorul. nu obliga pe unul care uraste cartofii prajiti sa-i manance. nu te duce unde nu esti chemat.
alcoolicul daca nu-si da seama ca-i alcoolic, degeaba ii spun ceilati. daca unii isi doresc sa cunoasca vor citi, vor intreba, vor cauta si vor fi indrumati. nu ma apuc eu sa ma iau de lume pe strada aiurea-n tramvai.
Daca gandeau asa si apostolii acum erai musulmanca cel mai probabil.
Faptu ca alcoolicul nu-si da seama ca e alcoolic nu inseamna ca tu nu trebuie sa ii spui. Apostolii au vestit Evanghelia tuturor, si multi au respins mesajul dar asta nu i-a oprit sa vesteasca in continuare. Ei faceau asta de dragul lui Dumnezeu si nu doar de dragul oamenilor, pt ca Dumnezeu a fost cel care le-a zis sa o faca.
Vechi 28.06.2010, 22:35:02
postasul. postasul. is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Este continuta si in Evanghelie,alternativa nemuririi sufletului,si au fost rauri de argumente aici.
"Alternativa nemuririi sufletului" se poate gasi doar in ceea ce Sfantul Apostol Pavel numea "o alta evanghelie decat cea propovaduita de noi".

Veniti cu un singur verset din Evanghelii, care vorbeste despre nemurirea sufletului inainte de inviere si mostenirea vietii vesnice.

Sau, mai bine-i raspundeti lui trice, care a afirmat ca nu gasesti nicaieri in Sfanta Scriptura ceva despre "suflet nemuritor".

P.S. Din "raul de argumente" veniti cu unul singur despre care credeti ca este mai edificator (ca sa-l discutam). Zic asta deoarece eu am vazut doar rauri seci de argumente (gramezi de versete care vorbeau de cu totul altceva dar nu despre "suflete nemuritoare").

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dar pt mine unul,e o invatatura ulterioara Evangheliei.
Apoi,cand am aflat despre invatatura Ortodoxa,desi ma soca ca nu era cuprinsa vizibil in Evanghelie,am simtit-o ca adevarata. Istoric ea s-a formulat probabil putin dupa darea Evangheliei,sau chiar in acele timpuri.
Ulterioara Evangheliei este sinonim cu altceva decat Evanghelia.
Vechi 28.06.2010, 22:49:49
postasul. postasul. is offline
Banned

Implicit

Citat:
dar am mai multe motive sa cred ca nu vom dormi.
Ai o problema cu faptul ca moartea intaia este asemuita (in Sfanta Scriptura) cu un somn. Iti imaginezi ca este un somn precum motaiala de pe o banca din gara, in asteptarea trenului. Sau, poate ti se pare ca este asemenea somnului de la amiaza, pe care te obliga mamica sa-l dormi.

Stai linistita. Moartea intaia este un somn de o clipa (cel mort nu are constienta timpului). Acum ai inchis ochii si in clipa urmatoare ii deschizi in fata Mantuitorului.

Citat:
Domnul a vrut sa-i incurajeze pe ucenici spunandu-le ca moartea poate fi reversibila ca si sculatul din somn.
Cred ca asta este o intelegere corecta.Din moartea intaia toti vor invia.

Dupa cum ai sesizat, Domnul Iisus Hristos nu si-a incurajat ucenicii spunandu-le ca sunt nemuritori, si atunci cand vor muri de fapt nu vor muri ci vor merge automat in rai (fara sa mai fie nevoie de nici o inviere).
Vechi 28.06.2010, 22:55:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Ai o problema cu faptul ca moartea intaia este asemuita (in Sfanta Scriptura) cu un somn. Iti imaginezi ca este un somn precum motaiala de pe o banca din gara, in asteptarea trenului. Sau, poate ti se pare ca este asemenea somnului de la amiaza, pe care te obliga mamica sa-l dormi.
E mai rau ca motaiala din gara. Nici macar nu visezi. Inconstient. Pietroi.
Cred ca ramane de vazut cat vom dormi.

Da` stai asa...cine va dormi, de fapt? Trupul e putrezit, duhul separat de trup zici ca nu exista...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42