![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
momentan nu dispun de timpul necesar a va aduce argumentele pentru care Biserica ortodoxa numeste preoti (si nu prezbiteri), insa cu proxima ocazie sper ca va voi lamuri.
dar cel mai bine este sa mergeti la biserica ortodoxa cea mai apropiata de locuinta dumneavoastra si acolo veti primi toate explicatiile pentru nelamuririle pe care le aveti. o zi buna! (nu am parasit discutia, insa nu mai am timp astazi) |
|
|||
|
|||
![]()
Acum sunteți de-a dreptul obraznic! Chiar de-ați avea 60 de ani... asta e...
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"ultimul cuvânt" în ce privință? De exemplu [în bisericile adventiste] în privința alegerilor, ori a unei decizii la nivel local, "ultimul cuvânt" îl are comunitatea și nu pastorul. Fără votul acesteia, pastorul nu poate face nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acceptiunea ca pastorul si prezbiterul desemneaza aceeasi slujba, da, erau si pastori. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu desemnează aceeași slujbă, însă un pastor poate fi și prezbiter, la fel cum un apostol poate fi și prezbiter. Iar dacă vreți, un prezbiter poate fi și diacon.
|
|
|||
|
|||
![]()
Stati, ca incurcati borcanele. Un apostol este apostol atunci cand pleaca in misiune (pentru ca asta inseamna a fi apostol), dar in biserica ramane prezbiter, pe cand la neoprotestanti, pastorul are o pozitie distincta de restul prezbiterilor. Pe de alta parte, nu aveti proba scripturii pentru afirmatia ca un pastor poate fi si prezbiter si vice-versa. Imi pare rau.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre teologie, conisder pertinent indemul lui Socrate: "Nu pretind ca stiu ceea ce stiu ca nu stiu" precum si: "Din spusele unora si ale altora auzisem despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a vazut. Pentru aceea ma urgisesc eu pe mine insumi si ma pocaiesc in praf si cenusa ". (42, 5-6). "Și noi am crezut și am cunoscut că Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu." (Ioan 6,59) "noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marturisim" (Ioan 3,11) "Câtă vreme duhul meu va fi întreg în mine și suflarea lui Dumnezeu (harul Duhului Sfant) în pieptul meu" (Iov 27,3) "Cautati pacea cu toti si sfintenia, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul," Evrei 12,14 Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti ca diavolul ne cunoaste gandurile? | zoridezi | Generalitati | 70 | 30.10.2013 04:13:32 |
Cunoaste-te pe tine insuti | florin.oltean75 | Generalitati | 12 | 10.01.2012 16:39:59 |
cunoaste cineva? | Ioana-Andreea | Preotul | 2 | 21.03.2010 21:36:18 |
Dumnezeu ne stie si gandurile... | silverstar | Generalitati | 3 | 29.09.2008 23:23:05 |
Sper sa-mi lumineze Dumnezeu gandurile | veilur | Generalitati | 56 | 22.03.2008 09:46:20 |
|