Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2015, 07:44:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Esti sigur ? Ia sa le numaram: Soare, Mercur, Venus, Pământul, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, deci in total 10.
Cu alea doua care le-au descoperit acum, fac 12 ? Daca adunam si Luna fac 13 ?
Pluto nu mai este considerata planeta pentru ca este prea mic, si are o orbita neregulata (se comporta ca un asteroid).

Luna este un satelit natural, nu o planeta.

Iar soarele e o stea, nu o planeta.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 15:28:03
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pluto nu mai este considerata planeta pentru ca este prea mic, si are o orbita neregulata (se comporta ca un asteroid).
Tocmai, ca cele doua noi planete descoperite, ambele mai mari decat pamantul, sunt mai departate decat Pluto si se pare ca au orbite regulate ... asta inseamna ca si Pluto redevine planeta (ea a fost scoasa ca sa le iasa la socotela, parerea mea)

Citat:
Luna este un satelit natural, nu o planeta.
In sistemul heliocentric ai dreptate, in sistemul geocentric, Luna si Soarele sunt considerate planete, ca oricare alta, deci depinde cum privesti lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 16:29:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Tocmai, ca cele doua noi planete descoperite, ambele mai mari decat pamantul, sunt mai departate decat Pluto si se pare ca au orbite regulate ... asta inseamna ca si Pluto redevine planeta (ea a fost scoasa ca sa le iasa la socotela, parerea mea)
N-au fost descoperite planetele. Nu se stie daca sunt mai mari sau mai mici decat pamantul, nu se stie orbita lor. Nu se stie in mod cert daca exista. Nu stiu de unde ai luat informatiile asta, dar probabil sunt speculatii ale lucrarii oamenilor de stiinta:
http://arxiv.org/pdf/1410.6307v3.pdf

Pluto n-o sa redevina planeta, avand in vedere ca a fost clasata ca o planeta pitica. O planeta pitica este o planeta care nu a reusit sa-si elimine vecinii (adica alte obiecte spatiale) de pe orbita sa, pentru ca nu este destul de masiva. Exista 5 planete pitice in sistemul solar. Eris are un diametru dublu fata de Pluto, dar tot planeta pitica e.

Care socoteala sa iasa?

Citat:
In sistemul heliocentric ai dreptate, in sistemul geocentric, Luna si Soarele sunt considerate planete, ca oricare alta, deci depinde cum privesti lucrurile.
Of, iar incepem..

Avand in vedere ca Soarele are cea mai mare atractie gravitationala, este logic sa spui ca planetele orbiteaza in jurul lui. Sa spui ca Soarele orbiteaza in jurul Pamantului, in timp ce Jupiter si restul Sistemului Solar orbiteaza in jurul Soarelui este o afirmatie gresita din punct de vedere fizic si astronomic.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 16:34:40
Banned

Implicit

Citat:
Avand in vedere ca Soarele are cea mai mare atractie gravitationala, este logic sa spui ca planetele orbiteaza in jurul lui. Sa spui ca Soarele orbiteaza in jurul Pamantului, in timp ce Jupiter si restul Sistemului Solar orbiteaza in jurul Soarelui este o afirmatie gresita din punct de vedere fizic si astronomic.
Sant atat de plictisit de gravitatia asta a Soarelui, si de evidentele astea de le au ateii ... ca nici nu simt nevoia sa continui acest subiect ... asa ca gata, ramane cum am stabilit.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 16:40:58
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Sant atat de plictisit de gravitatia asta a Soarelui, si de evidentele astea de le au ateii ... ca nici nu simt nevoia sa continui acest subiect ... asa ca gata, ramane cum am stabilit.
Pe oamenii de stiinta crestini care au eliminat sistemul geocentric de cand l-a conceput Copernicus (tot crestin) pe cel corect nu-i bagi in seama?
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 16:51:30
Banned

Implicit

Citat:
Pe oamenii de stiinta crestini care au eliminat sistemul geocentric de cand l-a conceput Copernicus (tot crestin) pe cel corect nu-i bagi in seama?
abaaaabbbb63, chiar si tu te-ai dat la inceput ortodox si mai tarziu te-ai definit de "alta confesiune".
Raspunsul la intrebarea ta este simplu: DA! Te-as ruga sa nu mai faci supozitii lipsite de sens, ca evidentiezi doar cat de slab pregatit si imatur esti si nu-i frumos. Google sa stii ca nu te face mai destept, doar iti da aceasta iluzie.

Last edited by AlbertX; 21.01.2015 at 16:57:20.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 17:13:54
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
abaaaabbbb63, chiar si tu te-ai dat la inceput ortodox si mai tarziu te-ai definit de "alta confesiune".
Raspunsul la intrebarea ta este simplu: DA! Te-as ruga sa nu mai faci supozitii lipsite de sens, ca evidentiezi doar cat de slab pregatit si imatur esti si nu-i frumos. Google sa stii ca nu te face mai destept, doar iti da aceasta iluzie.
M-am gandit ca nu le place lumii sa ma definesc ortodox cu cultura, deci am schimbat.

E bine ca subscrii modelului sustinut de astronomi de vreo 500 de ani.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 17:25:44
Banned

Implicit

Citat:
E bine ca subscrii modelului sustinut de astronomi de vreo 500 de ani.
2015 - 500 = 1515 ... ... se pare ca nici cu artimetica nu stai atat de bine.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 17:29:53
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
2015 - 500 = 1515 ... ... se pare ca nici cu artimetica nu stai atat de bine.
Imi pare rau, am gresit cu un an.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolau...#Heliocentrism

1514*

Credeam ca acel "vreo" ar justifica aproximatia.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2015, 17:32:55
Banned

Implicit

Citat:
Imi pare rau, am gresit cu un an.

1514*

Credeam ca acel "vreo" ar justifica aproximatia.
Chiar cu mai multi ... am extras de pe linkul tau http://en.wikipedia.org/wiki/Nicolau...#Heliocentrism

About 1532 Copernicus had basically completed his work on the manuscript of De revolutionibus orbium coelestium; but despite urging by his closest friends, he resisted openly publishing his views, not wishing"as he confessed"to risk the scorn "to which he would expose himself on account of the novelty and incomprehensibility of his theses."

Heraclides Ponticus (387 - 312 BCE) proposed that the Earth rotates on its axis.
Aristarchus of Samos (310 - 230 BCE) was the first to advance a theory that the earth orbited the sun.

Deci, disputa dintre heliocentrsm si geocentrism e de foarte mult timp ... si va fi si in continuare.

Last edited by AlbertX; 21.01.2015 at 17:39:30.
Reply With Quote
Răspunde