![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Consuklta si tu dovezile ca lumina este sfinta si va fi ok. Te vei lamri ca asa ca tine au fost multi si inainte de tine . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am spus: "in alte timpuri si circumstante".
Cand am zis asta? Citat:
Discursul tau despre respect nu-si are locul aici. N-am fost lipsit de respect in discutia asta; daca te condamnam pentru credinta ta in minune, atunci da, as fi fost lipsit de respect. Eu contest minunea, nu oamenii. Minunea, daca e minune, e un fenomen, un eveniment. Un fenomen nu se poate simti jignit. Va rog sa binevoiti a citi intregul topic inainte de a veni cu argumente care s-au discutat deja. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand am afirmat ca "aflarea adevarului ar fi pus la indoiala credinta in Invierea Domnului, insasi esenta crestinismului" am avut in vedere aspectul credibilitatii. Din moment ce oamenii Bisericii ar fi pus la cale o asemenea inselatorie de ce nu ar fi falsificat pana si faptul Invierii Domnului? Iar Invierea Domnului este intr-adevar esenta crestinismului caci stim ca "daca Hristos nu ar fi inviat zadarnica ar fi fost credinta noastra". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Focul de la Ierusalim nu e nici pe departe inexplicabil. Ca sa contest interventia divina si sanctitatea focului, trebuie mai intai sa ajung la concluzia ca acel foc s-a aprins in mod inexplicabil. Evident, nu sunt inca acolo, deoarece sunt foare mari sansele ca totul sa fie o frauda. Ce evidenta a minunii poti sa aduci tu? Ca de o mie de ani, sau doua, generatii dupa generatii de fete bisericesti sustin ca atunci cand intra singuri in mormant lumanarea se aprinde singura? Marturiile, oricat de multe ar fi, nu sunt dovezi concrete. Chiar asa, de ce nu? Mai ales ca se pupa foarte bine cu ideea mea ca toate religiile lumii sunt fraude create de grupuri de interese pentru a tine sub control grupuri mari de oameni. Dar asta e cu totul si cu totul alta discutie - putem deschide alt topic daca vrei. |
|
|||
|
|||
![]()
Scrabble, eu iti accept si respect punctul de vedere insa nu il impartasesc. Nu stiu daca ai observat, dar in abordarea subiectului, inca de la inceput, am acceptat raspunsul tau ca posibilitate, am incercat sa privesc din perspectiva ta, insa am constatat ca toate consecintele la care ar fi condus nu au pic de logica. Ar fi insemnat ca Biserica sa se nimiceasca pe sine din interior. Insa te invit sa incerci si tu aceeasi abordare: daca minunea de la Mormantul Domnului chiar se petrece?!. In acest caz, ce concluzii tragi?
Nu cumva increderea prea mare in puterea ratiunii si scepticismul stau, de foarte multe, ori in calea intalnirii noastre cu Dumnezeu? Nu cumva preferam intunericul in locul Luminii? Nu traim din pacate fara sa ne dam seama ca de fapt ceea ce noi consideram a fi "lumina" este de fapt intuneric sau "lumina" noastra e intuneric? Pentru noi crestinii ortodocsi Invierea Domnului si minunea Sfintei Lumini au cea mai adanca semnificatie, si anume ca moartea e biruita. De aceea, din mormant rasare lumina si de aceea noi nu putem iubi nicicand moartea mai mult decat Viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma intreb de ce nu se permite accesul oamenilor de stiinta inauntru, cu toate echipamentele si camerele de filmat necesare si cu o analiza chimica a aerului din incapere, a fitilului si a materialului din care este facuta lumanarea. Sunt sigur ca asa s-ar inchide gura scepticilor ca mine. Dar, vai, am uitat, daca s-ar intampla asa ceva focul nu s-ar aprinde, pentru ca Dumnezeu ar fi suparat ca s-a permis intrarea oamenilor de stiinta atei si masoni in Sfantul Mormant. Ce bine se leaga toate! Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Observ ca eviti sa raspunzi la intrebare. Repet, daca minunea de la Mormantul Domnului chiar are loc?!. Excluzi cu desavarsire aceasta posibilitate sau chiar iti este atat de greu sa privesti si din acesta perspectiva?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|