Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2009, 00:13:48
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, si citeodata poporul chiar a facut-o, in timpul lui Stefan Cel Mare, insa in timpul lui Hitler si prin alianta cu acest monstru, SIGUR au luat-o pe aratura si au luptat IMPORTIVA credintei adevarate care radia din EST.
Gindeste-te ca poporul roman aliat cu toti dracii hitleristi a luptat impotriva sfintilor rusi din acea perioada. Aici nu mai incape indoiala ca am gresit cumplit de mult.

Sa invatam de la sirbi(de care mai am retinerile mele) INSA care au avut destul singe in ei sa nu fie tradatori de credinta si sa devina in frunte cu TITO ABSOLUT toti PARTIZANI si sa apere ortodoxia nu sa lupte impotriva ei cum a facut-o armata romana si nu numai, dar sa ucida femei si copii ortodocsi cind un nemernic le-a comandat "Treceti romani Prutul!" si ... printre altele... violati in voie toate femeile ortodoxe pe care le intilniti!. Aceste aspecte grave nu se iarta prea usor!
Cititi din istoria adevarata sa vedeti cu cit avint faceau ravagii armatele de ocupatie in Rusia!
Insa tu desigur esti liber sa crezi in variantele care te fac sa te simti bine!
Doamne-ajuta!

Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune!

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 00:28:42
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Iarta-l Doamne ca nu stie ce spune!

Doamne-ajuta!
Pentru altele poate dar pentru cele de sus nu are de ce si poate totusi reusesti sa adaugi si o dovada ca nu a fost asa. Intreaba daca ai ocazia sa vezi ce spun preotii rusi si batrinii din zona Odesei si ce faceau armatele in drum spre Staligrad si cite sate IMPREUNA CU LOCUITORI au fost rase de pe fata pamintului si pusi in mormane( copii, femei, batrini).

Cea mai amuzanta insa ramine indignarea cu care privim faptul ca a trebuit sa platim despagubiri dupa toate atrocitatile pe care le-am savirsit pe teritoriul unui popor pasnic crestin ortodox rus...iar acum continuam pe aceeasi "nota" in Afganistan si Irak pe rol de trepadusi ale altor bestii.
Este incredibil cum nu invatam nimic din istorie!

Last edited by andreicozia; 28.08.2009 at 00:33:23.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 00:51:38
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Implicit

Doamne-ajuta!

Asta cu "poporul pasnic crestin ortodox rus" m-a facut sa incerc sa aflu ce varsta are fratia ta. N-am aflat. In acest caz ramane valabil ce am scris inainte: Iarta-l Doamne, ca nu stie ce spune!

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 01:45:45
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
Pentru altele poate dar pentru cele de sus nu are de ce si poate totusi reusesti sa adaugi si o dovada ca nu a fost asa. Intreaba daca ai ocazia sa vezi ce spun preotii rusi si batrinii din zona Odesei si ce faceau armatele in drum spre Staligrad si cite sate IMPREUNA CU LOCUITORI au fost rase de pe fata pamintului si pusi in mormane( copii, femei, batrini).

Cea mai amuzanta insa ramine indignarea cu care privim faptul ca a trebuit sa platim despagubiri dupa toate atrocitatile pe care le-am savirsit pe teritoriul unui popor pasnic crestin ortodox rus...iar acum continuam pe aceeasi "nota" in Afganistan si Irak pe rol de trepadusi ale altor bestii.
Tu din ce natie esti? Cu siguranta nu esti roman!
De ce sa'i intrebam pe preotii rusi? Multi dintre noi nici nu cunoastem ruseste. Imi ajunge parerea parintilor si soldatilor nostri si bunicilor mei despre rusi.
Poate ai uitat de RAPTUL TERITORIAL, AI UITAT DE DEPORTARILE DIN BASARABIA SI DIN NORDUL BUCOVINEI! AI UITAT DE UMILINTA SUFERITA DE ARMATA ROMANA DUPA ACTUL TRADATOR DE LA 23 AUGUST!

Sute de mii de romani au murit impotriva satanei rosii si tu ce faci? Ii sustii miseleste. Dar ti-am spus eu. Cred ca esti vreun ucrainean rusofon ca numa' aia se comporta asa. Vorbesc din experienta.

Din cauza lor, Romania e cum e. Din cauza rusilor astia comunisti, nemernici.

Dar eu personal fac diferenta intre Rusia duhovniceasca si Rusia imperiala adica Rusia satanica.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 01:59:16
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Comunismul in Rusia a fost un regim foarte bun.
Duhurile rele au inselat pe unii sa prigoneasca Biserica Ortodoxa ca mai apoi sa fie invinuita aceasta minunata oranduire care exista si in Sfintele Manastiri cu viata de obste de prigoanele respective.
Regimul sclavagist care exista inainte nu era un regim crestin cu iobagii care erau legati de glie.Nu se zicea ca e regim sclavagist da de fapt asta era.
Regimul sclavagist existent inainte a fost lasat de Dumnezeu sa fie daramat ca era neplacut lui Dumnezeu ca erau asupriti saracii de boierii (ciudat in Sfanta Scriptura cu termenul boier sunt numiti dracii) inselati de duhuri rele.
Daca cand semintele aruncate de Dumnezeul nostru Iisus Hristos vor rodi indeajuns oamenii vor dori suficient de multi un comunism crestin-ortodox .
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 02:02:49
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Comunismul in Rusia a fost un regim foarte bun.
Duhurile rele au inselat pe unii sa prigoneasca Biserica Ortodoxa ca mai apoi sa fie invinuita aceasta minunata oranduire care exista si in Sfintele Manastiri cu viata de obste de prigoanele respective.
Regimul sclavagist care exista inainte nu era un regim crestin cu iobagii care erau legati de glie.Nu se zicea ca e regim sclavagist da de fapt asta era.
Regimul sclavagist existent inainte a fost lasat de Dumnezeu sa fie daramat ca era neplacut lui Dumnezeu ca erau asupriti saracii de boierii (ciudat in Sfanta Scriptura cu termenul boier sunt numiti dracii) inselati de duhuri rele.
Daca cand semintele aruncate de Dumnezeul nostru Iisus Hristos vor rodi indeajuns oamenii vor dori suficient de multi un comunism crestin-ortodox .
Doamne fereste! Am trait ca s'o aud si pe asta!

Cum sa fie bun comunismul? Cand la baza are ATEISMUL? Cum?
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 04:10:27
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

Citat:

Nu vreau sa discut despre Afganistan si Irak, desi nu sunt de acord cu tine.

Nu neg crimele comise de armata romana pe teritoriul ucrainean, nu rusesc asa cum gresit spui tu. Nimeni nu le poate nega decit daca refuza sa vada dovezile.

Faptul ca rusii sunt un popor crestin ortodox nu ii face deloc un popor pasnic. Istoria ne spune cu totul altceva. Daca tu negi asta inseamna ca si tu refuzi sa vezi dovezile exact cum fac si cei care neaga crimele comise de armata romana pe teritoriul ucrainean.

Abia a trecut un an de cind Rusia a invadat Georgia, se pare ca ai uitat deja. Si georgienii sunt la fel de ortodocsi ca si tine. Si se pare ca mai uiti ce a facut poporul rus "pasnic" in Transnistria.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 04:49:16
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

@antonio: comunismul are la baza ideologia marxist-leninista, nu ateismul, asa cum gresit spui. Ateismul impus de catre Stalin nu era decit un efect secundar si nu poate decit sa repugne oricarui om normal, si spun asta fiind ateu.

@mihailt:
Ai o conceptie despre lume care pe mine ma socheaza. Facind abstractie de milioanele de oameni asasinati de regimul comunist din Rusia, comunismul a dus si la milioane de morti ca urmare a infometarii impuse intentionat Ucrainei in anii '20-'30. Acolo i se spune Holodomor (genocidul ucrainean), ceva asemanator Holocaustului impotriva evreilor, si e periculos sa negi asa ceva in fata unui ucrainean. Pe linga asta a dus la saracirea si inapoierea tehnologica si economica nu numai a Rusiei, ci si a jumatate din continentul european.
Cum poate fi asa ceva un lucru bun ?

Mai departe, spui despre regimul tarist ca nu era un "regim crestin cu iobagii legati de glie". Crestinismul nu are nimic de a face cu iobagia sau sclavia. Pe linga faptul ca tarul Nikolai era uns de Patriarh si conducea prin drept divin, cum era norma in acele vremuri, ca si regii Romaniei, iar regimul tarist era un regim profund religios, iti reamintesc faptul ca in Tarile Romane sclavia tiganilor a fost abrogata abia in secolul XIX. Conform doctrinei crestine oamenii sunt egali numai in viata de apoi, unde nu poti lua nimic din viata aceasta. In viata aceasta oamenii nu pot fi egali asa cum vrei tu, unii vor fi intotdeauna mai bogati decit altii. Timp de sute de ani proprietarii de sclavi si-au justificat detinerea de sclavi prin precepte religioase.

Mai spui ca in Biblie prin termenul de "boieri" sunt desemnati dracii, draci care ar fi fost inselati de "duhurile rele". Asta e ceva nou pentru mine, probabil ai citit alta Biblie decit cea pe care am citit-o eu. Probabil ca Biblia aceea a ta este de fapt manifestul comunist.
Ti-am mai recomandat pe alt topic sa citesti Biblia macar, daca pentru literatura patristica nu ai timp. Daca ai face asta, ai vedea ca parerile tale sunt contrazise chiar acolo. Pana atunci ar fi poate util sa te abtii cu afirmatii privitoare la textele biblice.

"Duhurile rele" la care faci aluzie nu exista conform doctrinei religiei la care pretinzi ca aderi. Exista cel mult niste ingeri cazuti carora in limbaj popular li se spune draci sau diavoli. Duhurile tale rele imi evoca mai curind credinte religioase legate de vrajitorie decit de crestinism.

Last edited by razvan4; 28.08.2009 at 05:18:11.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 08:32:27
OmuBun
Guest

Implicit

Nu neg traditia religioasa a batranei Rusii, dar de aici si pana a-i compatimi e cale lunga. Fara sa iau parte armatei germane care, de la parinti stiu ca atat timp cat au stationat prin satele noastre, facand sosele care au ramas si astazi, au fost un exemplu de seriozitate si disciplina. Cand Romania a intors armele, a venit randul rusilor sa treaca prin sate. Atata salbaticie, prostie si badaranie nu mai vazusera romanii niciodata. Umblau dezorganizati, numai dupa furat, violat femei si copile, nu se multumeau sa ia de la oameni doar cat le trebuia, impuscau toate vietatile din gospodarie, spargeau butoaiele cu vin si le lasau sa curga, imprastiau graul, nu-i interesa ca vita sau porcul acelei gospodarii era singura speranta a acelor familii. Maica-mea, de cate ori imi povestea cate un episod din acea perioada, avea groaza intiparita pe chip.
Istoria - din cate stiu eu - il punea pe "tatuka" Stalin pe aceeasi treapta cu Hitler, datorita atrocitatilor de care era capabil (cei trei mii de tineri ofiteri polonezi, executati in secret, refuzul de a elibera prizonierii de razboi, tirania cu care-i expluatau, laturile pe post de mancare si cate si cate alte metode tipic rusesti). Nici in zilele noastre Mama Rusia nu face dovada unei intelepciuni materne. Influenta asupra Republicii Moldova, impotriva Romaniei, sistemul pervers pus la cale pentru a ne lasa fara delta prin scufundarea intentionata a navei Rostok intr-un loc strategic, vagoanele cu tezaurul Romaniei despre care avem vagi promisiuni care ca de obicei nu vor fi tinute niciodata, modul cum se comporta pe teritoriul lor la vederea unei masini din Romania... Toate astea si inca atatea altele spun multe despre caracterul rus. Dintre toate "combinatiile" facute de-a lungul istoriei, Romania a iesit tzepuita de rusii asa-zisi "ortodocsi". Dumezeu sa-i ierte si sa le dea intelepciune, dar daca putem ierta (nu uita!) trecutul, nici perspectiva viitorului nu e prea roza in relatia cu ei!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 10:06:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Nu neg traditia religioasa a batranei Rusii, dar de aici si pana a-i compatimi e cale lunga. Fara sa iau parte armatei germane care, de la parinti stiu ca atat timp cat au stationat prin satele noastre, facand sosele care au ramas si astazi, au fost un exemplu de seriozitate si disciplina. Cand Romania a intors armele, a venit randul rusilor sa treaca prin sate. Atata salbaticie, prostie si badaranie nu mai vazusera romanii niciodata. Umblau dezorganizati, numai dupa furat, violat femei si copile, nu se multumeau sa ia de la oameni doar cat le trebuia, impuscau toate vietatile din gospodarie, spargeau butoaiele cu vin si le lasau sa curga, imprastiau graul, nu-i interesa ca vita sau porcul acelei gospodarii era singura speranta a acelor familii. Maica-mea, de cate ori imi povestea cate un episod din acea perioada, avea groaza intiparita pe chip.
Istoria - din cate stiu eu - il punea pe "tatuka" Stalin pe aceeasi treapta cu Hitler, datorita atrocitatilor de care era capabil (cei trei mii de tineri ofiteri polonezi, executati in secret, refuzul de a elibera prizonierii de razboi, tirania cu care-i expluatau, laturile pe post de mancare si cate si cate alte metode tipic rusesti). Nici in zilele noastre Mama Rusia nu face dovada unei intelepciuni materne. Influenta asupra Republicii Moldova, impotriva Romaniei, sistemul pervers pus la cale pentru a ne lasa fara delta prin scufundarea intentionata a navei Rostok intr-un loc strategic, vagoanele cu tezaurul Romaniei despre care avem vagi promisiuni care ca de obicei nu vor fi tinute niciodata, modul cum se comporta pe teritoriul lor la vederea unei masini din Romania... Toate astea si inca atatea altele spun multe despre caracterul rus. Dintre toate "combinatiile" facute de-a lungul istoriei, Romania a iesit tzepuita de rusii asa-zisi "ortodocsi". Dumezeu sa-i ierte si sa le dea intelepciune, dar daca putem ierta (nu uita!) trecutul, nici perspectiva viitorului nu e prea roza in relatia cu ei!
Exact! Intru totul de acord. Si se mai pot adauga multe..
Mi se pare insa ca suntem in afara subiectului. S-a ajuns aici pt ca andreicozia spunea ca romanii au pacate nemarturisite fata de rusi. Mi se pare ca mai degraba au ei fata de romani, dar haideti sa punem in paranteza asta. Sunt de acord cu principiul lui, chiar daca nu si cu aplicarea: sa nu ne mai laudam atata cu istoria noastra, sa o privim lucid si sa vedem si ce greseli, compromisuri si pacate s-au facut. Mi se pare mai crestin.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05