![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu neg traditia religioasa a batranei Rusii, dar de aici si pana a-i compatimi e cale lunga. Fara sa iau parte armatei germane care, de la parinti stiu ca atat timp cat au stationat prin satele noastre, facand sosele care au ramas si astazi, au fost un exemplu de seriozitate si disciplina. Cand Romania a intors armele, a venit randul rusilor sa treaca prin sate. Atata salbaticie, prostie si badaranie nu mai vazusera romanii niciodata. Umblau dezorganizati, numai dupa furat, violat femei si copile, nu se multumeau sa ia de la oameni doar cat le trebuia, impuscau toate vietatile din gospodarie, spargeau butoaiele cu vin si le lasau sa curga, imprastiau graul, nu-i interesa ca vita sau porcul acelei gospodarii era singura speranta a acelor familii. Maica-mea, de cate ori imi povestea cate un episod din acea perioada, avea groaza intiparita pe chip.
Istoria - din cate stiu eu - il punea pe "tatuka" Stalin pe aceeasi treapta cu Hitler, datorita atrocitatilor de care era capabil (cei trei mii de tineri ofiteri polonezi, executati in secret, refuzul de a elibera prizonierii de razboi, tirania cu care-i expluatau, laturile pe post de mancare si cate si cate alte metode tipic rusesti). Nici in zilele noastre Mama Rusia nu face dovada unei intelepciuni materne. Influenta asupra Republicii Moldova, impotriva Romaniei, sistemul pervers pus la cale pentru a ne lasa fara delta prin scufundarea intentionata a navei Rostok intr-un loc strategic, vagoanele cu tezaurul Romaniei despre care avem vagi promisiuni care ca de obicei nu vor fi tinute niciodata, modul cum se comporta pe teritoriul lor la vederea unei masini din Romania... Toate astea si inca atatea altele spun multe despre caracterul rus. Dintre toate "combinatiile" facute de-a lungul istoriei, Romania a iesit tzepuita de rusii asa-zisi "ortodocsi". Dumezeu sa-i ierte si sa le dea intelepciune, dar daca putem ierta (nu uita!) trecutul, nici perspectiva viitorului nu e prea roza in relatia cu ei! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mi se pare insa ca suntem in afara subiectului. S-a ajuns aici pt ca andreicozia spunea ca romanii au pacate nemarturisite fata de rusi. Mi se pare ca mai degraba au ei fata de romani, dar haideti sa punem in paranteza asta. Sunt de acord cu principiul lui, chiar daca nu si cu aplicarea: sa nu ne mai laudam atata cu istoria noastra, sa o privim lucid si sa vedem si ce greseli, compromisuri si pacate s-au facut. Mi se pare mai crestin.
|
|||
|
|||
|
Regimul comunist a asasinat oamenii?
Pe oamenii i-au asasinat alti oameni inselati de draci. Si altii inselati de duhuri rele au aruncat cu o bomba nucleara si au omorat spre un milion de nevinovati.Da aceia aveau vederi comuniste?Nu aveau. Pai in Sfintele Manastiri cu viata de obste nu e asasinat nimeni si tot comunism este ca toate proprietatile sunt comune.Si calugarul munceste pentru binele intregii obsti.Oare Sfintii Apostoli cu Dumnezeul nostru Iisus Hristos aveau fiecare punga lui si isi vedea fiecare de mancarea lui sau aveau o punga de obste,mancau impreuna si ce mai ca era fratie adevarata si viata la comun?Ala nu era comunism? Ba era. |
|
|
|||
|
|||
|
Deja ati ajuns sa luati partea unor regimuri care au fost impotriva umanitatii. Parca sunteti niste suporteri de peluza care numai de ce se intampla in teren nu sunteti interesati.
Este trist ca prin oameni ca voi aceste orori ale trecutului pot oricand sa renasca.
|
|||
|
|||
|
Prin oameni ca noi sau ca altii. Intotdeauna se gasesc oameni care sa faca sa renasca trecutul de genul asta. Sa nu generalizam.
|
|||
|
|||
|
Ma refeream strict la mihailt si la cei care au laudat in acest thread comunismul si miscarea legionara.
|
|||
|
|||
|
Citat:
In comunism nu i-a intrebat nimeni pe oameni daca vor sa intre sau nu, la manastire se intra de buna voie. Este o deosebire ESENTIALA. O manastire de altfel este o minisocietate, este o comunitate, ca o familie. Daca e pe asa pot spune si ca orice familie ar fi comunista, ca de obicei sotii isi pun bunurile in comun. de altfel, nu prin asta s-a caracterizat comunismul, ci prin luarea bunurilor de la cei care aveau pentru a le pune in mainile nu ale tuturor, ci ale statului, de la care cei care conduceau isi luau cat vroiau, iar ceilalti se descurcau cum puteau. Sigur ca un regim actioneaza prin oameni, ca doar nu e un robot impersonal care omoara oamenii de la distanta. Dar sistemul respectiv este stramb din start, daca duce la atatea crime, la pierderea libertatii celei mai elementare, la minciuna atotgeneralizata.. Nu stiu cati ani ai, cred ca esti tinerel si nu ai apucat acele vremuri, eu insa le-am apucat in adolescenta si stiu cum era comunismul. Mai citeste si tu niste carti cu marturii ale celor care au fost prin inchisori sau pur si simplu au trait anii de dupa razboi cand au luat comunistii puterea.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 30 | 18.02.2024 20:16:24 |
| "Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu | Florin-Ionut | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 16.02.2013 18:07:52 |
| Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 17.08.2011 00:45:58 |
| POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 22.12.2008 15:03:29 |
| Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii | grumble | Nunta | 3 | 11.08.2006 03:30:05 |
|
|