![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...nu inteleg unde bati, unde bate Irina stiu dar este in afara discutiei, de la tine am pretentia de trezvie nu inchipuiri. Da, este maica Domnului, dar s-a nascut si a trait la tara, si ca ortodocsi, nici macar nu o consideram ca provenind dintr-o conceptie imaculata, nu vezi ca ne razboim cu catolici pina facem spuma la gura?...serios! deci CHIAR NOI SUNTEM aceia care suntem pe undeva mai treji si realizam ca Maica Domnului nu zbura prin aer ci dadea cu sapa si spala scutece de zor si statea la taclale cu satenii..care-i problema?, ce anume te deranjeaza PE TINE personal?... de fapt ce te raneste pe tine, cu ce iti pune-n pericol mintuirea? ..pina si in toate filmele crestine unde apare, nu este reprezentata ca fiind de la oras, vre-o printesa, ci o femeie simpla de la tara care dadea cu matura, culegea smochime si curmale, se conversa cu oamenii |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu era chiar atat de simpla si chiar atat de la tara. Si mi-e greu sa cred ca statea la "taclale" cu satenii, indiferent de ce imi arata filmele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Revenind la tema topicului, cred ca este un criteriu destul de rationalist intelegerea copilului pentru taine.
Cred ca ii dam unui copil ceea ce avem noi: atat limba, natiunea cat si credinta si tot ce implica ea. Daca ne ducem la biserica il luam cu noi si daca ne impartasim, il ducem si pe el la impartasanie. Si intelegerea nu este numai una rationala. Un copil are alt nivel de intelegere, inainte de a vorbi chiar misterios de spiritual. Nu stiu cati dintre voi va mai aduceti aminte de bebelusii din mary Poppins care vorbeau cu pasarile inaine de un an. Eu cred ca este ascuns un simbol aici: poate ei vorbesc cu ingerii inainte sa vorbasca cu oamenii.. Am si perceput unele lucruri de acest gen la copilul meu.
|
||||
|
||||
![]()
Daca tinem atat de mult la ratiune, ar trebui sa spunem ca ar fi cazul sa-i despartim pe copiii nascuti de parinti, ca sunt mici si nu inteleg cine sunt acestia. Ori din cate stim, de mici copiii isi recunosc si iubesc parintii. Asa ca nu toate se explica prin ratiune, mai sunt multe lucruri mai presus de ratiune.
Referitor la intrebarea doamnei Daria, eu ii recomand sa-si impartaseasca copilul cat mai des, daca o poate face duminica de duminica ar fi foarte bine. Dar sa nu se multumeasca doar cu impartasirea copilului, ci sa se impartaseasca si ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se obliga, asa este dar cat timp pruncul si in general copilul pana la 7 ani nu are discernamant si nici nu i se administreaza Taina Spovedaniei, nu vad de ce l-am priva de Sfanta Taina a Impartasaniei. Aceasta este perioada cea mai propice pentru a fi in deplina unitate cu Hristos! Si apoi cei 7 ani reprezinta ACADEMIA IN FAMILIE!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Nu vreau sa ma percepi gresit: sunt departe de smerenie. Dar poate ca intr-o zi Dumnezeu se va milostivi sa ma indrepte spre adevarata pocainta (nu cea "exercitiu de memorie" al unui ortodox care pe toate vrea sa le faca, dar cele neplacute sa le relativizeze si sa le dea deoparte, daca se poate). Aici Fani are dreptate:sunt mandra. Si Andrei are dreptate doar intr-o singura privinta: sunt si foarte rea.. dar dreptatea lui aici se opreste ![]() Last edited by anna21; 18.04.2010 at 22:34:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei, hai, ca nu am vrut sa zic ca esti chiar asa de mandra. Am vrut sa zic mai degraba ca faci exces de zel.
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat, draga Anna, caci doar Dumnezeu este bun.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca, anna draga, nu ai de ce sa te simti nici laudata, nici mustrata. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
impartasirea copiilor | liclic27 | Preotul | 94 | 26.12.2017 21:05:13 |
Numele copilului | casiana | Botezul | 184 | 23.11.2013 02:04:06 |
Impartasirea sugarilor | nadina | Intrebari utilizatori | 23 | 06.12.2012 21:38:36 |
Impartasirea Preotului | un.simplu.gand | Preotul | 3 | 06.09.2010 19:06:57 |
1 Iunie - Ziua copilului | costel | Generalitati | 10 | 03.06.2008 23:04:02 |
|