Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 21:20:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
(de exemplu chestia cu Maria, femeie de la tara). Este si asta un stil pe care eu il si apreciez, pentru ca mai sparge un pic limba de lemn in care riscam noi ortodocsii sa ne afundam..
Fani, nu am stiut ca m-ai intrebat ceva referitor la aceasta specificare in legatura cu Maica Domnului.

...nu inteleg unde bati, unde bate Irina stiu dar este in afara discutiei, de la tine am pretentia de trezvie nu inchipuiri. Da, este maica Domnului, dar s-a nascut si a trait la tara, si ca ortodocsi, nici macar nu o consideram ca provenind dintr-o conceptie imaculata, nu vezi ca ne razboim cu catolici pina facem spuma la gura?...serios! deci CHIAR NOI SUNTEM aceia care suntem pe undeva mai treji si realizam ca Maica Domnului nu zbura prin aer ci dadea cu sapa si spala scutece de zor si statea la taclale cu satenii..care-i problema?, ce anume te deranjeaza PE TINE personal?... de fapt ce te raneste pe tine, cu ce iti pune-n pericol mintuirea?

..pina si in toate filmele crestine unde apare, nu este reprezentata ca fiind de la oras, vre-o printesa, ci o femeie simpla de la tara care dadea cu matura, culegea smochime si curmale, se conversa cu oamenii
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 21:28:26
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
deci CHIAR NOI SUNTEM aceia care suntem pe undeva mai treji si realizam ca Maica Domnului nu zbura prin aer ci dadea cu sapa si spala scutece de zor si statea la taclale cu satenii..care-i problema?, ce anume te deranjeaza PE TINE personal?... de fapt ce te raneste pe tine, cu ce iti pune-n pericol mintuirea?

..pina si in toate filmele crestine unde apare, nu este reprezentata ca fiind de la oras, vre-o printesa, ci o femeie simpla de la tara care dadea cu matura, culegea smochime si curmale, se conversa cu oamenii
Nu zic ca n-o fi cules smochine, dar din cate am citit a trait in templu de la 3? ani pana in adolescenta, studiind scripturile si rugandu-se. Iar in casa lui Iosif se indeletnicea cu cusutul.
Deci nu era chiar atat de simpla si chiar atat de la tara. Si mi-e greu sa cred ca statea la "taclale" cu satenii, indiferent de ce imi arata filmele.
Vechi 17.04.2010, 21:53:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Fani, nu am stiut ca m-ai intrebat ceva referitor la aceasta specificare in legatura cu Maica Domnului.

...nu inteleg unde bati, unde bate Irina stiu dar este in afara discutiei, de la tine am pretentia de trezvie nu inchipuiri. Da, este maica Domnului, dar s-a nascut si a trait la tara, si ca ortodocsi, nici macar nu o consideram ca provenind dintr-o conceptie imaculata, nu vezi ca ne razboim cu catolici pina facem spuma la gura?...serios! deci CHIAR NOI SUNTEM aceia care suntem pe undeva mai treji si realizam ca Maica Domnului nu zbura prin aer ci dadea cu sapa si spala scutece de zor si statea la taclale cu satenii..care-i problema?, ce anume te deranjeaza PE TINE personal?... de fapt ce te raneste pe tine, cu ce iti pune-n pericol mintuirea?

De fapt te intrebasem de mesajul ala in care era vorba de 'buricele lui Adam si Eva' (nu mai stiu acum pe ce topic, parca pe cel cu conservatorismul) si in care tu spuneai ca este la fel de riducol sa ne interesam de ele ca si de tripla feciorie a unei femei de la tara. Dupa cum vezi, unii au fost deranjati de aceasta afirmatie a ta si au inteles ca contesti fecioria Maicii Domnului si o tratezi de femeie de la tara (in sens pejorativ). Eu te-am intrebat atunci daca vrei sa contesti fecioria ei de dupa nastere sau vrei doar sa spui ca este la fel de complicat si de greu de acceptat doctrina asta ca o discutie serioasa despre buricele lui Adam si Eva. Sau daca ai vrut sa riduculizezi taierea firului in patru. Ar fi poate bine sa precizezi, pentru ca vezi, stam aici si facem exegeza mesajelor tale..
Vechi 17.04.2010, 22:04:18
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Revenind la tema topicului, cred ca este un criteriu destul de rationalist intelegerea copilului pentru taine.
Cred ca ii dam unui copil ceea ce avem noi: atat limba, natiunea cat si credinta si tot ce implica ea. Daca ne ducem la biserica il luam cu noi si daca ne impartasim, il ducem si pe el la impartasanie.
Si intelegerea nu este numai una rationala. Un copil are alt nivel de intelegere, inainte de a vorbi chiar misterios de spiritual.
Nu stiu cati dintre voi va mai aduceti aminte de bebelusii din mary Poppins care vorbeau cu pasarile inaine de un an. Eu cred ca este ascuns un simbol aici: poate ei vorbesc cu ingerii inainte sa vorbasca cu oamenii.. Am si perceput unele lucruri de acest gen la copilul meu.
Vechi 17.04.2010, 22:32:39
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Daca tinem atat de mult la ratiune, ar trebui sa spunem ca ar fi cazul sa-i despartim pe copiii nascuti de parinti, ca sunt mici si nu inteleg cine sunt acestia. Ori din cate stim, de mici copiii isi recunosc si iubesc parintii. Asa ca nu toate se explica prin ratiune, mai sunt multe lucruri mai presus de ratiune.

Referitor la intrebarea doamnei Daria, eu ii recomand sa-si impartaseasca copilul cat mai des, daca o poate face duminica de duminica ar fi foarte bine. Dar sa nu se multumeasca doar cu impartasirea copilului, ci sa se impartaseasca si ea.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 17:46:11
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daca copii sunt asa cum afirmi si pe deasupra sunt si inconstienti de ce mistere li se aplica, care este motivul? Taina se aplica NUMAI cu acordul celui care solicita taina. Chiar si pe patul de moarte preotul face tot posibilul sa primeasca acordul CONSTIENT al muribundului... altfel totul este in van.

Impartasania este ca un sigiliu al promisiunii celui care o primeste de a nu mai face prostii, in nici un caz nu este un vaccin/medicament si sub nici o forma NU ESTE UN SUBSTITUT al medicamentelor. Nu o sa gasiti nici un preot responsabil care sa administreze Impartasanie pe rol de aspirina sau paracetamol.

Daca copilu refuza vehement, se ASTEAPTA! ! !, si sub NICI O FORMA NU SE OBLIGA!..aceasta tine de Liberatea absoluta de alegere a crestinului care este poate legea fundamentala a crestinismului.
Din acest motiv, crestinii pot veni si pleca din aceasta religie UNICA, fara sa ramina cu sechele si profunde traume psihologice asa cum ramin foarte multi pe care i-am obaservat PERSONAL cind parasesc sectele si cultele

Nu se obliga, asa este dar cat timp pruncul si in general copilul pana la 7 ani nu are discernamant si nici nu i se administreaza Taina Spovedaniei, nu vad de ce l-am priva de Sfanta Taina a Impartasaniei. Aceasta este perioada cea mai propice pentru a fi in deplina unitate cu Hristos! Si apoi cei 7 ani reprezinta ACADEMIA IN FAMILIE!!!
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 22:29:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tare mi-e teama, draga Fani, ca nu prea intelegi ce vrea cu adevarat sa spuna Anna, atunci cand se blameaza; si ca nu recunosti smerenia, atunci cand o vezi.
Anca, complimentul tau a fost o mare mustrare pt mine.
(Nu vreau sa ma percepi gresit: sunt departe de smerenie. Dar poate ca intr-o zi Dumnezeu se va milostivi sa ma indrepte spre adevarata pocainta (nu cea "exercitiu de memorie" al unui ortodox care pe toate vrea sa le faca, dar cele neplacute sa le relativizeze si sa le dea deoparte, daca se poate). Aici Fani are dreptate:sunt mandra. Si Andrei are dreptate doar intr-o singura privinta: sunt si foarte rea.. dar dreptatea lui aici se opreste . )

Last edited by anna21; 18.04.2010 at 22:34:37.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 22:33:14
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
(Nu vreau sa ma percepi gresit: sunt departe de smerenie. Aici Fani are dreptate:sunt mandra. Si Andrei are dreptate doar intr-o singura privinta: sunt si foarte rea.. dar dreptatea lui aici se opreste . )
Ei, hai, ca nu am vrut sa zic ca esti chiar asa de mandra. Am vrut sa zic mai degraba ca faci exces de zel.
Vechi 19.04.2010, 01:06:06
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
sunt si foarte rea..
Adevarat, draga Anna, caci doar Dumnezeu este bun.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 06:57:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
(Nu vreau sa ma percepi gresit: sunt departe de smerenie. )
Nu a fost un compliment, ci o constatare. Sa nu uitam insa, ca atat sfintenia, cat si smerenia au grade. Daca de ieri am inceput sa ne smerim, nu suntem inca smeriti sinici sfinti; dar suntem mult mai smeriti decat cel, care nici nu a inceput macar sa-si puna problema smereniei.
Asa ca, anna draga, nu ai de ce sa te simti nici laudata, nici mustrata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartasirea copiilor liclic27 Preotul 94 26.12.2017 21:05:13
Numele copilului casiana Botezul 184 23.11.2013 02:04:06
Impartasirea sugarilor nadina Intrebari utilizatori 23 06.12.2012 21:38:36
Impartasirea Preotului un.simplu.gand Preotul 3 06.09.2010 19:06:57
1 Iunie - Ziua copilului costel Generalitati 10 03.06.2008 23:04:02