Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 22:36:42
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Iar eu te-am intrebat ce consideri ca e raul. Ai spus ca satan si sarpele, iar eu ti-am spus cum a aparut satan si sarpele [adica raul in viziunea ta]

Nu stim daca satan a pacatuit inainte de crearea pamantului sau dupa. Cert e ca inainte de a pacatui satan exista doar posibilitatea de a face raul, dar nu-l facuse nimeni inca. Raul era razvratirea impotriva lui Dumnezeu si tot ce decurge din asta. Satan a fost primul care a facut raul.
Sarpele insa era cel mai viclean dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse Domnul Dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: "Dumnezeu, a zis el oare: Sa nu mancati roade din tot pomul care este in rai?..." [COLOR=#0000ff]1[/COLOR].

Ce inseamna pentru tine viclen?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 22:39:02
Banned

Implicit

Citat:
pentru ca animalele mancau iarba.
Adica nu mincau si fructe animalele de atunci?
Dar Ingerii puteau sa manince din pom?
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 22:48:27
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Dece numai omul putea sa manince din acest pom?
Nu este vorba de pom.
Este vorba de ASCULTARE.
Pomul nu poate fi bun sau rau in sine.
Ci actul omului de a nu asculta a provocat caderea din har.
(Nu fructul.)

De aceea toti cei care nu postesc (sau nu vad rostul postului si a infranarii) ar putea sa-si puna intrebarea daca nu repeta gestul Evei..
(asta pt ca am auzit pe-aici glasuri ca "de ce sa fim pedepsiti pt ce a facut Eva"). Suntem noi mai buni? NU. Noi cadem in pacat mult mai usor.)
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 22:52:32
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Adica nu mincau si fructe animalele de atunci?
Dar Ingerii puteau sa manince din pom?
"Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa."

Deci initial omul manca tot ce avea samanta, iar animalele iarba, inclusiv cele ce acum sunt carnivore.

Ingerii nu mancau si beau, caci nu aveau trupuri de carne.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 08:05:18
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Citat:
Atunci cum de au venit pe pamant si au facut copii cu pamantencele ? Sau cum de au mancat cu Avraam si Lot ? Chiar au mancat carne si lapte la Avraam in acelasi timp desi e interzis.

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu este vorba de pom.
Este vorba de ASCULTARE.
(Nu fructul.)
Deci era rau ca au mancat din pomul acela. Pai de unde sa stie ei daca nu stiau sa faca diferenta dintre bine si rau ?

Last edited by izotaurel; 06.05.2010 at 08:08:36.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 13:15:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu este vorba de pom.
Este vorba de ASCULTARE.
(Nu fructul.)

De aceea toti cei care nu postesc (sau nu vad rostul postului si a infranarii) ar putea sa-si puna intrebarea daca nu repeta gestul Evei..
(asta pt ca am auzit pe-aici glasuri ca "de ce sa fim pedepsiti pt ce a facut Eva"). Suntem noi mai buni? NU. Noi cadem in pacat mult mai usor.)
Deci pina la urma a fost neascultarea problema caderii si nu fructul pomului cunostintei binelui si raului?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 13:20:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci pina la urma a fost neascultarea problema caderii si nu fructul pomului cunostintei binelui si raului?
Daca Dumnezeu iti spune sa nu sari de pe bloc ca vei muri, iar tu sari, care e problema? Neascultarea sau saritul de pe bloc?

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Atunci cum de au venit pe pamant si au facut copii cu pamantencele ? Sau cum de au mancat cu Avraam si Lot ? Chiar au mancat carne si lapte la Avraam in acelasi timp desi e interzis.
Sunt cazuri foarte rare cand ingerii iau trup de om . Dar ca fiinte spirituale ingerii nu beau, nu mananca si nu procreaza.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 13:26:46
Banned

Implicit

Citat:
"Apoi a zis Dumnezeu: „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.
Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viață, le dau toată iarba verde spre hrană”. Și a fost așa."

Deci initial omul manca tot ce avea samanta, iar animalele iarba, inclusiv cele ce acum sunt carnivore.

Deci daca era un fruct cazut din copac animalele nu se atingea de el pentru ca ascultau de DUMNEZEU .

Noi stim ca Ingerii puteau sa manince si sa bea cind vroiau pentru ca altfel nu ar fi putut face copiii si sa traeasca cu fetele oamenilor.

Numai omului ea fost interzis sa manince din pom atat. Ceilalti (Ingerii) cunosteau binele si raul asta arata ca raul era cu mult timp inainte de a crea pe om si al pune in gradina LUI DUMNEZEU unde era acest pom al cunostintei binelui si raului.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 13:32:14
Banned

Implicit

Citat:
Daca Dumnezeu iti spune sa nu sari de pe bloc ca vei muri, iar tu sari, care e problema? Neascultarea sau saritul de pe bloc?

Sunt cazuri foarte rare cand ingerii iau trup de om . Dar ca fiinte spirituale ingerii nu beau, nu mananca si nu procreaza.
Fructul a fost pina la urma problema?
Dar neascultarea ce a generat?

In geneza arata ca erau foarte fregvente cazurile cind ingerii se inpreunau cu ficele oamenilor si aveau copii.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 13:38:47
Senior Member

Implicit

Citat:
Fructul a fost pina la urma problema?
Dar neascultarea ce a generat?
Nu am zis ca doar fructul a fost problema. Prima problema a fost faptul ca s-au indoit de Cuvantul lui Dumnezeu aplecand urechea la satan, apoi ca nu au ascultat de Dumnezeu ci au ascultat de satan, apoi ca au luat din fruct. Si problemele inca se tin lant.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre uitarea binelui ionut12 Generalitati 6 27.03.2012 15:47:26
cunoasterea binelui si al raului Anna Despre Sfanta Scriptura 14 27.05.2009 02:45:16
Ce inseamna "cunoasterea binelui si a raului"? mq Generalitati 27 23.01.2007 06:11:16