Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 13:20:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
„Trebuie să vă feriți de beție ca de cucută, că amândouă duc la moarte." (Clement Alexandrinul, Pedagogul, Cartea II, Cap. VII, 56.3., în PSB, voi. 4, p. 263)
Cum înțelegeți dumneavoastră lucrul acesta? Putem bea cucută așa, mai cu "măsură"? E drept, se poate face imunizare la venin luând cantități mici ("cu măsură"), dar știm noi oare care e pragul peste care să nu trecem? Ne putem juca cu moartea?
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 14:02:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cum înțelegeți dumneavoastră lucrul acesta? Putem bea cucută așa, mai cu "măsură"? E drept, se poate face imunizare la venin luând cantități mici ("cu măsură"), dar știm noi oare care e pragul peste care să nu trecem? Ne putem juca cu moartea?
Cum am mai spus, adventistii dau dovada de o capacitate extrem de limitata de abstractie cat si de asimilare a ei.

Unde ai vazut tu acolo vin = cucuta?
Scrie betie = cucuta.

Pricepusi sau mai dezvoltam?
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 14:50:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cum am mai spus, adventistii dau dovada de o capacitate extrem de limitata de abstractie cat si de asimilare a ei.

Scrie betie = cucuta.

Se pare că mai degrabă dumneavoastră n-ați înțeles ce-am vrut să spun. Presupun că nu doriți să mai dezvolt...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 17:33:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Se pare că mai degrabă dumneavoastră n-ați înțeles ce-am vrut să spun. Presupun că nu doriți să mai dezvolt...
Asemenea aberatii nici nu trebuie intelese. A te opune Sfintei Traditii a Bisericii este inacceptabil, mai ales pe un form crestin-ortodox.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 17:37:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Scrie betie = cucuta.

In acest fel inteleg ei si textele biblice: iau un verset, se duc la nota din subsol si gata interpretarea, de la care nu se abat.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:30:41
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
tu nu faci diferenta intre vin si betie? intre a bea un pahar si a bea ca porcul?
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:31:37
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Exista multe controverse, mai ales intre ortodocsi si" neoprotestanti in ceea ce priveste aceasta problema. Penticostalii, spre exemplu, sustin ca "vinul" din Sfanta Scriptura reprezinta de fapt mustul, proaspat stors din struguri, iar noi, ca ortodocsi, facem un pacat prin faptul ca, la Sfanta Impartasanie, bem vin. Personal, mi se pare o aberatie, ca de fapt toate explicatiile penticostalilor (Iertati-ma, cei de pe acest forum)
Voi ce parere aveti?
Noi cand ne impartasim nu bem vin, ci sangele Domnului sub chipul vinului. E o mare diferenta. Cu siguranta nu au gresit Parintii prin folosirea vinului in cadrul Sfintei Liturghii. Prefacut in Sangele Domnului, s-au facut partasi vietii dumnezeiesti. Sa ne apropiem cat mai des de El.

Daca neoprotestantii sustin ca natura umana nu mai poate deveni sfanta, ci declarata sfanta, cum oare ar ajunge sa creada ca vinul devine prin invocarea Sfantului Duh, Sangele Domnului? Asa ceva pentru ei este absurd. Sa pastreze tacerea in fata acestor taine.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:32:08
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
dezvolta, dezvolta!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:52:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Asemenea aberatii nici nu trebuie intelese. A te opune Sfintei Traditii a Bisericii este inacceptabil
Pentru dumneavoastră care sunteți ortodoxă este normal și inacceptabil să vă opuneți Tradiției, face parte din identitatea dumneavoastră confesională. Însă mie -un neoprotestant- îmi puteți impune cu forța o asemenea dogmă/practică/(tradiție în ultimă instanță)?
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 18:53:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
tu nu faci diferenta intre vin si betie? intre a bea un pahar si a bea ca porcul?
Hahaha! Chiar sunteți amuzant, de ce-mi puneți mie (care nu beau deloc alcool) întrebarea aeasta și nu bețivului care chiar nu face diferența de la câteva pahare în plus.

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
dezvolta, dezvolta!
V-a cerut dl, AlinB s-o cereți în locul dânsului?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51