Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2012, 19:15:23
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
...apoi hai să vedem cine pe cine hulește.
Multumesc pentru link.
O intrebare: tu ai nevoie sa te uiti o ora jumatate la un video ca sa vezi cine pe cine huleste?

Unii pe altii se hulesc.
Crestinii din biserica fetei ii hulesc pe crestinii din biserica baiatului.
Si crestinii din biserica baiatului ii hulesc pe crestinii din biserica fetei.

De fapt nu toti. Unii din biserici au o placere mandra sa huleasca pe altii.
Au impresia ca daca au zis: "noi si numai noi suntem singurii, toti ceilalti crestini sunt pe dinafara" capata un fel de aura speciala care-i va duce direct in Rai.
Cred ca se inseala.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 19:34:58
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit Ca sa nu vorbim aiurea

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Multumesc pentru link.
O intrebare: tu ai nevoie sa te uiti o ora jumatate la un video ca sa vezi cine pe cine huleste?

Unii pe altii se hulesc.

Au impresia ca daca au zis: "noi si numai noi suntem singurii, toti ceilalti crestini sunt pe dinafara" capata un fel de aura speciala care-i va duce direct in Rai.
Cred ca se inseala.
1. Poate cineva sa defineasca "hula" (fara deturnari si referiri la hula impotriva Sfantului Duh, ca explicatia aceleia o gasim in invatatura crestina)

2. Sfintii care au vorbit impotriva invataturilor eretice se fac "vinovati" de hulirea altora? (nu vi se pare un nonsens?)

Apropo: Sfantul Ciprian al Cartaginei al carui citat il ai drept semnatura, a luptat impotriva ereziilor (de ex. el sustinea ca botezul ereticilor este invalid). Hulea, cumva?
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 19:41:07
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit .

Cred ca ati deviat mult prea mult de la subiect, daca vreti sa mai adaugati ceva la problema mea va multumesc.. dar a-ti ajuns la contraziceri fara sens, v-as ruga sa incetati.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 19:55:43
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Cred ca ati deviat mult prea mult de la subiect, daca vreti sa mai adaugati ceva la problema mea va multumesc.. dar a-ti ajuns la contraziceri fara sens, v-as ruga sa incetati.
Dumnezeu sa te binecuvinteze. Cred ca acum tu de liniste ai nevoie, iar ce se vantura pe aici numai liniste nu se cheama. Pana la urma este si asta o lectie despre urzelile vrajmasului: "Dezbina si cucereste". O biserica dezbinata si decimata nu mai poate fi in veci puternica.
"Nu spera si nu ai teama.
Ce e val, ca valul trece.
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramai la toate, rece"

Tinta ta e Adevarul. Care nu poate fi peste tot, ci doar cu Sfintii Parinti. Daca nu-i ascultam si nu facem ce ne indeamna ei, crezandu-ne noi mai intelepti, stim intr-a cui ceata ajungem. Fii hotarata sa nu tradezi credinta ta, chiar de-ar fi sa mori. Iubitul tau te va urma, daca te vrea cu adevarat. Si va veti iubi si mai mult cand adevaratul Har, va va uni prin Sfanta Taina a cununiei. Acum nu stii tu ce inseamna, dar ai ocazia sa afli dupa aceea. Ai incredere in ceea ce esti deja si nu-L dezamagi pe Mantuitor in sarcina pe care ti-a incredintat-o. El te-a ales pe tine, nu tu pe El. De tine depinde sa fii supusa sau sa-I intorci spatele!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 20:14:38
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Imi pare rau daca am suparat pe cineva, si daca sunt incapatanata. (3)Aveti credinta in Dumnezeu ca ma va calauzi.
Aceasta era ultima afirmatie care ma nedumerea.
Fara nici o umbra de ironie: cum vezi tu aceasta ca calauzire in afara bisericii ortodoxe?
Invatatura ortodoxa ne spune ca scopul vietii este mantuirea. Pentru acest scop avem exemple vii in sfintii bisericii, care se roaga neincetat pentru noi de dincolo (biserica este un intreg organic, nu o institutie pamanteasca, ea ii cuprinde si pe cei care au ajuns dincolo in slava dumnezeiasca). Sfintii au trasat calea, ne-au lasat o bogata invatatura referitoare cam la orice situatie din viata).
Ortodocsii pot fi slabi, pacatosi... dar taria lor este Hristos care-i uneste in biserica. Nu cuvintele, invataturi morale (oricat de rafinate), ci Harul Dumnezeiesc, revarsat in Biserica mai ales prin sfintele taine este cel care schimba omul, il transforma dupa chipul lui Hristos. Si aceasta se intampla pe masura pocaintei, smereniei si ascultarii fiecaruia. Nu fiecare ortodox in parte detine adevarul, ci Adevarul este cuprins intreg in biserica.
De aceea atunci cand un ortodox sustine ca doar ortodoxia este mantuitoare, aceasta nu inseamna ca are pretentii excesive, ca se crede mai bun decat altii, ca-i considera mai pacatosi pe altii sau mai stiu eu ce.
Doar exprima o realitate: ortodoxia este invatatura adevarata, neschimbata de milenii, calea dreapta spre mantuire.

Revenind la "calauzire": dincolo de datoriile crestinului, orice nelamurire se desluseste impreuna cu duhovnicul. Si in general, pentru orice actiune intreprinsa este bine sa se ceara sfatul si binecuvantarea dihovnicului.

(exemple despre ascultare, calauzire si urmarea lucrurilor facute fara binecuvantare exista relatari multe in traditia bisericii, dar nu mai caut acum sa postez pentru ca incep sa am impresia ca ce se cauta este cuvantul dulce auzului, nu cel adevarat)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 20:17:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Multumesc pentru link.

Unii pe altii se hulesc.

Cred ca se inseala.
Este părerea ta și nu am de gând să stau să mă contrazic cu tine cine pe cine hulește. Filmul ți l-am dat spre a înțelege...dar se pare că nu ai înțeles.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 20:28:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu s-a deviat deloc de la subiect...însă se pare că tu cauți să auzi numai ceea ce ti-ai dori tu să auzi...în rest văd că ești incomodată. Duhovnic ai?
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 20:36:37
Junior Member

Implicit

Citat:
Nu s-a deviat deloc de la subiect...însă se pare că tu cauți să auzi numai ceea ce ti-ai dori tu să auzi...în rest văd că ești incomodată. Duhovnic ai?
Da am duhovnic.. si ma inteleg foarte bine cu el.. este o persoana deosebita .. daca asta crezi ovidiu te rog sa te abtii.. sincer nu stii ce e in inima mea .. chiar nu mai am nevoie sa ma iei tu la rost si sa vezi cat la 100% sunt ortodoxa..
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 21:01:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Da am duhovnic.. si ma inteleg foarte bine cu el.. este o persoana deosebita .. daca asta crezi ovidiu te rog sa te abtii.. sincer nu stii ce e in inima mea .. chiar nu mai am nevoie sa ma iei tu la rost si sa vezi cat la 100% sunt ortodoxa..
Părerea mea personală este că problema nu ți-o vei rezolva aici pe forum ci prin spovedaniea deasă la duhovnic, prin post și rugăciune. Cât despre concluzia pe care ai tras-o, îți aparține și nu am ce să comentez - scopul concluzei mele este mulllt mai departe de a vedea cât ești tu de ortodoxă. Eu unul nu te iau la rost, nu am de ce...și nu sunt măsură, însă concluzia mea nu ar trebui să te afecteze atâta timp cât nu te încadrezi în ea.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 21:09:41
Junior Member

Implicit

Citat:
Părerea mea personală este că problema nu ți-o vei rezolva aici pe forum ci prin spovedaniea deasă la duhovnic, prin post și rugăciune. Cât despre concluzia pe care ai tras-o, îți aparține și nu am ce să comentez - scopul concluzei mele este mulllt mai departe de a vedea cât ești tu de ortodoxă. Eu unul nu te iau la rost, nu am de ce...și nu sunt măsură, însă concluzia mea nu ar trebui să te afecteze atâta timp cât nu te încadrezi în ea.
Nu am spus ca dupa discutia de pe forum ma voi convinge.. nu am venit aici sa imi descopar religia am venit doar sa vorbesc.. sa discut cu alte persoane problema mea...pareri sa vad ce ar face altii in locul meu.. pentru ca m-am panicat si am fost trista si nu aveam cu cine sa vorbesc.. cineva din exterior care nu ma cunoaste o parere impartiala.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni doar sa comunic.. sa spun problema unei tinere.. daca citeai mai atent am vorbit si de alte lucruri.. gen dorinta de a avea mai mult interes din partea preotilor pentru noi tinerii si sa nu se rezume totul doar la spovedanie... In fine dupa ce ti/am auzit modul cum vorbesti cu mine.. faptul ca eu vreau doar s aud ce imi place chiar imi pare rau ca am postat mai bine imi vedeam de treaba mea.
Dar ma bucur ca am gasit si persoane care au adus informatii despre religia mea insa fara sa ma judice.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni nu imi sta in fire.. daca ai ceva contra mea mai bine abtinete ti/am spus
Doamne ajuta
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16