![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu - vorbeam despre postul alimentar
Dar eu am inteles ca la Adam si Eva era vorba de neascultare. In articolul pe care l-am gasit eu (cu Sf. Vasile - Omilii la Post) asa se explica. Tu ai citat asta cu Adam si Eva mai intai si eu am gasit apoi articolul. Tot acolo spune si partea ca nu este asa important postul alimentar daca restul nu facem. Nu eu o spun, ci altii. Nu le caut cu lupa pe forum. Le vad, mai ma uit. De data asta citeam cu totul alt fir (nu despre post)si m-a socat o fraza despre cascavalul de post care contine cazeina si nu-i de post totusi. Si de aici deruta. Postul alimentar are o anumita importanta pentru mine, dar nu absoluta. Am intrebat pe preotul meu - si el zice la fel. Nu poate opri un om de la Sf.Impartasanie daca este bun crestin (prin fapte), dar nu poate tine post alimentar din diferite motive. Iar eu ma stradui sa tin. Nu m-as putea duce sa ma impartasesc altfel. Si de aia nu mi se pare corect sa te duci sa te impartasesti la fiecare Sf. Liturghie. Ma rog, exista dezlegari. Imi pare rau ca la vremea respectiva nu l-am intrebat pe par. Galeriu. Ma rog, ma retrag. Nu mai are rost discutia. S-a ajuns deja la rautati fara motiv.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
"Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!" Pai cum adica sa le stapaneasca? Sa le manance! Altfel la ce ar mai folosi stapanirea? Calu inteleg ca sa il puna la arat si la tras caruta,boul si magarul la fel,pisica pentru soareci,cainele pentru a-i apara curtea etc. Dar pestii?? Pasarile?? De ce sa stapaneasca omul gainilie de exemplu? Pentru ce in afara de carne si oua? Acum sa nu imi ziceti ca pentru fulgi ca sa bage in perna... Last edited by Raoul; 01.10.2012 at 19:17:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...373#post473373
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Le-am incercat si eu o scurta bucata de timp-nu neaparat in posturi ci pe drumul meu de a deveni vegetariana.Decat sa mananc amestecul ala de coloranti,emulgatori,potentiatori de arome si fel de fel de fibre necunoscute mai bine as manca niste halci de carne,cred ca ar fi mai cinstit. Apoi in post,mai este si problema trisatului.Cat de cinstit esti cu tine insati?Faptul ca inlocuiesti carnatii de porc cu carnatii vegetali,cascavul pur cu unul vegetal,la fel si frisca si altele nu inseamna decat ca tii un post"expertiza de laborator"(unde moleculele de provenienta animala nu sunt confirmate),defapt nu vrei sa renunti la nimic care-ti place ci vrei sa-l inlocuiesti cat mai convenabil pt tine cu putinta.;ori postul este prin excelenta un sacrificiu,un act intim intre tine si Dumnezeu(ca de altfel si milostenia si rugatul). Verisoara mea mi-a povestit un caz dubios,insa deosebit de hilar prin valoarea mesajului.Prietena ei cea mai buna,casatorita,obisnuia ca in posturi sa-si excite manual sotul,zicand:"nu ai voie sa te culci cu sotul,dar ai voie sa pui mana,arata-mi in Biblie unde scrie ca nu ai voie??"....... Deci vedeti,ca pe marginea postului si a interdictiilor,oamenii vor gasi intotdeauna cai mai scurte sau mai lungi pt a trisa,fie ca interpreteaza ideile mot-a-mot,fie ca se agata cu scrupulozitate de componente si ingrediente. Faptul ca in post s-a renuntat la produsele de origine animala are trei aspecte in viziunea mea: -satietatea si urmarile ei(reactiile chimice date de secretiile biliare la grasimile si proteinele de origine animala) -intinarea trupului cu sange(care contine hormoni si mesaje specific animalelor)-de aici paralela cu indivizii care au un comportament animalier,grosier(pana la urma esti ceea ce mananci si bei,de aceea nu am auzit de sfinti alcoolici,depravati sau mancai) -sacrificiile altor fiinte pt placerea ta egoista(consumul de carne ca si placere;existenta altor popoare vegetariene contravine ideii ca omul nu poate trai fara proteine de origine animala!!!!)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Încearcă să mai găsești și alte explicații. Explicația pe care tu o dai, este una care îți convine ție. Asta nu îseamnă că e cea mai bună părere. Nu are asesns să ne contrazicem. Am mai dus eu muncă de convingere cu tine...atunci se pare că ai înțeles. Acum văd că ești de altă părere. Îți recomand totuși să apelezi la un călugăr înduhovnicit care să-ți explice mai bine. Eu încă nu am întâlnit călugăr care să-ți recomande carnea, adică să spună că e obligatoriu să mănânci carne. Din contră ei spun că dacă poți și ești pregătit este foarte bine să o faci, adică să abții cât poți de la mâmcarea de dulce. Apropo ortodoxia este o continuă asceză, nu este numai un simplu etalon după care să te ghidezi și să spui "gata am ajuns unde trebuie, acum fac lucrurile bine, nu mai am nimic de făcut". Vezi viețile Sințlor Părinți, ai multe exemple de urmat. Nu-mi veni cu ideea că ei au fost sfinți sau călugări, că nu ține. Ei au fost oameni ca și noi, așa cum ei prin rugăciune și post, cu ajutorul lui Dumnezeu au putut, așa poate fiecare dintre noi. Trebuie numai să și vrem. Nu încerc să te conving și nici nu aștept vreun răspuns. Te rog nu te supăra, avem idei diferite.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai fost tare aici. :) Cum să mănînce vegetarienii lapte și ouă?!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vegetarienii mananca si oua si lactate. http://www.dex-online.ro/vegetarian/cauta/ Veganii sunt aia care nu mananca nimic animal, deci nu mananca nici lapte si nici oua. http://ro.wikipedia.org/wiki/Veganism Nu stiu de ce, dar in dictionarele online n-am gasit termenul. Aici sunt date diferite forme de vegetarianism: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu am sesizat prima data comentariul tau,dar nu am vrut sa restabilesc logica pt a nu te supara(sa nu crezi ca este ceva personal). In lb.romana"vegetarian"defineste o persoana care se hraneste exclusiv cu produse de origine vegetala.Apoi mai exista si alte variante:ovo-vegetarian(acea persoana care se hraneste cu vegetale dar si cu oua) sau lacto-vegetarian(acei vegetarieni care includ in hrana lor si produse lactate),sau ovo-lacto-vegetarienii. Este incorect dictionarul gasit online care defineste un vegetarian ca si consumator de lactate si creeaza confuzie,mai ales ca deja exista un cuvant pt asta: lactovegetarian!!!! In lb.engleza lucrurile se complica putin. Ca definitie"vegetarianism-ul"inseamna doar abtinerea de la consumul de carne(toata carnea chiar si pestele si alte derivate marine). Cei care practica vegetarianismul strict,fara alte derivate de origine animala(lactate,oua si uneori miere)se numesc "vegani".
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 12.10.2012 at 23:07:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Si noi ne intrebam.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Produse de igiena | Florin-Ionut | Postul | 104 | 24.05.2021 11:40:11 |
Omul-animal, e posibil,oare ???!!! | guardian knight | Generalitati | 8 | 17.12.2011 20:53:22 |
produse bio Life-Care | arifa | Generalitati | 5 | 31.08.2010 18:43:02 |
Omul cel mai feroce animal de pe Terra | elenavioletacocos | Generalitati | 74 | 03.12.2009 15:16:48 |
|