Citat:
În prealabil postat de ioanna
Un om care e crestin (indiferent care denominatiune) crede in Dumnezeu, "Facatorul cerului si al pamantului, a tuturor celor vazute si nevazute", deci are o viziune creationista asupra lumii, chiar daca leaga o teorie stiintifica (cum e evolutionismul) de un principiu superior ei, dandu-i un sens spiritual si conferind invataturii o valoare simbolica sau neaga teoria respectiva. Viziunea sa tot creationista e, din moment ce e om credincios si nu ateu.
|
De cand orice dominatie accepta crezul? Care crez? Cel catolic sau cel ortodox? (sper ca stii despre ce vorbesc), cel din Niceea (325) sau din Constantinopol (381)? (
http://en.wikipedia.org/wiki/Nicene_...d_Creed_of_381 )
Indiferent daca orice crestin ar accepta Crezul in esenta, interpretarile asupra textelor sfinte si a crestinatatii s-a schimbat odata cu observatia lumii inconjuratoare.
Ca sa zic de ce este gresita definitia ta, este ca a fi crestin este diferit de pozitiile teologice ale bisericii primelor secole. A fi crestin pur si simplu inseamna urmas al lui Hristos:
Citat:
A Christian is a person who adheres to Christianity, an Abrahamic, monotheistic religion based on the life and teachings of Jesus of Nazareth as recorded in the Canonical gospels and the letters of the New Testament. "Christian" derives from the Koine Greek word Christ, a translation of the Biblical Hebrew term Messiah
|
Sursa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian
Daca definitia este ca orice ortodox accepta Crezul, si vrea sau nu vrea trebuie sa puna undeva cuvantul "creatie" in vederea lui asupra realitatii, tot nu implica ca aceasta creatie este literala.
Indiferent de perspectiva dvs. asupra crestinatatii mele, creatia in sens simbolic este in acelasi fel in care Domnul Iisus este miel, este larg acceptata in lumea academica.
Probleme insa raman pentru cei ce neaga Teoria Evolutiei si in cele mai multe cazuri nu ataca cel putin in cazul in care ei stiu ca au o pozitie gresita a oponentului (asa cum v-am dat referinta pe acest sit). Desi ei poate vor fi salvati, ei cu siguranta incalca porunca a IX-a (sa nu marturisesti stramb) daca publica informatii ce nu-s adevarate despre stiinta.
De asemeni, a ascunde stiinta, deoarece anumiti oameni vor putea deveni "idolatri ai stiintei" si vor pierde perspectiva ortodoxa sau crestina in general tot mi se pare gresita, deoarece daca fiul meu ar vedea un ortodox, si acest ortodox mi-ar zice ceva fiului meu despre Ortodoxie, dumneavoastra nu ati considera ca ar fi corect ca eu sa imi opresc fiul meu sa cunoasca Adevarata Credinta, ce considerati ca Ortodoxia o sustine, dar nu vedeti apropiat ca cineva ce dezbate un punct de vedere adevarat si neutru fata de Ortodoxie (dar ce nu e neutru de perspectiva dumneavoastra asupra Ortodoxiei).