Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2010, 09:40:03
Scotianul
Guest

Talking

E nu se leaga...acu,logic,fiecare isi apara punctul de vedere da daca tu vezi in I Corinteni 11:23-29 filosofie>esti in aer amice.Cu traseu in picaj descendent.
Vechi 02.07.2010, 09:45:57
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

citand postarile vostre, atat ale ortodocsilor cat si ale neoprotestantilor, reiese fara echivoc diferenta teologica fundamentala intre noi.

Trebuie sa acceptam aceasta realitate si anume ca noi ortodocsii marturisim ca ne impartasim in chip real cu trupul si sangele Domnului Iisus Hristos (care sunt bininteles indumnezeite), iar voi sustinei ca painea si vinul sunt doar simboluri.

Pentru noi ortodocsii aceasta este singura cale spre viata vesnica, intrucat doar trupul lui Hristos este datator de viata. Omul este trup si suflet, deci are nevoie si de o hrana trupeasca (materie) pentru a exista vesnic .
In tot Universul, NUMAI Trupul si sangele Domnului Iisus Hristos este aceasta hrana trupeasca adevarata pentru om (adica care este vesnica si nu pieritoare cum este mancarea noastra de zi cu zi, care se descompune in "pamant-ul" din care a fost facuta), intrucat Domnul insusi spune:
"pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. " Ioan 6,51
pentru ca
"Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci." Ioan 6,51

Reprezentantii credintelor neoprotestante trebuie sa inteleaga ca aceasta intrebarepe care si-o pun ei astazi, anume "cum sa mancam trupul lui Hristos in sens real (nu simbolic)?" nu este noua, si-au mai pus-o si iudeii care traisera minunea inmultirii painlor...
"Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac. " Ioan 6,52-58

Hristos este deci foarte clar cand spune ca trupul Sau este singura mancare (trupeasca) adevarata pentru om, singura care asigura viata, pentru ca repet omul este trup si suflet, iar hrana spirituala o ia din Sfanta Scriptura in Duhul Sfant, iar hrana trupeasca (cea adevarata) este Sfanta Impartasanie (cu adevarat trupul si sangele Domnului).

Profetia mesianica din psalmi "nu vei lasa sufletul Meu in iad, NICI TRUPULUI MEU SA VADA STRICACIUNEA" Psalmul 15,10 (adica descompunerea firasca a trupului omului, in pamant, atunci cand moare), subliniaza foarte clar ca doar trupul Domnului este singura materie vesnica si deci este singura care asigura hrana trupeasca adevarata pentru om.

De aceea tot psalmistul ne indeamna in Duhul Sfant "gustati si vedeti ca bun este Domnul" Psalmul 33,8. Gustul se refera la ceva fizic evident, caci gustul este unul din cele 5 simturi trupesti ale omului! deci este clar o indemnare la Sfanta Impartasanie.

Si ca sa nu lungim mai mult cuvantul... va rog sa intelegti ca noi ortodocsii suntem cei care urmam, care traim intocmai marturisiriea Sfintilor Apostoli care nu au plecat de langa Hristos asa cum au facut ceilati care ziceau
" Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?
Iar Iisus, știind în Sine că ucenicii Lui murmură împotriva Lui, le-a zis: Vă smintește aceasta? "

Hristos ne indeamna sa nu ne smintim ci sa acceptam realitatea si astfel, noi ortodocsii ramanem langa Hristos pentru ca nu doar am crezut ca EL este viu si ca ne unim cu EL in chip real in Sfanta Impartasanie... ci si cunoastem aceasta:
" Și de atunci mulți dintre ucenicii Săi s-au dus înapoi și nu mai umblau cu El.
Deci a zis Iisus celor doisprezece: Nu vreți și voi să vă duceți?
Simon Petru I-a răspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vieții celei veșnice.
Și noi am crezut și am cunoscut că Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu. " Ioan 6,66-69

Slava Tie Iisuse Hristoase, Dumnezeu adevarat si om adevarat!
Vechi 02.07.2010, 10:01:07
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul

... Ca sa nu mai spun ca nasii au divortat, el avea amanta, ea era betiva....Adica cei care ar fi trebuit sa ma conduca pe calea credintei...
De aia ai ajuns sectar.
Vechi 02.07.2010, 10:05:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu, nene, trebuie sa stam in fata televizorului, sa ne uitam la telenovele si sa spargem seminte. Cand ne plictisim mai ne luam de ceva sectari. Sau am putea sa-l vestim la cei 90% dintre ortodocsii care nu stiu cu ce se mananca ortodoxia si de care ne dezicem imediat zicand ca nu sunt traitori ca noi...
Desigur, daca au nevoie ar trebui sa caute, nu? Ce ne intereseaza pe noi? Ei cauta, saracutii, dar negasind pe nimeni care sa le dea raspunsuri ajung inevitabili la sectari. Din nou vei zice ca asta e problema lor, ca nu au fost credinciosi...Normal ca nu au fost credinciosi, de aceea cautau credinta, dar noi cum am fost daca ne-a pasat mai mult de ce face Mauricio si Maria decat de semenii nostri?

Eu imi fac mataniile in liniste , plus 50 de cruci pe zi, merg la spovedanie si il incarc pe preot cu pacatele mele facute zilnic...si sunt credincioasa. Restul...duca-se... Asta inseamna credinta?
Si ce inseamna credinta in viziunea penticostala? Ce faci tu pe forumul acesta?
Vechi 02.07.2010, 10:14:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Intrebarea mea nu are nici un scop ascuns, pur si simplu nu pot sa imi explic cum putea fi Hristos prezent fizic dar sa se considere ca de fapt trupul Lui nu era acela ci painea.
Asta este problema ta. Si vrei sa inveti si pe altii.

Ce Evanghelie mai vestesti, cand nu poti sa o explici? Orb pe orb...
Vechi 02.07.2010, 10:15:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu le-a spus ÎNAINTE de Cină, ci cu mult înainte de Cină. Iar întrebarea rămâne, evidențiind absurdul dogmei ce autorizează practici antropofage. Nu ai reușit încă să răspunzi la acea întrebare...
E o Taina.
Vechi 02.07.2010, 10:18:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Si ce inseamna credinta in viziunea penticostala? Ce faci tu pe forumul acesta?
Nu cred ca te intereseaza viziunea penticostala.

Credinta in viziunea lui Hristos inseamna ceea ce facea El si apostolii. Studiaza.
Credinta inseamna sa cunosti vocea Pastorului cel bun si sa mergi dupa El in fiecare zi, sa faci totul pentru El si sa nu-ti mai pese de confortul tau. Sa te sacrifici si sa cauti neincetat sa-L faci sa se bucure. Credinta inseamna sa nu mai fii al tau, ci al Lui.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.07.2010, 10:22:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e o dovada clara ca Hristos a folosit painea si vinul ca pe niste simboluri.
Asta este o dovada clara ce esti prost.
Vechi 02.07.2010, 10:24:44
Scotianul
Guest

Arrow ca sa concluzionez

Zorobabel:Faza este simpla:momentul poate fi vazut dpdv analitic si logic(este cam stupid sa facem asta>trebuie sa recunosc)sau il poti accepta pe sistem(de ex) ortodox(ca o traire a Credintei).Eu cred ca Mantuitorul nu putea sa vorbesca,in acel moment,metaforic pt ca ne unea pe toti in mantuire prin Trupul si Sangele Sau.De aceea s-a si adresat clar.Daca ar fi fost metaforic si-ar fi contrazis esenta.Pai atunci ar fi trebuit sa spuna,,Luati si mancati ca si cum ar fi trupul meu si sangele meu o sa va mantuiti tot metaforic pt ca de fapt ati baut vin si ati mancat paine”.Aici logica mea inclina spre argumentul ortodox.

Ca sa fiu si mai precis>vom vedea la final.Fiecare si-a ales un drum si trebuie sa aiba demnitatea sa inteleaga ca vom raspunde pt deciziile noastre.Am trait cum am vrut si apoi va veni Judecata.Altceva mai bun si sincer nu pot sa-ti spun.Prefer sa fiu sincer(mai ales ca nici eu nu sunt ortodox) decat politicos mai ales in asemena situatii.Daca ortodocsii au dreptate(repet:analizez fiecare argument) pt noi(noi 2 de ex), cei care intr-un fel sau altul am nesocotit asta, s-ar putea sa se aplice o replica din filmul Road to Perdition(ce ironie in titlu..):

There's only one guarantee, none of us will see Heaven.
Vechi 02.07.2010, 10:28:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu cred ca te intereseaza viziunea penticostala.

Credinta in viziunea lui Hristos inseamna ceea ce facea El si apostolii. Studiaza.
Credinta inseamna sa cunosti vocea Pastorului cel bun si sa mergi dupa El in fiecare zi, sa faci totul pentru El si sa nu-ti mai pese de confortul tau. Sa te sacrifici si sa cauti neincetat sa-L faci sa se bucure. Credinta inseamna sa nu mai fii al tau, ci al Lui.
Nu care cumva credinta insemna pentru tine, sa fi, inainte de toate, penticostal?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42