![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu intelegeti lucrarea Duhului Sfant in mijlocul crestinilor carismatici eu v-as sfatui sa nu va mai impovarati cu pacate.
Dupa cum bine stiti, fariseii din timpul Domnului Isus au afirmat ca nu Duhul Sfant lucreaza prin El ci duhuri rele. Iar Mantuitorul a spus ca ceea ce fac ei se numeste „Hula impotriva Duhului Sfant”. Fiti intelepti si vorbiti mai prudent cand aveti de-a face cu lucrari despre care nu aveti habar sau le cunoasteti superficial. E sfatul meu spre binele vostru. Traia in timpul apostolilor in invatator al Legii care a avut o luare de pozitie foarte cumpatata: „ dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu.” |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu va indemn sa alergati la Hristos si la Invataturile Lui. La Duhul Sfant si la lucrarile Lui. Colorate sau necolorate. Nu noi dam instructiuni Duhului Sfant ce culori sa aibe lucrarile Lui. El decide. Iar pe proorocii mincinosi ii vom deosebi dupa roadele lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Recomand cartea "Religia viitorului" de Serafim Rose, care combate mai multe erezii, inclusiv mișcarea harismatică. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Capitolul este foarte întins, ar fi bine să îl citiți în întregime. Deoarece nu pot posta tot, mă voi limita la câteva mărturii: 1. "Un tânăr din Leicester (Anglia) povestește următoarele: Prietenul lui și cu el se convertiseră de câțiva ani, când într-o zi au fost invitați la întâlnirea unui grup de vorbitori în limbi. Atmosfera întrunirii i-a prins și ulterior s-au rugat ca să primească noua binecuvântare și botezul în Duhul Sfânt. După o rugăciune intensă au simțit cum ceva fierbinte se înstăpânește peste ei. Simțeau o exaltare interioară. Timp de câteva săptămâni și-au trăit cu entuziasm senzațiile, ale căror valuri însă cu timpul au început să scadă. Tânărul a remarcat în schimb că îi pierduse orice dorință de a mai citi Biblia și de a se mai ruga. Analizându-și experiența în lumina Scripturii, și-a dat seama că nu este de la Dumnezeu. Întorcându-se, s-a pocăit și a dat toată întâmplarea pe față... Prietenul lui însă a continuat să frecventeze cercul "limbilor", ceea ce practic l-a distrus. La ora actuală nici nu-l mai preocupă ideea de a viețui ca un creștin" (Koch, p. 28). 2. Doi pastori protestanți s-au dus la o adunare de rugăciune "harismatică" ce avea loc într-o biserică presbiteriană din Hollywood. "Mai înainte am căzut amândoi de acord ca, de îndată ce vom auzi pe primul ins vorbind în limbi, să ne rugăm amândoi cam așa: "Doamne, dacă acest dar este de la Tine, binecuvântează pe fratele, iar dacă nu este, fă-l să înceteze și să nu mai poată vorbi în limbi în prezența noastră". Întrunirea s-a deschis cu rugăciunea unui tânăr, după care toți au putut începe să se roage. O femeie a început să se roage într-o limbă străină, fluent și fără nici o ezitare. Nimeni nu a tradus. Părintele B. și cu mine am început să ne rugăm în taină așa cum conveniserăm. Și ce s-a întâmplat? Nu a mai vorbit nimeni în limbi, deși în grupul acela toți, cu excepția unui arhitect, vorbeau curent în limbi necunoscute". (Koch, p. 15). Să nu pierdem din vedere că, în lipsa solidarității de credință de tip mediumistic, fenomenul nu se manifestă. 3. "O femeie din San Diego, California, a venit la mine să-mi ceară sfatul. Mi-a povestit ce lucru îngrozitor i s-a întâmplat cu ocazia unei activități misionare purtate de un membru al mișcării "limbilor". S-a dus și ea la întrunirile lui în care acesta vorbea de necesitatea vorbirii în limbi și odată după cuvântare a rămas mai la urmă, îngăduind ca respectivul să-i pună mâinile pe creștetul ei spre a o boteza în Duhul și întru vorbirea în limbi. În clipa aceea a căzut la pământ inconștientă. Când și-a revenit, era pe jos și gura și se mișca automat, deschizându-i-se și închizându-i-se, fără să poată scoate însă nici un sunet. Era înspăimântată. În jurul ei stăteau în picioare un grup de adepți ai evanghelistului aceluia care exclamau: "O, soră, ce minunat ai vorbit în limbi! Acum ai cu adevărat în tine pe Duhul Sfânt". Victima acestui așa-zis botez s-a vindecat până la urmă și nu s-a mai dus niciodată la astfel de întruniri. Când a venit la mine pentru sfat, încă mai suferea de pe urma efectelor acestui "botez spiritual" (Koch, p. 26). 4. Un creștin ortodox din California povestește despre întâlnirea pe care a avut-o cu un pastor "plin de duh", aderent împreună cu reprezentanți de frunte catolici, protestanți și penticostali, la platforma comună a "renașterii harismatice", a vorbit în limbi timp de cinci ore și a folosit toate artificiile (psihologice, hipnotice, de "punerea mâinilor") pentru a induce în cei prezenți dorința de a primi "botezul Duhului". A fost o scenă penibilă și îngrozitoare. Când și-a pus mâinile peste prietena noastră, ea a început să scoată niște sunete guturale, să geamă, să plângă și să țipe. Misionarul era foarte încântat de toate acestea. Zicea că fata suferă pentru ceilalți și că se roagă pentru ei. Când și-a "pus mâinile" pe capul meu, am avut presentimentul unui rău real, palpabil. În "limbile" lui se amestecau totuși și cuvinte în engleză: "Ai darul profeției, o simt. Deschide-ți doar gura și se va rosti de la sine. De ce blochezi Duhul și nu-l lași să vorbească?" Cu mila si ajutorul lui Dumnezeu mi-am ținut gura închisă, căci sunt sigur că dacă aș fi vorbit, altcineva s-ar fi auzit prin mine" (comunicare personală). 5. Cititorii revistei "The Orthodox Word" (Cuvântul ortodox) își amintesc de "privegherea" organizată de Arhidioceza siriană antiohiană a New York-ului, la convenția sa de la Chicago, din august 1970, la care, după ce s-a creat o atmosferă paroxistică de sentimentalism și emoție, unii tineri au început să "depună mărturie" despre cum îi mișcă pe ei "duhul". Dar multe alte persoane care s-au aflat acolo au relatat după aceea că atmosfera era "apăsătoare și plină de presimțiri rele", "paralizantă și malefică" și că numai cu rugăciunile Sf. Gherman al Alaskăi, a cărui icoană se afla în acea încăpere, s-a putut risipi acea atmosferă și o dată cu ea întreaga adunare (O.W., 1970, nr. 4-5, pp.196-199). |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred orice povesti.
Am trait eu insumi experienta Botezului cu Duhul Sfant. Este extraordinar sa stii ca ii vorbesti lui Dumnezeu intr-un mod direct, prin Duhul Sfant si El te asculta de pe Scaunul Lui de Domnie. Sa simti bucuria inefabila a dragostei pe care Creeatorul si Mantutitorul tau o arata fata de tine. Nu am nevoie povestile dezamagitului „tânăr din Leicester (Anglia)”. Apostolul Petru era un pescar dezamagit care se trudise o noate intreaga si nu prinsese nimic. Domnul nu s-a lasat descurajat de cuvintele: „Învățătorule, toată noaptea ne-am trudit și nimic nu am prins...”. Hristos i-a spus atat: „Mână la adânc, și lăsați în jos mrejele voastre, ca să pescuiți” si miracolul s-a produs. Ca „tânărul din Leicester (Anglia)” a incurcat borcanele si a tras concluzii gresite, e treba lui, imi pare rau. Dar fie ca este primita cu deschidere, fie cu impotrivire , Lucrarea Duhului Sfant cuprinde mari multimi care traiesc bucuria descoperirii frumusetii Domnului. Si aceasta este foarte important intr-o lume plictisita de crestinism fad si intelectualism fara viata. Marturiile celor vindecati in mod supranatural, ale celor eliberati de demoni si de patimi grele, bucuria celor care experimenteaza darurile Duhului si, mai ales, multimile de oameni care il primesc pe Hristos in urma predicilor inspirate de Duhul Sfant, marturisesc cu mai multa putere decat impotrivirile sterpe ale celor care nu cunosc experienta umplerii cu Duhul Sfant. Exista desigur in miscarea carismatica falsuri si imitatii. Au existat dintotdeauna in crestinism. E necesar sa trecem dincolo de unele manifestari aiuristice pe care le vedem prin filmulete, sa ne uitam in Biblie, in viata Bisericii Primare si sa experimentam viata in Duhul asa cum o vedem manifestandu-se in paginile Noului Testament. Ema Simona, tu asa experimentezi lucrarea Duhului Sfant in viata ta? Se manifesta Duhul Sfant in tine asa cum citesti ca lucra El in Faptele Apostolilor? te intreb daca experimentezi lucrarea Duhului in maniera ortodoxa, nu carismatica.... Experimentezi darurile Duhului? Crezi ca ele se manifesta si astazi? Sau vii cu vesnicele explicatii „nu e pentru noi”, cu teorii savante de ce tu nu si de ce in cazul tau nu se mai poate face nimic... Cunoasterea superficiala si graba de a infiera lucrarea Duhului Sfant este o atitudine pe care nu v-o recomand. A cauta sa dobanditi Duhul Sfant va indemn din toata inima. |
|
||||
|
||||
![]()
Creștinismul e fad, deci Hristos e... Doamne ferește! Ai grijă ce spui!
Da, Duhul lucrează din plin, îi cunosc dulceața. Ortodoxia e plină de Duh Sfânt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
O să căutăm să dobîndim Duhul Sfînt în Biserica lui Hristos, nu la secta voastră penticostală, sau la alte secte cuprinse de fel și fel de duhuri și de puteri. |
|
||||
|
||||
![]()
Și aici sunt aspecte cu totul diferite.
Penticostalii repetă ore în șir, mecanic, un cuvânt prestabilit, pînă intră într-o stare de semitransă, carismaticii cad pe spate bolborosind în limbi, când sunt atinși pe frunte. Niciunii nu primesc ceea ce apare în Scripturi, Duhul dat celor care ascultă de Domnul. Fiecare face ceva, are o rețetă, pentru a primi bolborosirea. Dacă matale nu ”stăruiai” cu repetarea mecanică, și te rugai simplu, normal, nu ai fi vorbit niciodată în limbi. Milioane de oameni, de sute de ani, se roagă foarte mult și duc o viață exemplară, dar cu toate acestea nu au vorbit și nu vorbesc în limbi. A trebuit să vină anul 1906 pentru a fi redescoperit montanismul, vechea erezie a vorbitorilor în limbi din antichitate. Tu zici că ai vorbit în limbi, după ce ai stăruit. Dar ai făcut asta, pentru a fi acceptat în comunitatea penticostală, cu scopul precis de a vorbi în limbi. Nu nu te-ai rugat lui Dumnezeu ci ai făcut exerciții pentru a prinde limbile prin încurcarea limbii, rostind un cuvânt, se induce o stare de semi-transă. |
|
|||
|
|||
![]()
Alergăm și o să alergăm la Hristos și la învățăturile Lui, la Duhul Sfînt și la lucrările Lui în sfînta Biserică Ortodoxă a lui Hristos, și nu la dvs la secta penticostală sau la altă sectă. Ba mai facem și studii teologice și biblice aici în sfînta Biserică Ortodoxă, NU la dvs la sectă. Ați înțeles ?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|