|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
"Interdicția" era cu privire la carnea jerfită idolilor, carne ce era adusă la makellon. Pavel elimină această restricție (ce oricum nu era de natură biblică). La makellon nu se aducea carne de "viermi, gândaci și șobolani" - cum generic am denumit animalele necurate.
|
|
|||
|
|||
În povestirea potopului. Noe era credincios Domnului și cunoștea distincția dintre animale curate și necurate .
|
|
|||
|
|||
Citat:
Petru a primit viziune ca poate sa le manance pe cele necurate. Evreii primisera porunca sa nu le manance pe cele necurate. Dar inainte de legea mozaica, de unde stim ca dobitoacele necurate trebuiau evitate de la hrana? |
|
|||
|
|||
Mai mult decât atât! Nici nu mânca carne!
Citat:
trebuiau evitate și de a le pune pe altar. E o chestiune de principiu! |
|
|||
|
|||
Noe nu manca carne. Nu la el m-am referit, ci la cei pana in Legea mozaica, in perioada Potop-Lege.
|
|
|||
|
|||
Dacă cei din timpul lui Noe cunoșteau distincția animale curate/animale necurate, avem vreun motiv să credem că aceasta s-a pierdut până la apariția evreilor și până la apariția lui Moise?
|
|
|||
|
|||
Citat:
Apropo, penticostalii mananca porc, cum mai pot fi ei fratii dumneavoastra? mancand porc, devin necurati. Sunteti frate cu necuratii? |
|
|||
|
|||
Genesa (Facerea) 9
1. Dumnezeu a binecuvantat pe Noe si pe fiii sai si le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul. 2. S-apuce groaza si frica de voi pe orice dobitoc de pe pamant, pe orice pasare a cerului, pe tot ce se misca pe pamant si pe toti pestii marii: vi le-am dat in mainile voastre! 3. Tot ce se misca si are viata sa va slujeasca de hrana: toate acestea vi le dau, ca si iarba verde. 4. Numai carne cu viata ei, adica sangele ei, sa nu mancati. de aici eu concluzionez ca mancau si din cele necurate, din moment ce Dumnezeu le spune sa manance tot ce misca si nu le pune in vedere ca cele necurate trebuie evitate. |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Așa cum Dumnezeu l-a învățat pe Petru că cei de altă confesiune nu sunt necurați, așa ne învață și pe noi. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 21:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 08:01:32 |
|