![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In orice caz, raspunzand la intrebarile dvs: NOTA* in speranta ca ati citit scurtul rezumat. Intrebarea a treia - 2 Geneze, 2 Creatori, 2 Creati. Pimul Creator, prima creatie vine de al Dzeu, prin Cuvant. Dumnezeu a zis si a fost, a creat spatiul, timpul si materia (aici se includ toate cele). In prima creatie Dumnezeu a creat omul-spirit (dupa chipul si asemanarea sa) cu puteri creative si i-a dat in stapanire creatia divina. Acest om-spirit a cazut in mandire si si-a facut propria creatie (cu ajutorul puterilor cu care a fost investit in Geneza 1), astfel avem Geneza 2, o creatie inferioara a omului creat in Geneza 1 (insasi linia narativa sustine asta). Lucifer nu a fost alungat, a fost lasat sa traiasca in prostie, mandrie si aroganta... departe de Dumnezeu Tatal. Aceasta a fost pedeapsa maxima. Astfel, Lucifer, respectiv creatorul din Geneza 2, a luptat acerb pentru a forta oamenii sa il idolatrizeze si sa il accepte drept unicul dumnezeu (vezi Vechiul Testament). Ulterior, Lucifer insusi si-a dat seama de aroganta, mandria si prostia sa, astfel s-a intors catre Creatorul sau, respectiv Dumnezeu. Dumnezeu in toata slava Sa, nu respinge pe nimeni. Daca ingerii sunt "fii lui Dumnezeu" peste tot in biblie, de ce Lucifer cel care odata era liderul lor (inainte de a cade in pacat) nu ar fi tot fiul Sau? Ba mai mult, chiar primul creat, cel mai frumos, cel mai iubit (asa cum se stie). Oare pilda fiului risipitor nu se regaseste in povestea asta? Sau pilda monedelor? Acum, apeland la logica umana si mai ales la filosofia greaca care e si fondatoarea acestei logici.. cum ti-ai putea ispasi pacatul trufiei, arogantei si ambitiei? Oare nu prin umilinta si credinta? Iisus insasi a sustinut asta si a venit drept cel mai umil dintre noi. Astfel a devenit Hristos, Unsul, Acceptatul, Recunoscutul. Tatal la botez in Iordan a spus: Acesta este fiul Meu (l-a recunoscut). ma lungesc si nu e cazul. V-am acordat cateva minute si am facut-o de dragul evolutiei prin cautare. |
Tags |
documentar, dumnezeu, iisuse hristoase, religie, teologie |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate cel mai bun documentar... | alexmatei | Teologie si Stiinta | 30 | 23.08.2011 15:50:26 |
Rugaminte catre preoti si mai ales profesori de religie | sophia | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 22 | 04.09.2009 17:14:57 |
documentar interesant | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 0 | 12.07.2009 23:28:16 |
Un documentar cum nu am mai vazut. | Luca_002 | Generalitati | 46 | 15.12.2007 00:53:54 |
|