![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Salutare... sper să nu creez neplăceri cu această postare...
Cum să mă "exorcizez" de faptul că îmi plac cântările catolice? Știu că au multe dogme ne la locul lor..eu chiar sunt un practicant al credinței mele ortodoxe... adică încerc să o practic pentru că nu mă pot lăuda ca fiind un bun creștin ortodox... însă îmi plac cântările lor (ale catolicilor),uneori mai particip la rugăciunile lor,însă nu mă rog cu ei deoarece nu îl simt pe Dumnezeu acolo... pur și simplu sunt oarecum atras de modul în care ei cântă.... sunt atras de ceva să mă duc acolo... cred că de michiduță... nu știu.. dar pur și simplu nu mă rog cu ei... doar ascult acele cântări... Însă am observat oarecum,că aparent, și doar acest lucru pare să îmi facă rău credinței mele ortodoxe... uneori mă întrebam oare credința mea este cea corectă? Însă ceea ce îmi dădea răspunsul la acesta întrebare este acel ceva care nu îl pot explica în cuvinte care se simte doar la Liturghia noastră ortodoxă.... Poate întrebările astea mi s-au născut pentru că am participat la slujbele lor... îmi amintesc că scria într-o carte că să nu dăm nici bună ziua ereticilor,nici să-i primim în casele noastre etc... (și acest lucru nu pentru că nu am fi iubitori de aproapele,ci după cum scria în carte)... pentru a nu primii în mințile noastre duhurile diavolesti care îi înșală pe cei aflați în erezie... Să fie oare acesta răspunsul la întrebarea mea? Cum să mă scap de a nu îmi mai plăcea cântările lor? |
|