Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.09.2014, 16:59:06
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit Cat de importanta este parerea celorlalti despre noi

Hai sa vedem daca am invatat sa scriem corect ( pe un alt forum mi a-a blocat un thread pentru ca userii s-au aratat nemultumiti, ba chiar au facut caterinca de faptul ca postarea initiala a fost prea lunga ai fara suficiente paragrafe si cu prea multe emoticoane; de fapt singurele pe care le stiu sunt :) si sau (:, nu stiu care din ele e cel corect)

Asa. Sa revenim. Nu aveti impresia ca atunci cand nu puteti sa rezolvati o problema care tine de profesia dvs, sau de datoria dvs de : parinte, sot/sotie, fiu/fiica, vecin, administrator de scara, primar, etc, etc, lumea , cei care depind de asta, inclusiv parintii, fratii, sotii, copii dvs proprii, nu va cred pe cuvant ca problema nu depinde de dvs si/sau de profesia dvs sa o rezolvati, ci cred ca ori nu va dati silinta in deajuns, ori nu sunteti suficient de bine pregatiti profesional, ori nu vreti pur si simplu sa-i ajutati, ori va e lene, nu aveti chef, etc...

Nu vi s-a intamplat sa v-o tranteasca in fata chiar proprii copii sau sotia ca nu vreti sa le luati un anume lucru, sa le faceti o anume pofta, de exemplu?

Cand eram la facultate, stiti ce ne-au invatat profesorii de acolo? Daca aveti un caz care va depaseste si nu-l puteti rezolva, trimiteti-l aici, la noi, si in felul asta veti fi si impacati, si acoperiti ca v-ati facut datoria. Si daca nici noi nu-l putem rezolva, inseamna atunci ca chiar nu se poate :). Dar cati dintre clienti chiar saluta, apreciaza pozitiv felul acesta in care credem noi ca ne-am facut datoria? Cei mai multi vor spune " un incompetent, m-a pus pe drumuri. E in cardasie cu aia de-acolo, sa imi ia cat mai multi bani". Si apoi mai sunt si colegi care din mandrie nu fac asta...sa nu zica cumva clientul exact ce-am scris mai sus...
Stiti ce mi-au spus ulterior niste colegi de serviciu, e drept cu pregatire inferioara?
E drept ca mi-am ales foarte gresit meseria, pt ca eu de copil fiind, daca se imbolnavea sau murea chiar si in filme vreun om sau animal, plangeam de ma topeam :); normal ca ulterior, daca vedeam ca chiar se intampla lucrurile astea pe bune si culmea-nu pot schimba nimic ( ba mai mult, nici fostii profesori, ducandu-ma la ei sa le cer sfatul, au dat din umeri neputinciosi, spunanad ca nu se mai poate face nimic), va dati seama ca istoria se repeta...si atunci stiti ce mi-au zis colegii, si prietenii? Ca poate am avut pile sau am dat spaga ca sa intru la facultate si sa iau examenele...

Acesta parere a lor a fost alimentata si de alti colegi, care s-au oferit ei, increzatori, sa rezolve ce nu reusisem noi, insa, cum era de asteptat, s-a dovedit foarte curand ca au fost doar vorbe in vant :). Ce mai conteaza, importanta e prima impresie si charisma pe care o degaji, dand clientului speranta si incredere, fie ea si falsa...( cum bine a zis Oreste " spune-le adevarul 90%, si te vor adora; spune-le 99%, si te vor rastigni")

Last edited by fallen; 04.09.2014 at 17:15:51.
Reply With Quote