![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Zilele trecute,la terminarea slujbei Canonului cel Mare dupa ce am fost miruita de preot si m-am inchinat la icoana Maicii Domnului am urcat la icoanele de pe catapetesma(asa cum faceam de obicei atat eu cat si majoritatea credinciosilor pentru a saruta icoanele,de fapt sticla care le protejeaza)acele care sunt de o parte si de alta a usilor diaconesti.
Cand am coborat m-au luat in primire trei preacucrnice surate si mi-au spus ca am facut un mare pacat deoarece preotul inca miruia in fata altarului si nu este voie mai ales pentru o femeie sa se afle acolo,sa se inchine la acele icoane . Este prima oara cand aud aceasta si merg de ceva timp timp prin biserici si manastiri. Daca intr-adevar am gresit as vrea sa stiu pentru a spovedi acest pacat. Last edited by dorinastoica14; 20.02.2010 at 14:24:29. |
|
|||
|
|||
![]()
nu-i este permis femeii sa intre in altar. dar pe solee oricine are acces. atat timp cat nu deranjeaza jlujba
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Mare pacat" fac cei care tot trag de maneca si atentioneaza pe unul si pe altul si nu-si vad de treaba lor mai ales in biserica. Cu ce ai pacatuit ca te-ai inchinat la icoane? Nu le mai baga in seama ca astea sunt in stare sa-ti spuna si ca mimica fetei nu e potrivita, ca nu-ti dai ochii peste cap, etc. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e vorba de pacat, fiecare biserica are ,,regulileŽŽ ei stabilite de ,,comitetŽŽ.
Legat de inchinarea la icoanele din fata, eu stiu e reguli universal valabile: daca a inceput Sf. Liturghie, nu mai este bine sa te inchini pt. ca sunt niste momente solemne care nu trebuie tulburate , iar a doua regula: nu se trece prin fata usilor imparatesti decat atunci cand te impartasesti. Restul asa ziselor reguli sunt exagerari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
In asta stau toate problemele, ma bucur ca ai remarcat. Din pacate, cateheza in aceasta directie nu prea se mai face, dar carti de TALCUIRI se gasesc peste tot. Si nu trebuie sa cunoastem lucrurile acestea din obligatie, ci pentru ca intelesul este atat de puternic, atat de viu, incat nu poti decat sa spui - de asta are nevoie sufletul!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
daca in acea biserica, enoriasii sunt povatuiti de preot, sunt bine indrumati, ii putem lua oricand de exemplu. si asa ar fi frumos...
eu vorbeam mai mult de o anumita delasare, de o lipsa de interes care ne poate duce de multe ori la gesturi necugetate, care nu sunt deloc firesti in cadrul Sfintei Liturghii. si lucrurile acestea nu le poti rezolva cu batul. ii spui unui om "mai, stai locului, taci din gura!", si el ce intelege? tace din gura, dar cu ce ramane? mintea tot ii fuge pe campiile necuratului. de aceea e nevoie de cunoasterea intelesurilor Sfintei Liturghii, pentru ca intelesurile sunt CUTREMURATOARE, iar acest binecuvantat "cutremur" caracterizeaza fiecare secunda din Sfanta Liturghie. trebuie doar sa ne informam, sa ne insusim aceste invataturi, sa incercam sa le traim, caci ele ne vor schimba. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica destul de usor sa fim papagali, nu?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa traiesti mai mult cu 14 ani | absolutep0wer | Generalitati | 4 | 11.06.2010 13:21:13 |
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? | alexdu | Generalitati | 22 | 24.02.2010 12:01:02 |
|