Aboneaza-te si afla in fiecare saptamana noutatile de pe CrestinOrtodox.ro
Site-ul oficial al Biserici Sfantul Anton - Curtea Veche din Bucuresti. Parohia Sf. Anton a fost construita pe zidurile fostei biserici, ca Biserica Domneasca la initiativa lui Mircea cel Batran.
Site-ul oficial al Manastirii Ciorogarla - Samurcasesti. Manastirea Ciorogarla a fost ctitorita de vornicului Constantin Samurcas si de sotia sa Zinca, in 1808.
Site-ul oficial al Manastirii Caldarusani. Manastirea Caldarusani a fost ctitorita in 1638 de Matei Basarab (1632-1654). Biserica Manastirii Caldarusani poarta amprenta Manastirii Dealu.
Biserica Buna Vestire, cunoscuta astazi si sub numele Biserica Tinerilor, a fost inceputa in 1863 de comunitatea greaca din Giurgiu, care a primit acordul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Parohia Aparatorii Patriei 1 are hramul Sfantul Nicolae. Piatra de temelie a Bisericii Parohiei Aparatorii Patriei 1 a fost pusa in ziua de 4 septembrie 1932, iar lucrarile de constructie au inceput la data de 1august 1934.
Biserica Bolintin Deal 1 are hramurile Sfantul Nicolae si Sfantul Manuil. Istoria Bisericii Bolintin Deal 1este legata de neamul boierilor Baleni, ctitor fiind Emanuil Baleanu.
Biserica Sfantul Gheorghe - Titan este situata pe str. Postasului, nr. 13, sector 3, Bucuresti. Parohia Sfantul Gheorghe - Titan a dobandit terenul necesar amplasarii noii biserici prin grija preotului paroh Filipoiu Adalbert.
Biserica Greaca din Bucuresti, purtand hramul Buna Vestire, este situata pe Bulevardul Pache Protopopescu nr. 1. Biserica Greaca este paraclis Ambasadei Greciei din Bucuresti.
Biserica Sfanta Vineri - Berceni a fost construita intre anii 2004-2007. Biseri Sfanta Vineri - Berceni este construita, din punct de vedere arhitectonic, dupa modelul Bisericii Manastirii Cozia.
Biserica Brancoveanu este situata in cartierul Berceni din Bucuresti, pe strada Raul Mara la numarul 5. Biserica Constantin Brancoveanu - Berceni are hramul Sfintii Constantin si Elena si Sfantul Ioan Rusul.
Biserica Maicaneasa are hramul Sfantul Antonie cel Mare. Biserica Maicaneasa se afla in partea de N-V a Bucurestiului, fiirnd incadrata la S-E de lacul Baneasa, la N de Parohia Otopeni, la E de Parohia Baneasa si la V de Parohia Straulesti.
Biserica Sfanta Vineri Herasca a fost renumita prin prezenta in acest lacas a icoanei facatoare de minuni a Sfintei Parascheva, denumita de popor Sfanta Vineri, la care veneau sa se roage credinciosi din locuri indepartate.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul se afla pe latura nordica a Soselei Pantelimon, in apropiere de intersectia acesteia cu Soseaua Fundeni. Biserica Biserica Sfantul Ioan Botezatorul a fost construita pe un teren donat, in anul 1924.
Biserica Sfantul Grigorie Palama se afla in vestul Capitalei, langa aleea de intrare principala a incintei Universitatii Politehnice Bucuresti. Biserica Sfantul Grigorie Palama s-a construit pentru studenti, dar si pentru public.
Biserica Soborul Maicii Domnului este situata in cartierul bucurestean Balta Alba, in zona Pietei Titan II - Minis. Cel de-al doilea hram al Bisericii Soborul Maicii Domnului este Sfantul Nicodim de la Tismana.
Biserica Sfanta Treime - Dudesti s-a aflat in partea de sud-est a Capitalei, pe locul unde s-a construit blocul M108 din ansamblul cuprins intre Bulevardele Unirii,Octavian Goga si Strazile Traian, Lucian Blaga.
Parohia Goioasa este situata in comuna Agas, judetul Bacau. Parohia Goioasa cuprinde satele Preluci, Diaconesti si Goioasa. Biserica Parohiei Goioasa a fost construita in anul 1837 prin stradania preotului Andrei.
Biserica Scaune este situata in centrul Capitalei, la intersectia strazilor Dimitrie Bolintineanu, Slanic si Scaune, in spatele Spitalului Coltea. Biserica Scaune se remarca prin faptul ca este ingropata cu circa 1 m fata de nivelul actual.
Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - Ferentari a fost sfintita pe data de 26.12.2008 de catre Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, inconjurat de un sobor de preoti.
Biserica Sfantul Nicolae - Vladica: prima biserica ce a purtat denumirea de "Biserica Sf. Nicolae din Prund” isi are originea intre anii 1778-1787, zidita cu ravna si ajutorul material al protopopului Stoica cu preoteasa Ilinca si fiica lor Balasa.
"Daca nu putem sa propasim in virtuti, macar sa propasim in vederea propriilor noastre neputinte". Sfantul Nil Sorski