Cerc catehetic si lansare de carte la Sinesti-Ialomita

Vineri 30 mai 2014, la Biserica Sfantul Nicolae din Parohia Sinesti, Protopopiatul Urziceni, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, in cadrul unui Cerc catehetic, Parintele Paroh Dumitru Mirsolea a sustinut o cateheza despre Sfintele Taine in general, cu aplicatie catre Taina Sfintei Spovedanii si Taina Sfintei Impartasanii, in fata unui grup de copii de la Scoala Sinesti, adusi de doamna invatatoare Elisabeta Constantin.

Pentru a face invatatura mai usor de inteles pentru cei mici s-au folosit Biblia, videoproiectorul, fisele de lucru. De asemenea, s-au prezentat copiilor Sfintele Vase.Parintele misionar Nicolae Ganga a adresat un cuvant romilor prezenti la eveniment, indemnandu-i sa-si afirme cu demnitate identitatea etnica si religioasa, deoarece conteaza calitatea umana si nu etnia. A mai vorbit si domnul Dumitru Manolache, scriitor si reporter la Ziarul Lumina, invitat special la aceasta intrunire, aratand experienta sa de viata cu romi pe care parintii domniei sale i-au botezat.

In partea a doua a intalnirii s-a prezentat enoriasilor prima monografie a satului, intitulata Sinesti-Ialomita. Pagini de istorie, rod al straduintelor Preotilor Adrian Lucian Scarlatescu, de la Parohia Sfintii Imparati – Catedrala Urziceni si Dumitru Mirsolea. Aceasta carte, tiparita cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a beneficiat si de un Cuvant inainte al Preacucernicului Parinte Protopop Bogdan-Ionut Stancu, cel care, dupa Cateheza a oferit celor participanti iconite cu Sfantul Nectarie Taumaturgul.

Pe langa elevi au mai fost in biserica Preotii Danut Robert Matache, de la Parohia Catrunesti, Alin Constantin Partenie, de la Parohia Lilieci, Adrian Andrei, de la Parohia Bitina, Gabriel Surdu, de la Parohia Hagiesti, Ionut Dorosencu, de la Parohia Maineasca, domnul viceprimar Stefan Constantin, parinti si bunici.

Prezenta Parintelui Ionut Dorosencu se datoreaza faptului ca in trecut cele doua parohii Maineasca si Sinesti au fost unite intr-una singura si oarecum pe anumite portiuni istorice destinele lor s-au unit. Nu in ultimul rand, sfintia sa a sprijinit cu informatii alcatuirea monografiei.

La initiativa si cu osardia Parintelui Paroh Dumitru Mirsolea, toti participantii, cu mic cu mare, au primit cate un exemplar din cartea ce cuprinde istoria localitatii.

Evenimentul s-a desfasurat in contextul celebrarii, in cadrul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, a doua decenii de la intronizarea primului episcop al eparhiei.

A consemnat Preot Daniel-Mirel Minea, Parohia Jilavele II,
reprezentant cateheza al Protopopiatului Urziceni


.
Pe aceeaşi temă

02 Iunie 2014

Vizualizari: 320

Voteaza:

Cerc catehetic si lansare de carte la Sinesti-Ialomita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE