Cerc pastoral al Protopopiatului III Capitala, la Manastirea Caraiman

La Manastirea Caraiman s-a desfașurat, luni, 17 iunie 2013, cercul pastoral organizat de Protopopiatul III Capitala, cu tema: "Preotia Sacramentala si preotia universala; Rolul mirenilor in viata Bisericii”, la care au fost invitati si membrii Consiliului Parohial, a precizat Parintele Dinu Pompiliu, Protopopul Protoieriei III Capitala.

Tema a fost sustinuta de catre Parintele Prof. Tache Sterea, care a subliniat rolul preotiei universale in viata Bisericii, cu texte scripturistice si argumente patristice, spunand ca: "Preotia universala se realizeaza pe baza preotiei sacramentale”. Parintele Tache Sterea a evidentiat rolul constient pe care trebuie sa-l aiba laicatul de astazi, in Biserica. Mirenii trebuie sa realizeze "o liturghie, dupa liturghie”, prin exemplul vietii, prin propovaduirea Cuvantului in familie si societate. Totodata, s-a subliniat rolul epitropului si al Consiliului Parohial in viata Bisericii. 

În data de 18 iunie 2013, dimineata, a fost savarsita Sfanta Liturghie, de catre un sobor de preoti, in frunte cu Parintele Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier in cadrul Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor

De la ora 10:00, Parintele Dr. Gheorghe Sima, de la Parohia "Dobroteasa”, a sustinut o prelegere cu tema: "Rolul laicatului in viata Bisericii”. Parintele a afirmat ca: "toti membrii Bisericii au datoria de a invata dreapta credinta, unii in Biserica, iar altii in societate”. Concluzionand, Parintele Dr. Gheorghe Sima a mai spus: "nu trebuie sa uitam ca, Biserica este acolo unde suntem noi, iar faptele din viata de zi cu zi sunt o propovaduire permanenta. În misiunea preoteasca nu suntem singuri, ci il avem alaturi pe Hristos, care a spus: <i>În lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea</i> (Ioan XVI, 33)”.

Cercul Pastoral s-a incheiat cu o agapa frateasca.

Sursa: basilica.ro

 

Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2013

Vizualizari: 711

Voteaza:

Cerc pastoral al Protopopiatului III Capitala, la Manastirea Caraiman 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea caraiman

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE