Conferinta preoteasca prezidata de IPS Teofan, in Protopopiatul Pascani

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a prezidat luni, 6 octombrie 2014, conferinţa semestrială de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Paşcani. Întrunirea a avut loc la biserica Parohiei „Sfinţii Voievozi“ din Paşcani şi a avut tema „Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu, apărător al românilor transilvăneni împotriva uniaţiei“, referat prezentat de pr. drd. Cristinel Ştefan Tanasă de la Parohia Strunga.

venimentul a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de IPS Teofan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi părintele Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Paşcani.La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit un cuvânt în care a subliniat modelul de credinţă al Sfinţilor Brâncoveni: „Chipul Brâncovenilor este aşezat ca icoană pentru orice credincios laic din această lume, care se poate regăsi în aceste veritabile modele în mod special prin trei lucruri. În primul rând, Constantin Brâncoveanu şi fiii săi au fost trăitori, mărturisitori şi apărători ai credinţei ortodoxe. În al doilea rând, Sfinţii Brâncoveni au fost ctitori de biserici, de mănăstiri şi de carte românească. În al treilea rând, Voievodul Constantin şi sfânta sa doamnă Maria au fost părinţi pentru 11 copii; bogăţia şi puterea pe care au avut-o nu i-a împiedicat să vadă că datoria lor este şi de a zămisli şi naşte copii“.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost hirotesit duhovnic pr. Ţărnă Liviu Ovidiu de la Centrul social „Împreună“ din Piatra Neamţ, după care a fost oficiat de soborul slujitor un Trisaghion pentru vrednicul de pomenire pr. Mihai Mocanu, fost protopop al Protopopiatului Paşcani, înmormântat în curtea protoieriei.

Manifestarea a continuat cu întrunirea propriu-zisă, în cadrul căreia s-au prezentat un referat pe tema stabilită şi un film şi au avut loc discuţii între ierarh şi preoţii prezenţi.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Octombrie 2014

Vizualizari: 162

Voteaza:

Conferinta preoteasca prezidata de IPS Teofan, in Protopopiatul Pascani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Protopopiatul Pascani

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE