Conferinta de presa la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei, in Sala Consilium, a fost organizata astazi, 12 mai, o conferinta de presa in legatura cu hotararea Patriarhiei Ierusalimului referitoare la Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Conferinta de presa a fost sustinuta de Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal, care a declarat ca decizia Patriarhiei Ierusalimului de a intrerupe comuniunea cu Patriarhia Romana este una extrema.

„Masura de caterisire a parintelui Ieronim mi se pare nedreapta, pripita şi nefondata din punct de vedere canonic pentru ca parintele Ieronim nu este un cleric al Patriarhiei Ierusalimului, şi in plus nu a fost chemat, citat, nu i s-a dat posibilitatea sa se apere pentru ca el este cel care s-a ocupat de construirea aşezamantului. Masura de intrerupere a comuniunii cu Patriarhul Romaniei, adica ştergerea sa din Diptice, de asemenea a fost o masura extrema care nu poate sa fie luata decat in situatii extreme, atunci cand un Patriarh al unei Biserici cade intr-o erezie, in situatii foarte grave. Noi ştim din istorie ca intotdeauna problemele de ordin administrativ s-au putut rezolva pe cale amiabila”, a spus Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, dupa cum informeaza Radio TRINITAS.

„Noi credem ca pana la urma vom ajunge la o intelegere frateasca, deoarece Biserica Ortodoxa Romana doreşte cooperarea, consultarea şi reconcilierea. Ne-a surprins şi ne-a durut faptul ca s-au grabit sa ia o asemenea masura unilaterala, atata vreme cat convenisem sa initiem un dialog oficial intre doua delegatii de ierarhi ale celor doua Biserici. Nu cunoaştem motivul pentru care s-au intrunit atat de repede in ziua de 9 mai ca sa ia o astfel de decizie, dar speram ca vor raspunde solicitarii noastre de dupa şedinta de saptamana viitoare, cand se va institui aceasta delegatie de ierarhi ce urmeaza sa se deplaseze la Ierusalim şi speram ca Patriarhia Ierusalimului sa raspunda solicitarii noastre de dialog. Reactia noastra a fost de surprindere, dar totodata ne exprimam speranta ca se va ajunge la o intelegere frateasca şi vom depaşi aceasta criza spirituala intre Biserici”, a mai declarat Preasfintia Sa.

Sursa: basilica.ro
 

.

12 Mai 2011

Vizualizari: 459

Voteaza:

Conferinta de presa la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE