Intalniri duhovnicesti la Apele Vii si Barbatesti

Cercuri pastoral-misionare în Mitropolia Olteniei: Întâlniri duhovniceşti la Apele Vii şi Bărbăteşti

Două cercuri preoţeşti din Mitropolia Olteniei s-au întrunit în parohiile Apele Vii Ciunei, judeţul Dolj şi Bărbăteşti, judeţul Vâlcea. În cadrul celor două întâlniri, programate în această săptămână, clericii din Protopopiatele Craiova Sud şi Horezu au dezbătut mai multe probleme pastoral-misionare, încadrate în tematica anului omagial, dedicat „misiunii parohiei şi mănăstirii azi”.

Completând ciclul întâlnirilor dedicate promovării orei de religie în rândul credincioşilor din parohiile doljene, lista cercurilor pastoral-misionare, organizate în Protopopiatul Craiova Sud, a fost completată în această săptămână cu întâlnirea din parohia Apele Vii Ciunei. Activitatea a debutat cu Taina Sfântului Maslu, săvârşită de un sobor fosmat din zece preoţi, arondaţi cercului pastoral Amărăşri I. La serviciul liturgic au fost prezenţi peste 70 de credincioşi.

După slujbă, pr. Costel Surugiu, de la parohia Amărăştii de Sus I, a susţinut referatul cu tema „Taina Sfântului Maslu şi legătura ei cu postul şi rugăciunea”. La final, toţi cei prezenţi au luat pare la o agapă frăţească, pregătită cu bucate de post de membrele comitetului de femei al parohiei Apele Vii Ciunei.

Următoarea întâlnire pastoral-misionară din Protopopiatul Craiova Sud este programată pentru săptmâna viitoare, în parohia Ghizdăveşti-Celaru. „Întâlnirile noastre au menirea de a legătura duhovnicească dintre preoţi şi credincioşi şi totodată de a oferi parohienilor cuvânt de învăţătură şi folos sufletesc în perioada Postului Mare. De asemenea, ţinând cont de necesitatea promovării orei de religie în rândul părinţilor, am încercat să evidenţiem în cadrul întâlnilor noastre toate aspectele pozitive ale învăţăturii oferite de Sfânta Biserică de-a lungul timpului”, a mărturisit preotul Grigorie Vulcănescu, protoiereu al Protopopiatului Craiova Sud.

Cerc pastoral la Bărbăteşti, judeţul Vâlcea

Într-un cadru similar, preoţii din Protopopiatul Horezu, Arhiepiscopia Râmnicului, s-au întrunit luni, 9 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în cadrul cercului pastoral-misionar „Horezu 1”, la Parohia Mierlești, comuna Bărbătești. Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. După slujbă, lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Regulamentul pentru organizarea și funcționarea comisiei de pictură din B.O.R”, susținută de pr. paroh Vasile Botea. După prezentarea temei, pr. Gheorghe Nicolaescu, responsabil de lucrările cercului, a făcut cunoscute noile hotărâri ale Sfântului Sinod cu privire la telațiile dintre Școală și părinți. S-a discutat despre implicarea preoților în activitatea de conștientizare a părinților asupra importanței orei de Religie. Întâlnirea a luat sfârșit cu fixarea datei următorului cerc pastoral pe data de 20 septembrie, la Parohia Negrulești, unde slujește pr. Marian Sogor.

Pr.
Nifon Dorin Iancu,
Arhid. Ioniţă Apostolache

.

13 Martie 2015

Vizualizari: 405

Voteaza:

Intalniri duhovnicesti la Apele Vii si Barbatesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE