Programele la religie pentru clasele I si a II-a, in dezbatere

Programele la religie pentru clasele I si a II-a, elaborate de Comisia de lucru a Patriarhiei Romane, au fost avizate de Institutul de Stiinte al Educatiei din Bucuresti si publicate pe pagina web Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, www.edu.ro, in ziua de marti, 12 iunie 2012.

Aceste programe vor fi aprobate prin ordin de ministru si vor include in structura lor competente generale, competente specifice si exemple de activitati de invatare, continuturi pentru dezvoltarea competentelor specifice, insotite de recomandari de abordare a acestora si sugestii metodologice. Lista elementelor de continut este dezvoltata in jurul unor teme majore.

Clasa I are ca tema majora "Omul este cu Dumnezeu prin credinta si rugaciune", structurata pe temele: "Omul este fiinta care crede in Dumnezeu"; "Omul este fiinta care se roaga lui Dumnezeu" si "Omul Il intalneste pe Dumnezeu in biserica". La acestea se adauga doua teme (capitole) dedicate marilor sarbatori crestine: "Nasterea Domnului, in vers si cantec" si "Invierea Domnului, in vers si cantec.

Elevii din clasa a II-a vor cunoaste ca "Dumnezeu este iubire". Capitolele acestei teme sunt: "Dumnezeu este Tatal nostru iubitor", "Omul este fiul iubitor al lui Dumnezeu" si "Oamenii isi arata iubirea unii fata de altii". Celor doua mari sarbatori le sunt dedicate doua capitole axate pe traditii: "Craciunul si Anul Nou - traditii" si "Floriile, Pastile si Rusaliile - traditii". Totodata, pe site se afla si programele celorlalte discipline la cele doua clase. In anul scolar 2013-2014, conform noului plan de invatamant, doar clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a V-a si anul I al scolii profesionale vor avea programe scolare noi.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

14 Iunie 2012

Vizualizari: 440

Voteaza:

Programele la religie pentru clasele I si a II-a, in dezbatere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE