În duminica a XXXII-a după Rusalii Biserica Azilului din Sibiu a devenit gazdă, pentru câteva ore, tinerilor elevi și studenți din Organizația Tinerilor Sibieni (OTS). Vizita tinerilor a fost făcută la invitația preotului Florin Ucă de la biserica sibiană. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, tinerii au început frumosul lor „recital” cu Doxologia Mare: Slavă întru cei de Sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire! și a continuat cu Sfânta Liturghie oficiată de către preoții slujitori la această sfântă și milenară biserică, pr. Florin Ucă (Parohia Cetate III – Sibiu) și pr. Constantin Ciobotea (Parohia Cetate IV – Sibiu).
După cuvântul de învățătură ținut de către părintele Ciobotea Constantin, preotul Ucă Florin le-a mulțumit, i-a felicitat şi binecuvântat pe tinerii sibieni pentru dragostea lor faţă de cele sfinte, pentru iniţiativa de a veni în Biserica Azilului şi a da răspunsurile la Sfânta Liturghie și pentru toate activităţile lor.
Mai departe preotul Florin Ucă a subliniat importanţa legăturii cu Dumnezeu, cu Sfânta Liturghie și cu Biserica şi i-a îndemnat pe tineri să vină la Biserica Azilului cu drag, spunându-le că această biserică le va fi deschisă oricând și în alte dăți pentru organizarea altor manifestări duhovniceşti. Vizita tinerilor a continuat în micuța capelă din curtea Unității Social-Medicale (str. Azilului, nr. 2-4) cu o mică agapa frățească.
Înfiinţată acum șapte ani, OTS adună elevi şi studenţi animaţi de o dragoste nemărginită faţă de Dumnezeu şi Biserica străbună şi ataşaţi de tradiţiile româneşti. Organizaţia a apărut la iniţiativa elevilor de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, cu sprijinul doamnei profesoare de Religie de aici, Carmen Jinariu.
O parte dintre elevii fondatori sunt acum studenţi şi participă alături de colegii lor mai mici, aflaţi încă pe băncile colegiului menţionat, la diferite activităţi duhovniceşti şi culturale. Săptămânal, tinerii se întâlnesc în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”, unde se oficiază Paraclisul Maicii Domnului, iar elevii şi studenţii dau răspunsurile liturgice. De asemenea, tinerii din OTS participă în fiecare vară la tabere tematice la Mănăstirea Oaşa şi la alte activităţi culturale, social-filantropice şi duhovniceşti.
Tinerii în Biserică
Pentru a putea vorbi de tineri în Biserică, trebuie și noi cei din Biserică să fim ancorați la realitățile zilei de astăzi, într-o serie de activități care-i arată pe tineri ca și parte activă a vieții parohiale (spovedanie, cateheză, seri duhovnicești, discuții).
Știm cu toții că prin Taina Sfântului Botez devenim membri ai Trupului lui Hristos. Prin Botez în sens mistic toți suntem membrii ai Bisericii, dar nu toți suntem activi. De aceea o prioritate ar fi ca într-o parohie misiunea preotului să fie aceea în atragerea și menținerea tinerilor ca mădulare vii ale Trupului lui Hristos – Biserica. Tinerii în Biserică este o expresie ce presupune relației tineri-Biserică-Hristos și ancorarea acestora în viața bisericească, iar liantul în această relație enunțată este peotul paroh.
Sursa: mitropolia-ardealului.ro
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.