Aducerea moastelor Sfantului Nichifor, patriarhul Constantinopolului (Lasatul secului pentru Postul Sfintelor Pasti)

Aducerea moastelor Sfantului Nichifor, patriarhul Constantinopolului (Lasatul secului pentru Postul Sfintelor Pasti) Mareste imaginea.

Sfantul Nichifor, patriarhul Constantinopolului, a fost izgnonit de imparatul Leon Armeanul (813-820) in insula Proconis, pentru ca a sprijinit cinstirea sfintelor icoane. A trecut la cele vesnice in anul 828, dupa 13 ani de chinuri petrecuti aici.

In secolul al IX-lea, imparatii Teodora si Mihail, au restabilit cultul sfintelor icoane, l-au alungat pe patriarhul Ioan si l-au ales ca patriarh pe Metodie. Dupa patru ani, patriarhul Metodie a cerut imparatilor sa-i permita sa aduca la Constantinopol moastele Sfantului Nichifor.

Dupa ce a primit acordul acestora, patriarhul Metodie a luat cu sine cativa preoti si monahi si s-au dus in insula Proconis. In manastirea Sfantului Mucenic Teodor, au aflat cinstitul trup al Sfantului Nichifor, intreg cu totul, neavand nici urma de stricaciune si dand buna mireasma.

Moastele sale au fost asezate mai intai in Biserica Sfintei Sofia, iar a doua zi, in Biserica "Sfintii Apostoli". Sfantul Nichifor este cinstit de Biserica Ortodoxa si pe 2 iunie.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintilor Mucenici African, Publiu si Terentiu;
- Sfantului Aviv din Ermupolis;
- Sfintei Mucenite Cristina din Persia;
- Sfantului Sfintitului Mucenic Publiu, episcopul Atenei.
- Sfanta Ipomoni

Maine, 14 martie, facem pomenirea Sfantului Benedict din Nursia.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox22 Noiembrie 2015

Vizualizari: 17500

Voteaza:

4.20 / 5 din 5 voturi.

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-03-13 12:18

    Sfinte Patriarhe Nichifor rogu-ma sa faci primite rugaciunile tuturor oamenilor care alearga la Sfintele tale moaste si cer ajutor prin rugaciunile tale sau intra in Sfintele Biserici si se roaga,sau de acasa,de la locul de munca,de pe strada,din spitale,oriunde s-ar afla fiecare,da-le lor cele de trebuinta pentru pacea si linistea sufleteasca,ajutor in toate cele bune,intelepicune,intelegere in familii,ajutor la locul de munca,la drum lung si sanatate trupeasca si sufleteasca.Amin

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox