Punerea in racla a Braului Maicii Domnului


Punerea in racla a Braului Maicii Domnului

Cinstitul Brau al Preacuratei Maicii lui Dumnezeu, cel adus in Constantinopol intr-un sicrias de aur cu pecetluire imparateasca, a fost pus in biserica pe care dreptcredinciosul imparat Teodosie cel Tanar o zidise in numele Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, la locul ce se numea Halcopratie, adica "targul de arama". Dupa multi ani, pe vremea imparatiei lui Leon, femeia lui, Zoe, era suparata de duhul cel necurat. Pentru aceea, imparatul si rudele lui aveau mahnire; deci se faceau multe rugaciuni catre Dumnezeu pentru imparateasa care patimea.

Odata i s-a aratat o vedenie dumnezeiasca, spunandu-i ca de se va pune pe dansa Braul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, va lua tamaduire. Imparateasa a spus aceasta vedenie barbatului ei, imparatul Leon, si indata imparatul a rugat pe patriarh si a dezlegat pecetea, apoi s-a deschis sicriul si s-a aflat intreg cinstitul Brau al Preacuratei Maicii lui Dumnezeu, nici catusi de putin vatamat de vechimea vremii, si l-a sarutat pe el cu cucernicie.

Cand patriarhul l-a intins pe el deasupra imparatesei, indata s-a scapat de chinuirea diavoleasca si a cistigat desavarsit tamaduirea bolii sale.

Atunci toti cu bucurie au preamarit pe Hristos Dumnezeu si pe Preacurata Maica Lui cantand cantari de multumire; iar cinstitul Brau punandu-l intr-aceeasi racla de aur, l-a pecetluit cu pecetea imparateasca, si a asezat praznuire intru cinstea Preasfintei Fecioare Nascatoare de Dumnezeu, intru aducerea aminte de minunea ce s-a facut cu sfantul ei Brau, prin singurul darul acela, si prin milostivirea si iubirea de oameni a Aceluia ce S-a nascut dintr-insa, adica lui Hristos Dumnezeul nostru.

.

16 Septembrie 2009

Vizualizari: 2474

Voteaza:

Punerea in racla a Braului Maicii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE