Sfantul Apostol Ermie

Sfantul Apostol Ermie Mareste imaginea.

Rusaliile - Pogorarea Sfantului Duh

La zece zile dupa Inaltarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa, praznuim Rusaliile - Pogorarea Sfantului Duh, cunoscuta si sub denumirea de Cincizecime. Anul acesta praznuim Pogorarea Sfantului Duh pe 8 iunie. Ca vechime, Rusaliile coboara pana in veacul apostolic. In primele secole crestine, praznicul Cincizecimii era o dubla sarbatoare: a Pogorarii Duhului Sfant si a Inaltarii lui Hristos. In jurul anului 400, cele 2 sarbatori s-au despartit una de cealalta.

Mai multe informatii despre Rusalii - Pogorarea Sfantului Duh

Sfantul Apostol Ermie a fost soldat in armata romana. I s-a cerut in timpul imparatului Antonin Piul (138-161), sa renunte la credinta in Hristos. A refuzat si a fost supus la cumplite chinuri: i s-au zdrobit dintii cu o piatra, pielea fetei i-a fost luata cu un cutit, a fost aruncat in foc, dar prin harul lui Dumnezeu a ramas nevatamat.

La porunca judecatorului, i s-a dat sa bea otrava de la un vrajitor. A baut-o, dar otrava nu i-a facut niciun rau. In urma acestei minuni, vrajitorul a primit credinta in Hristos, motiv pentru care a fost ucis.

Dupa alte chinuri, i s-a taiat capul. Crestinii au luat in taina trupul Sfantului Ermie si l-au ingropat cu cinste. Sfintele lui moaste vindeca in chip minunat pe cei cuprinsi de diverse boli.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfintilor cinci mucenici din Ascalon;
- Sfintilor Mucenici Eusebie si Haralambie.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Troparul Sfantului Ermie AUDIO

.

Calendar Ortodox

25 Noiembrie 2015

Vizualizari: 20165

Voteaza:

5.00 / 5 din 5 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Apostol Ermie

Comentarii (1)

  • elena popescuPostat la 2011-05-31 02:17

    Cat sacrificiu si cata credinta!!!Demn de urmat

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox