Sfantul Proroc Ioil

Sfantul Proroc Ioil Mareste imaginea.

Sfantul Proroc Ioil a trait cu 800 de ani inainte de nasterea lui Hristos. A fost fiul lui Fanuil, din tribul Ruben. A vestit durerile care se vor abate asupra lui Israel, inclusiv robia babiloniana. A dat sfaturi pentru post, ca fiind cel mai bun mijloc prin care Dumnezeu se face milostiv.Tot el este cel care a vestit si pogorarea Sfantului Duh asupra Sfintilor Apostoli si asupra crestinilor: "Varsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, si fiii si fiicele voastre vor profeti, batranii vostri visuri vor visa, iar tinerii vostri vedenii vor vedea. Chiar si peste robi si peste roabe voi varsa Duhul Meu… Oricine va chema numele Domnului se va izbavi" (3, 1-2, 5). Sfantul Ioil a prorocit si descris si Ziua Infricosatei Judecati. A trecut la cele vesnice la adanci batraneti.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Mucenic Uar, a sapte dascali, a fericitei Cleopatra si a fiului ei, Ioan; a sase cuviosi mucenici din pustie, care s-au nevoit impreuna cu Sfantul Uar;
- Sfantului Sfintitului Mucenic Sadot si cei impreuna cu dansul, o suta douazeci de mucenici;
- Sfantului Leontie filosoful;
- Sfintilor Felix, preotul, si Eusebie, diaconul;
- Sfantului Cuvios Ioan de la Rila (Bulgaria), facatorul de minuni.

Maine, facem pomenirea Sfantului Mare Mucenic Artemie.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox29 Mai 2012

Vizualizari: 14679

Voteaza:

Sfantul Proroc Ioil 5.00 / 5 din 2 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • simona turkPostat la 2015-10-19 12:16

    Sfinte Prooroc Ioil,roaga-te catre Domnul Savaot si pentru mantuirea sufletelor noastre si pentru iertarea pacatelor,Amin!

  • Mihaela NistorPostat la 2010-10-19 22:44

    Previziunile Sf. Parinti sunt cu adevarat de luat in seama.Ei au aceste vedenii dupa multe zile de post si rugaciune.Toate previziunile care se fac in massmedia sunt numai pentru a deruta omenirea.Daca am citi in fiecare zi cateva randuri din vietile Sfintilor nu ne-ar mai fi frica de aceste nimicuri. Sa invatam sa ne rugam si daca nu putem sa facem o fapta buna in fiecare zi macar sa stim ca nu plange nimeni din cauza noastra.Doamne ajuta-ne sa nu ne smintim!

  • Valeriu TanasaPostat la 2010-10-19 17:45

    Moise şi Proorocii sunt cei care trebuie să îi ascultăm fiindcă au primit Legea Duhovnicească de la Domnul. Domnul Însuşi spune în mai multe rânduri în Sfintele Evanghelii să îi ascultăm şi să cercetăm în fiecare zi Scripturile pentru a afla Viaţa veşnică. Ne amintim din Sfânta Evanghelie momentul când bogatul ce se afla în Iad l-a rugat pe Părintele Avraam să trimită pe cineva la fraţii săi pentru a le spune în ce chinuri zace şi aş- preveni să îşi schimbe viaţa. - Avraam îi spuse. Au pe Moise şi pe Prooroci. De aceştia să asculte. Fiindcă în caz contrar chir de se va întoarce cineva din Iad şi va învia nu va fi ascultat. Iată acum cuvînt al Sfântului Prooroc IOILdepre Înfricoşătoarea Judecată:"Să se trezească toate neamurile şi să vină în valea lui Iosafat, căci acolo voi aşeza scaun de judecată pentru toate popoarele din jur." Ioil 4, 12 Doamne ajută

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox