O aparitie inedita: Atlasul lumii crestine

O aparitie inedita: Atlasul lumii crestine Mareste imaginea.



Atlasul lumii crestine

Orice calatorie incepe in 3 pasi. Primul se face in gand sau intreband in stanga si-n dreapta; al doilea - in fata hartii sau al ghidului calculand, insemnand, stabilind traseele. Al treilea - calatoria in concretul si in emotia ei.

Atlasul lumii crestineAtlasul lumii crestine face primii doi pasi, alaturi de tine. Dar nici la al treilea nu te lasa, fiindu-ti cel mai util si informat ghid de la fata locului. Pentru tine, calatorul care vrei sa stii mai multe despre locurile pe care le strabati. Asadar, orice calatorie se poate transforma intr-o aventura. spirituala ! O aventura in care intelegi ceeea ce vezi in locurile cele mai sfinte ale credintei tale.

Nu trebuie sa uitam ca o calatorie la Locurile Sfinte, adica un pelerinaj este un memorial-vizual al locurilor unde s-a aratat in lume iubirea si lucrarea minunata a lui Dumnezeu pentru oameni si prin oameni. Pelerinul vrea sa atinga locul sfant sau moastele sfantului in care si prin care s-a aratat prezenta sfintitoare a lui Dumnezeu intr-un mod deosebit de intens, pentru ca el - pelerinul - sa-si intensifice credinta si iubirea sa pentru Dumnezeu. De aceea, pelerinajul se face pentru a intensifica rugaciunea si viata spirituala in general.


In experienta spirituala a pelerinajului, cei care au credinta mai slaba au prilejul sa o intareasca vazand credinta mai puternica a altora; cei care au rabdare mai putina se intaresc vazand rabdarea altora; cei care se roaga mai putin si mai superficial se imbogatesc si se innoiesc din rugaciunea fierbinte a altora, a tuturor. In pelerinaj suntem influentati de altii si influentam pe altii prin felul nostru de a fi prezenti acolo. In general pelerinii sunt oameni insetati de mai multa viata spirituala, pe care nu o ofera totdeauna propria lor parohie lume inconjuratoare. Pelerinajul invinge rutina. In pelerinaj credinta trezeste in om o dorinta mai mare de sfintenie, de innoire a vietii.

Pentru a intelege ca drumul pe care il prezinta acest Atlas nu are ca scop mersul ratacitor, va prezentam cateva ganduri si imagini, pe care le puteti intalni in primul numar martie/aprilie 2007.

Sfanta Lumina

"La Mormantul Domnului se coboara, in mod supra firesc Sfanta Lumina, in noaptea de Pasti. Este o minune dumnezeiasca, repetata din an in an, in Sambata Mare, de sute de ani, si numai in timpul slujbei oficiate de Patriarhul ortodox.

Atlasul lumii crestine

Sfantul Mormant este controlat inca din noaptea Vinerii Mari, dupa prohod, de cativa politisti civili necrestini - un arab, un turc si o persoana din partea sta tului Israel. Ei verifica toate obiectele din interior sa nu aiba vreo sursa de foc, verifica lespedea Sfantului Mormant si controleaza cor poral pe arhiereul grec care presara vata pe mormantul Domnului. Apoi se sting toa te luminile si se sigileaza usa Sfantului Mormant. Gardienii raman de paza la usa Mormantului pana cand se aprinde Sfanta Lumina."

Romanul Sfant al Pustiei Hozevei

"Calugarul Ioan Iacob, supranumit Romanul, s-a dedicat Domnului in pustiul Hozevei, pe valea paraului Horat, la cativa kilometri mai sus de Ierihon si este, probabil, cel mai cunoscut roman dintre cei care au locuit in Tara Sfanta.Dezgropat la 8 august 1980, dupa 20 de ani de la moarte, trupul Sfantului Ioan Iacob Romanul a fost gasit neputrezit si binemirositor, in pesterea unde fusese depus. Moastele au fost puse intr o racla din lemn de chiparos si mutate in biserica cu hramul Sf. Stefan, unde se afla si azi. "

Atlasul lumii crestine

Notre Dame de Paris, simbol al Frantei

"Notre-Dame este considerata cea mai intunecata catedrala dintre marile catedrale gotice. Obscuritatea relativa a interiorului catedralei, propice reculegerii si rugaciunii, permite, printre altele, mai buna descoperire a vitraliilor, mai ales a celor ale rozetelor.

Atlasul lumii crestine

Notre-Dame este unul dintre cele mai puternice simboluri ale Frantei, la rand cu Turnul Eiffel si castelele de pe Valea Loarei.

Catedrala Program

Catedrala este deschisa zilnic, de la 7,45 la 19.00.

Orarul liturghiilor:
De luni pana vineri:

9.00 - mesa (in cor)
12.00 - mesa
17,45 - vecernia
18,15 - mesa
Sambata seara: de la 18,30
Duminica: De la 8,30; 10,00; 11,30; 12,45; 18,30."

Sucevita

"La o prima intalnire cu manastirea, ceea ce te frapeaza este piatra. Sucevita te intampina cu un zid de piatra de sase metri inaltime si de aproape trei metri grosime. Zidul inconjoara toata manastirea, dandu-i un aspect de fortareata. Poarta de intrare este in acelasi ton cu zidul: din lemn masiv, neagra, te impresioneaza prin proportii. Degaja un duh vechi, de Ev Mediu romanesc.

Atlasul lumii crestine

Simbioza dintre Scriptura si Traditie, specifi ca Ortodoxiei, apare pe zidurile bisericii ca marturisirea unui mucenic: sfinti cu ochii scosi, icoane pangarite, inscriptii austro-ungare, scrijelituri, toate amintesc de vremurile mai putin blande prin care au trecut manastirile bucovinene. Cu toate acestea, de pe peretii Sucevitei, ca si de pe cei ai celorlalte manastiri bucovinene, Dumnezeu vorbeste tuturor intr-o limba inteleasa de toti."

Adresa redactiei: Strada Armeneasca 13, Bucuresti, sector 2, cod 021042,
tel./fax: 021-211.16.62

 

 

.

29 Martie 2007

Vizualizari: 68120

Voteaza:

O aparitie inedita: Atlasul lumii crestine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE