Cinstirea Crucii in viata noastra - Parintele Teofil Paraian de la Manastirea Sambata


Crucea Mantuitorului nostru Iisus Hristos este Fata lui Dumnezeu indreptata catre oameni, in intelesul ca Dumnezeu este Iubire si in Cruce se arata Iubirea. Deci, Crucea reprezinta Iubirea lui Dumnezeu Tatal, Care L-a trimis pe Fiu pentru mantuirea lumii, Iubirea lui Dumnezeu Fiul, Care S-a rastignit pentru noi si pentru a noastra mantuire si a biruit prin Cruce puterile intunericului.


Ne-am pomenit in lumea aceasta noi ca drept maritori crestini si ca cinstitori ai Crucii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, am invatat din copilarie sa ne facem semnul crucii, ne facem semnul crucii cand incepem rugaciunile noastre, ne facem semnul crucii in timpul rugaciunilor noastre, ne facem semnul crucii cand plecam la drum, ne facem semnul crucii cand ajungem in fata unei Biserici, ne facem semnul crucii cand trecem pe langa o cruce.


Deci, viata noastra este unita cu Crucea Mantuitorului si pentru ca e unita cu Crucea Mantuitorului este unita si cu crucea noastra, cu partea noastra de suferinta, cata ne-o randuieste Dumnezeu pentru binele nostru sufletesc. Ne facem semnul crucii ca semn de mantuire, Crucea este legata de mantuire si mantuirea de Cruce.

Si pe langa aceasta suntem mai in stare, mai hotarati pentru a ne purta crucea de fiecare zi. Pentru ca crucea este si un semn al ostenelii pe care trebuie s-o faca omul pentru inaintarea sa in viata duhovniceasca.


Asadar, Crucea Domnului ne aduce aminte de crucea omului, crucea omului este crucea noastra, daca nu altfel cel putin ca osteneala de-a ne depasi pe noi insine, de-a birui pacatul, de-a birui rautatea.


Nu numai la Ziua Crucii trebuie sa ne gandim la Crucea Mantuitorului, Biserica noastra are si alte zile de cinstire a Sfintei Cruci, de exemplu Duminica a III-a din Postul Pastilor, apoi miercurea si vinerea se pomeneste la slujbele Bisericii noastre puterea Cinstitei si de viata facatoarei Cruci.

.

13 Septembrie 2007

Vizualizari: 2060

Voteaza:

Cinstirea Crucii in viata noastra - Parintele Teofil Paraian de la Manastirea Sambata 4.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE